Noutăţi

Press release: „Partidul Nostru” a aprobat rezoluția Congresului al V-lea extraordinar

„Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, și-a desfășurat astăzi lucrările celui de-al V-lea Congres extraordinar al formațiunii. La finele evenimentului cei 850 de delegați din toată țara prezenți în sală au aprobat prin vot unanim Rezoluția Congresului V al formațiunii. Documentul constată starea actuală a lucrurilor, dar și punctează un șir de acțiuni pentru viitor.

Știri similare
Usatîi a chemat la mobilizarea civilă totală Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO) Usatîi: Nu sîntem o națiune de impotenți care nu sînt buni la nimic fără consilieri și creditori străini

Astfel, potrivit Rezoluției, persecuția brutală a membrilor „Partidului Nostru” arată că formațiunea politică este cea de care regimul de guvernare se teme cel mai mult.

În context, membrii PN au cerut, atît încetarea imediată a urmăririi liderului lor, Renato Usatîi, eliberarea din arrest a activistului Felix Grinсu și primarului orașului Basarabească Valentin Cimpoeș, cît și stoparea persecuției primarilor și consilierilor PN din teritoriu.

„Partidul Nostru” se poziționează drept un partid pro-moldovenesc ce apreciază idealurile unui stat independent și se opune cu vehemență aderării Republicii Moldova la blocul NATO.

Formațiunea constată, de asemenea, că „Moldova se află sub controlul deplin al grupului oligarhic, adică al Partidului Democrat, condus de președintele său, care și-a distrus toți oponenții ca să obțină controlul țării”, iar „eliberarea Moldovei de regimul oligarhic de la putere și curățarea structurilor de stat de acoliții săi este o condiție a dezvoltării normale a țării”. „Pentru a ieși din criza politică, social-economică, spirituală, morală este necesară o schimbare completă a puterii”, se arată în Rezoluția „Partidului Nostru”.

Membrii formațiunii au informat că pregătesc o inițiativă legislativă în privința „furtului miliardului”, astfel ca banii să fie întorși de „cei care au jefuit băncile din Moldova” și „acei legislatori care au votat în favoarea convertirii banilor furați în datorie de stat”, fapt pentru care va începe consultările cu cetățenii.

„Partidul Nostru” pledează în favoarea modificărilor aduse articolelor din Codul Penal, ce țin de luarea de mită de către judecători și procurori, pedeapsa pentru care ar trebui să fie de cel puțin 15 ani de închisoare, precum și insistă pe depolitizarea instituțiilor de stat și preluarea de către opoziție a controlului asupra Procuraturii Generale, CEC, CCA și Curții de Conturi.

Partidul cere alegeri parlamentare anticipate și consideră că „opoziția ar trebui să se opună în comun intenției de a introduce în Republica Moldova sistemul electoral uninominal sau mixt”. „Scopul acestei „reforme”, inițiată de către Partidul Democrat, constă în compromiterea și ruinarea partidului, ca bază a sistemului politic, pentru a menține la putere conducătorii clanurilor oligarhice. Astăzi, partidele care se opun acestei „reforme” reprezintă voința a circa 90% din alegători. Minoritatea încearcă într-un mod grosolan să se impună în fața majorității”, se arată în Rezoluție.

În acest sens, membrii partidului s-au adresat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu solicitarea de a opta pentru „menținerea actualului sistem electoral pentru alegerea deputaților în Parlament”. Tot lui Igor Dodon, formațiunea i se va adresa cu un proiect de lege care va impune aleșii poporului să își respecte obligațiunile, nu ar permite trecerea lor dintr-un partid în altul și ar sancționa deputații care o fac.

Delegații Congresului s-au arătat indignați de deciziile Guvernului de a majora tarifele la serviciile comunale, menționând că în condițiile actuale, creșterea tarifelor nu este justificată și duce la sărăcirea, în continuare, a populației. „Prin majorarea tarifelor se urmărește îmbogățirea funcționarilor corupți. Cerem înghețarea tarifelor și organizarea dezbaterilor publice privind metodologia de constituire a acestora”, se arată în Rezoluția PN.

Nu în ultimul rând, formațiunea și-a stabilit drept obiectiv strategic „transformarea formațiunii într-o forță politică majoră, care va pune în practică programul său prin participarea la guvernare, la toate nivelurile”. Pentru a atinge acest obiectiv, „Partidul Nostru” își va consolida structurile sale la nivel național și local; va finaliza formarea unei rețele de organizații primare; se va concentra pe consolidarea organizațiilor de partid în țară și peste hotare; va stabili o asociație a aleșilor locali; va crea o rețea de organizații extra-teritoriale (tineri, femei, persoane în vârstă); va elabora și aproba idei politice în diverse domenii; va crea cadre favorabile pentru constituirea pârghiilor de partid, în vederea informării cetățenilor cu privire la activitățile partidului; va dezvolta contacte internaționale; va consolida relațiile dintre localitățile conduse de reprezentanți ai „Partidului Nostru” și alte regiuni ale țării.

DOC

Știrea anterioară Știrea următoare