Noutăţi

Bălţi şi să aprobe un primar interimar comod

Autorităţile centrale care continuă terorizarea consilierilor municipali din Bălţi ai „Partidului Nostru”, intenţionează să dezbine majoritatea în Consiliu pentru a aproba candidatura unui primar interimar comod. Potrivit vice-preşedintelui „Partidului Nostru”, Ilian Caşu, autorităţile intenţionează să recurgă în capitala de nord la mecanismul utilizat la aprobarea Silviei Radu în calitate de primar general interimar al Chişinăului.

„Ceea ce se întîmplă la Bălţi este un adevărat genocid, organizat de regimul lui Plahotniuc împotriva cetăţenilor. Ori, consilierii din Bălţi sînt, în primul rînd, cetăţenii ai acestei ţări. Este o situaţie fără de precedent atunci cînd aleşii locali au recurs la greva foamei”, a declarat Caşu.

Potrivit vicepreşedintelui „Partidului Nostru”, regimul intenţionează să dezbine fracţiunea PN, pentru ca, ulterior, să creeze o majoritate proprie în Consiliul municipal şi să ia sub control politic capitala de nord.
„Scopul este nu atît referendumul pentru încrederea în Renato Usatîi, cît majoritatea, „adunată” prin intermediul metodelor banditeşti. Iar ulterior, alegerea unui viceprimar comod, pentru a-l numi într-un final în calitate de primar interimar, analogic cu Silvia Radu”, a subliniat Caşu.
Consilierul din Bălţi Serghei Bălan a spus că colaboratorii organelor de forţă continuă „vizitele” pe la rudele aleşilor, „chiar astăzi, la locul de muncă al mamei mele au venit zece persoane din diferite structuri”.
Bălan a subliniat că mama sa activează în bază de patentă, vinde încălţăminte, iar reprezentanţii organelor de forţă au venit cu singurul scop de a-i confisca toată marfa.
Pe 15 ianuarie, fracţiunea „Partidului Nostru” din Consiliul municipal Bălţi a anunţat despre începerea grevei foamei, care va continua pînă vineri, 19 ianuarie în clădirea Primăriei. Consilierii susţin că asemenea măsură reprezintă răspunsul faţă de teroarea declanşată de autorităţi în privinţa administraţiei locale din Bălţi.

Știrea anterioară Știrea următoare