Noutăţi

Usatîi: De omorurile la comandă, organizate de Plahotniuc, se vor ocupa în Marea Britanie

În timpul apropiat, organele de anchetă din Marea Britanie vor primi alte dovezi care indică direct asupra faptului că anume Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat omorul „bancherului negru” Gherman Gorbunțov.

Știri similare
Usatîi a chemat la mobilizarea civilă totală Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO) Usatîi: Nu sîntem o națiune de impotenți care nu sînt buni la nimic fără consilieri și creditori străini

Despre aceasta, în cadrul audierilor de judecată a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. El a comentat decizia instanței pentru jurnaliști prin intermediul aplicației Skype.

„Organele ocrotirii de drept din Moldova au încercat să inducă în eroare organele de anchetă din Marea Britanie. Ei încercau, pe calea unor povești, să obțină transferarea dosarului penal în Moldova”, a declarat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că organele de anchetă engleze, fiind la curent cu nivelul foarte înalt al corupției în sistemul de drept moldovenesc, au refuzat să transmită dosarul în Moldova, unde „urmărirea penală s-ar fi încheiat în 15 minute și ar fi pus sub învinuire zece oameni”.

„Astăzi, la închisoare stau oameni pe care eu nu i-am văzut în viața mea, ei fiind învinuiți că au creat împreună cu mine o Grupare Criminală Organizată. Nu mă voi mira dacă mîine se va adeveri că Maia Sandu a fost lunetistă, iar Maia Laguta aduce grenadele atunci cînd era împușcat Gorbunțov”, a mai spus Usatîi.

Cu toate acestea, liderul „Partidului Nostru” și-a exprimat nedumerirea în legătură cu ceea că procurorul Vitalie Busuioc refuză să-l interogheze la Moscova.

„Dovezile care au fost prezentate organelor de anchetă din România și, parțial, din Marea Britanie, iar în curînd încolo va fi transferat tot, inclusiv acele lucruri despre care eu nu am declarat public, indică direct că cel care a comandat omorul lui Gorbunțov este Plahotniuc și sindicatul killerilor creat de acesta, care activa în domeniul omorurilor la comandă pe teritoriul UE”, a declarat Usatîi, subliniind că anume Plahotniuc era conducătorul acelei grupări.

În context, Usatîi a menționat că în timpul vizitei în Moldova, fostul premier român Victor Ponta i-a promis oligarhului Vladimir Plahotniuc că „va distruge orice dosar penal”.

„Procurorul Busuioc și unii polițiști care, împreună cu consulul Ambasadei Moldovei în România, au mers la închisoare la Vitalie Proca (executorul tentativei de omor a lui Gorbunțov – n.red.), căruia i-au propus să dea declarații împotriva mea – toate acestea au fost documentate. Indiferent ce-ar face acum Plahotniuc, sînt suficiente dovezi care confirmă că el a fost cel care a comandat omorul”, a conchis liderul „Partidului Nostru”.

Știrea anterioară Știrea următoare