Noutăţi

„Merg la război cu Usatîi”. Avocaţii au relatat detalii noi în dosarul tentativei de omor a liderului „Partidului Nostru”

Avocaţii lui Renato Usatîi au relatat despre noi detalii în dosarul privind tentativa de omor a liderului „Partidului Nostru”, organizată de „bancherul negru” Gherman Gorbunţov.

„Apărătorii au adus azi probe privind faptul că procurorii au efectuat o anchetă neeficientă şi neobiectivă”, a declarat Istrate, subliniind că martorii în acest caz au confirmat faptul pregătirii tentativei de omor şi primirea banilor de către fostul poliţist Ion Stratulat de la comanditar în persoana lui Gherman Gorbunţov

Potrivit avocatului, acest fapt demonstrează că Procuratura pentru combaterea crimei organizate a avut interese de a efectua neobiectiv urmărirea penală în cauza dată.
Istrate a subliniat că unul dintre martori (şefa băncii), audiat în cadrul unui ajutor juridic oferit de către Rusia, a confirmat că a transmis o sumă de bani lui Gherman Gorbunţov, iar întrebat pentru ce are nevoie de bani acesta a confirmat că „merge la război cu Usatîi”.
Pe lîngă asta, avocaţii au atras atenţia la faptul că procurorii au tăinuit o parte din materialele dosarului penal din partea apărării.
„Atunci cînd părţile au fost înştiinţate despre finisarea urmăririi penale nouă ni s-a pus la dispoziţie două volume. Astăzi, în şedinţa de judecată şi în şedinţele precedente, procurorii au prezentat doar un singur volum, motivînd că alte materiale nu există”.
Dosarul penal împotriva lui Gherman Gorbunţov a fost închis de procurorul Lilian Bacalîm în toamna anului trecut. Cu toate acestea, în pofida faptului că potrivit legislaţiei, privind încetarea dosarului, părţile trebuie informate în cei mai scurţi termeni, Renato Usatîi, care figurează în calitate de victimă în acest dosar, a fost anunţat documental doar după trei luni de la încetarea cauzei.
Mai mult ca atît, din motive stranii, dosarul a fost încheiat la doar zece zile de la intentarea unui dosar penal „simetric” împotriva liderului „Partidului Nostru”, în care el este învinuit de organizarea tentativei de omor a lui Gherman Gorbunţov.

Știrea anterioară Știrea următoare