Noutăţi

(ВИДЕО) Усатый: «Два Владика в шоке от наших рейтингов и готовят снятие партии «Patria» с выборов»

Știri similare
Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO) „Partidul Nostru” a expediat președintelui un proiect de lege privind interzicerea explorării și extracției de hidrocarburi gazoase sau lichide pe teritoriul Republicii Moldova Șeremet: În Moldova este instaurat un regim sclavagist

Declarația a fost făcută de liderul partidului “Patria” în cadrul unei conferințe de presă, în care a anunţat că va protesta, în cazul în care formațiunea va fi exclusă din cursa electorală, la solicitarea celor doi Vlazi.

DSC_0044

„Pot spune sigur că la începutul săptămânii viitoare, iar informația este veridică 100 %, va demara procedurea de excludere a “Patriei” din campania electorală. Este o decizie comună luată de Filat și Plahotniuc. Așa cum s-a exprimat Dorin Recean: “Șeful s-a înțeles cu Plahotniuc. Deja e tot normal.” Filat a bătut palma cu Plahotniuc și cei doi au pus în sarcina organelor de drept să fabrice niște ilegalități, pe care să le încrimineze membrilor și susținătorilor formațiunii noastre. Decizia a fost luată acum, în prag de alegeri, pentru ca Renato Usatîi să nu reușească să treacă pe lista vreunui alt partid.” , a declarat Renato Usatîi.

Potrivit lui Renato Usatîi, subdiviziuni întregi ale MAI, sub supravegherea directă a lui Gheorghe Cavcaliuc, lucrează intensiv la atingerea unui singur scop – excluderea lui Renato Usatîi din campania electorală.

“În ultimele trei luni, MAI a lucrat mult pentru discreditarea şi distrugerea a tot ce ţine de Renato Usatîi În Bălţi în clădirea fostei poliţii economice a fost deschisă o filială a Inspectoratului Naţional de Investigare, unde o subdiviziune întreagă lucrează non-stop. Într-un cabinet aparte de la misiuni speciale din Chișinău, oferit special de şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie Cavcaliuc, stau doi oameni cărora nici măcar nu le dau voie să iasă de acolo și nimeni nu are acces la ei, nici nu știu cum îi hrănesc, dar știu că unicul lucru la care lucrează este Usatîi, activiștii “Patria” și primii 20 de oameni de pe listă”, a subliniat politicianul.

Liderul partidului “Patria” susține că a devenit mai incomod ca niciodată pentru Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc, după ce aceștia au conștientizat că potrivit sondajelor reale “Patria” se plasează pe locul doi și devansează chiar și PD-ul și PLDM-ul, fiind în stare să vină la guvernare, mai ales că pentru a obține majoritatea îi este destulă doar alianța cu PCRM. Împreună cele două partide, spune Usatîi, acumulează majoritatea parlamentară.

Usatîi spune că la indicațiile celor doi Vlazi, care “au jucat din nou nunta”, CEC-ul și judecătoriile vor conlucra pentru a-l elimina din cursa electorală. Or, susține Usatîi, până și materialul compromițător apărut la Antena 3 în care Gorbunțov îl acuză de comandarea omorului său, este rezultatul conlucrării comune între cei doi Vlazi. Mai mult ca atât, Renato Usatîi susține că are dovezi care demonstrează că Plahotniuc ar fi mers personal la Londra unde s-a întâlnit cu Gherman Gorbunțov și l-a convins să facă acele declarații, promițându-i eliminarea tuturor dosarelor din Republica Moldova.

Reprezentantul partidului “Patria” la CEC, Mihai Bușuleac a anunțat că formaţiunea nu a înregistrat vreo încălcare, iar astfel nu există motive pentru a fi eliminată din cursa electorală.

„Ştiind bine că vom fi minuţios monitorizaţi am întreprins toate măsurile să respectăm întocmai prevederile Codului Electoral, ceea ce ne-a reuşit până la moment, pentru că noi sunt una dintre puţinele formaţiuni politice înregistrate în calitate de concurent electoral care nu are nicio sancţiune aplicată de către Comisia Electorală Centrală. Noi suntem transparenţi în ceea ce înseamnă utilizarea mijloacelor financiare, prezentăm CEC-ului o dată în două săptămâni rapoartele financiare, unde am arătat care sunt veniturile şi cheltuielile noastre, soldul nostru. La fel suntem unul dintre puţinii concurenţi electorali care am dat informaţii despre sursele de venit şi le-am publicat într-o ediţie periodică de nivel republican” – a declarat Buşuleac.

Avocatul formaţiunii susţine că în acest caz sunt posibile două scenarii, pentru eliminarea partidului din competiția electorală.

„Primul scenariu pe care îl presupunem ar fi eventuale cauze penale, care vor fi pornite de către MAI, care va face toate măsurile procesuale, inclusiv prin percheziţii, arestări, reţineri etc. Un alt scenariu pe care îl anticipăm este implicarea nemijlocită a CEC, care va iniţia o acţiune civilă la Curtea de Apel Chişinău pentru ca „Patria” să fie scoasă din cursa electorală pentru eventuale încălcări de finanţare a campaniei electorale cu un eventual act de control fiscal al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. În acest caz nu vedem care ar fi logica dat fiind faptul că deja pe marginea a două rapoarte financiare prezentate, CEC s-a expus foarte expres că nu au fost depistate încălcări şi corespunde Codului Electoral şi regulamentului aprobat de CEC cu privire la finanţarea campaniei electorale.” – a spus Igor Şeremet.

În acest sens, Usatîi a declarat că pentru a preveni fărădelegile pregătite de Plahotniuc și Filat, va organiza Marșul spre Chișinău la care vor participa susținătorii “Patriei”, care vor protesta pașnic pentru ca legea în țară să fie respectată. “Am obosit să stau în defensivă, de aceea, astăzi, le declar război lui Filat și Plahotniuc. Vom chema oamenii, susținătorii și membrii noștri de partid la o mobilizare totală și vom porni un marș spre capitală. Pregătițivă pentru marș, cumpărați lucruri calde, ceai cred că vom găsi noi, vom mânca la CEC, vom cina la Plahotniuc, vom lua prânzul la Filat! Vreau să-i preîntâmpin pe reprezentanții misiunilor diplomatice și opinia publică că nu voi permite un Maidan la Chișinău. Vom protesta pașnic ca să ne apărăm drepturile!” – a conchis Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare