Noutăţi

«Partidul Nostru» respinge orice insinuări privind implicarea consilierului orăşenesc din Sîngera Ion Duca în legătură cu decesul primarului Mihai Lari

Partidul Politic „Partidul Nostru” respinge cu vehemenţă orice acuzaţii sau insinuări în legătură cu moartea primarului oraşului Sîngera din suburbia capitalei, Mihai Lari, găsit împuşcat acum două săptămîni. Asta după ce, în urma decesului acestuia, mai multe instituţii de presă au scris că acesta ar fi fost determinat la suicid de către un oponent al său, consilierul orăşenesc din partea „Partidului Nostru”, Ion Duca.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul „Partidului Nostru”, Ion Duca a menţionat că a fost cu Mihai Lari în raporturi strict de serviciu şi confruntare politică, de primar şi consilier local, el fiind la straja normei legale, raportînd şi contracarînd de fiecare dată abaterile de la lege în administraţia publică locală.

„Am fost profund indignat de faptul că instituţiile mass-media au difuzat anumite informaţii denigratoare în adresa mea, în adresa familiei mele, care a avut un impact negativ, deoarece am asistat toată săptămîna, începînd cu data de 4 august, cînd Ziarul de Gardă a încercat să prezinte cum vede el această situaţie, acuzîndu-mă pe mine de faptul că, în rezultatul publicaţiei pe reţelei de Facebook a activităţii mele în calitate de consilier, ar fi fost determinat primarul la suicid”, a menţionat Ion Duca în cadrul unei conferinţe de presă

Acesta a menţionat că aceste insinuări l-au afectat atît pe el personal, cît şi familia sa. Consilierul „Partidului Nostru” a mai precizat că nici măcar nu era în ţară în ziua în care a avut loc tragedia, iar de atunci şi pînă în prezent nu a fost citat, nu a fost audiat şi nu are niciun statut în cadrul dosarului penal deschis pe cazul decesului primarului Mihai Lari.

„Consider că mass-media nu era în drept să distribuie o astfel de informaţie neavînd suport factologic în vederea situaţiei care s-a creat. Consider că mass-media s-a dat în spectacol şi s-a aventurat, asumîndu-şi dreptul de anchetator, fără a aştepta să avem rezultatul anchetei care se desfăşoară, iar la moment nici nu există rezultatul expertizei”, a mai spus Ion Duca, menţionînd că îşi rezervă dreptul de a depune o cerere prealabilă privind lezarea onoarei şi demnităţii împotriva Ziarului de Gardă, ca prima instituţie de presă care a implicat numele său în acest caz, după care informaţia a fost preluată şi de alte instituţii de presă, cu precădere cele din holdingul oligarhului Vlad Plahotniuc.

Prezent la conferinţa de presă, consilierul municipal din partea „Partidului Nostru” şi vicepreşedinte al formaţiunii, Ilian Caşu, a menţionat că, „din punct de vedere politic, este lesne de înţeles de ce instituţiile media afiliate guvernării lovesc în „Partidul Nostru”, pentru că PN-ul în frunte cu Renato Usatîi este cel mai dur opozant al regimului tîlhăresc în frunte cu Plahotniuc”.

Ilian Caşu a ţinut să vină şi cu un sfat către anchetatorii care invesctighează cazul Mihai Lari, dat fiind faptul că în calitatea sa de consilier municipal, a participat la cîteva activităţi publice „perfect legale şi democratice” ale cetăţenilor din Sîngera, atunci cînd oamenii „îşi exprimau indignarea faţă de intenţia autorităţilor de a construi un centru de prelucrare a deşeurilor periculoase”. „Sfatul meu ca şi politolog este următorul. Cei care anchetează cazul să identifice principalii actori care au lansat ideea asta nebună de centru de reciclare, interesele acestor actori şi instrumentele pe care le-au folosit aceşti actori să-şi realizeze scopul”, a menţionat Caşu.

Știrea anterioară Știrea următoare