Noutăţi

Caşu, despre dosarul penal împotriva lui Felix Grincu: Maşina represivă a statului capturat împotriva „Partidului Nostru” – în acţiune

În mai puţin de o lună şi jumătate, judecătorul Vitalie Ciumac intenţionează să desfăşoare 25 de şedinţe de judecată în dosarul activistului „Partidului Nostru”, Felix Grincu. Potrivit vicepreşedintelui PN Ilian Caşu, aceasta vorbeşte despre faptul că întreaga maşină represivă a statului capturat este utilizată împotriva formaţiunii.

Despre aceasta Caşu a scris pe o reţea de socializare.

„Maşina represivă a statului capturat Republica Moldova, împotriva „Partidului Nostru” – în acţiune! Pe 1 septembrie 2017, cu multiple încălcări, activistului şi consilierului or. Vatra – Felix Grincu, i-a fost prelungit mandatul de arest în Penitenciarul nr. 13 cu încă 30 de zile. Dar şi, pentru a se isprăvi cît mai rapid cu Felix, judecătorul V. Ciumac a stabilit de la începutul lui septembrie pînă la mijlocul lui octombrie 25 (!) de şedinţe de judecată! Începînd de luni, 4 septembrie, şedinţele de judecată vor avea loc în fiecare zi, de la 11:00 pînă la 16:30… Asemenea exemple, sistemul judiciar moldovenesc, reformat cu succes pe bani europeni, încă nu a cunoscut”, a scris el.
Amintim că activistul „Partidului Nostru”, Felix Grincu a fost reţinut pe 17 noiembrie 2016 în cadrul unui dosar penal care anterior a fost închis de trei ori prin decizia instanţelor de judecată ale sectoarelor Centru, Rîşcani, precum şi, în 2013, de Curtea Supremă de Justiţie, care l-a recunoscut pe Grincu nevinovat.
Cu toate acestea, în octombrie, aceasta nu a încurcat Curţii de Apel să anuleze decizia instanţei ierarhic inferioare, care l-a plasat pe activist în arest la domiciliu pe un termen de 25 de zile şi să elibereze un ordin de detenţie în izolator pentru 30 de zile. De atunci, Felix Grincu continuă să se afle în Izolatorul de Detenţie Preventivă a Penitenciarului nr. 13. „Partidul Nostru” consideră dosarul împotriva activistului drept unul motivat politic.

Știrea anterioară Știrea următoare