Noutăţi

(ВИДЕО) Ренато Усатый избран председателем «Нашей Партии»

Știri similare
Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO) „Partidul Nostru” a expediat președintelui un proiect de lege privind interzicerea explorării și extracției de hidrocarburi gazoase sau lichide pe teritoriul Republicii Moldova Șeremet: În Moldova este instaurat un regim sclavagist

La Chişinău a avut loc Congresul al IV-lea repetat al Partidului Popular Republican, în cadrul căruia a fost reales președintele formațiunii, aprobată decizia de modificare a denumirii partidului în “Partidul Nostru”, dar și a Statutului și Programului politic al formaţiunii. Actele necesare pentru înregistrarea modificărilor vor fi transmise Ministerului Justiţiei la începutul săptămânii viitoare.

Renato Usatîi a devenit preşedinte al Partidului Nostru – formaţiune, care şi-a schimbat denumirea prin votul unanim al celor 97 de delegaţi prezenţi la Congresul IV repetat al PPR, care s-a desfăşurat pe 8 februarie 2015 la Chişinău.

Propunerea de a-l alege pe Renato Usatîi în calitate de președinte al formaţiunii a venit din partea lui Nicolae Andronic, fostul președinte al partidului, care a menționat că se retrage din funcție și nu va mai candida pentru un nou mandat.

10967696_1061739050508557_1856939295_n

Delegaţii prezenţi la Congres au votat unanim pentru modificarea Statutului şi Programului politic al partidului şi a denumirii formaţiunii politice în Partidul Nostru.

Principalele obiective ale programului politic al Partidului Nostru sunt prezumţia vinovăţiei funcţionarilor publici, adoptarea legii lustraţiei în privinţa celor care au servit regimul oligarhic, lichidarea Centrului Naţional Anticorupţie şi altele.

Congresul s-a desfăşurat în lipsa noului preşedinte Renato Usatîi, care se află peste hotarele ţării după ce s-a ales cu câteva dosare penale fabricate şi un mandat de arest. ruPoliticianul a avut însă o intervenţie prin skype, în care a anunţat că actuala clasă politică ar trebui să se aştepte la noi surprize.

„Vă mulţumesc tuturor pentru încredere. Partidul Nostru - partidul tuturor cetățenilor din Republica Moldova!!! Vom continua lupta pentru libertate şi democraţie, pentru îmbunătăţirea vieţii tuturor cetăţenilor Republicii Moldova şi pentru un viitor mai bun al copiilor noştri. Sunt gata să îmi dedic toată viaţa şi să fac tot posibilul pentru ca în ţara noastră peste câţiva ani cel mai modern slogan să fie nu „Puterea e în adevăr”, ci „Puterea e în justiţie”. Mulţumesc tuturor care ne-au susţinut în această perioadă şi au fost alături de noi şi pe data de 30 noiembrie au votat partidul „PATRIA” indiferent de situaţie. ” – a declarat Renato Usatîi.

Politicianul l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că a fost principalul organizator şi executor al excluderii partidului „PATRIA” din cursa electorală din 30 noiembrie 2014, precizând că este primul caz de eliminare a unui partid politic din alegeri din Europa de după Al Doilea Război Mondial. El a menţionat că un caz similar fost înregistrat doar în Germania fascistă, precizând că Vlad Filat este al doilea Adolf Hitler.usatii-2

Usatîi i-a numit pe Vlad Plahotniuc, Vlad Filat şi Vladimir Voronin „infractori care trebuie sa stea în aceeaşi celulă în puşcărie”.

Amintim că PPR a fost redenumit în Partidul Nostru, iar Usatîi ales în funcţia de preşedinte la Congresul formaţiunii desfăşurat încă în luna aprilie a anului trecut. Atunci Ministerul Justiţiei a refuzat să înregistreze modificările aprobate de delegaţii Congresului, invocând un motiv inventat că formaţiunea politică nu a desfăşurat Congresul în termenii prevăzuţi de propriul statut.

IMG_6918

În luna august Usatîi a constituit un nou partid „PaRUs”, iar Ministerul Justiţiei a refuzat să îl înregistreze.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Usatîi a mers în fruntea listei electorale a partidului „PATRIA”, care a fost, însă, exclus din cursa electorală prin decizia CEC şi a instanţelor de judecată cu trei zile înainte de data alegerilor. Usatîi s-a adresat la CEDO şi solicită Curţii de la Strasbourg să constate ilegală decizia autorităţilor de a exclude partidul din cursa electorală.

La prima şedinţă a Consiliului Naţional Politic al Partidului Nostru vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi Ilian Caşu, Elena Panuş şi Nicolai Ţipovici.

Știrea anterioară Știrea următoare