Noutăţi

Renato Usatîi, despre dosarul Brăguţa: Trebuie de început cu demisia lui Harunjen şi curăţarea în Procuratură

Renato Usatîi a supus unor critici dure declaraţiile procurorului general Harunjen, care încearcă să prezinte omorul lui Andrei Brăguţa în penitenciarul nr. 13 drept un simplu incident. Andrei Brăguţa a fost omorît de sistemul care s-a transformat într-o maşinărie represivă, a declarat Usatîi pe Facebook.

„Reieşind din datele conferinţei de presă susţinută de Harunjen, înţelegem că de moartea lui Andrei Brăguţa se fac vinovaţi doar angajaţii izolatorului şi deţinuţii care l-au bătut. Conducerea închisorii, judecătorul şi procurorul care pentru „comportament neadecvat” l-au trimis pentru o lună în lagărul de concentrare, numit Penitenciarul nr. 13, n-ar avea nicio vină. Au găsit ţapii ispăşitori şi trag frîna. E ca şi cum ai învinui pistolul, nu pe cel care a împuşcat”, a declarat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” consideră că reformele în organele de drept trebuie începute cu curăţarea în Procuratura Generală şi instanţele de judecată. „Acest dosar este un diagnostic al întregului sistem. Trebuie de început cu demisia lui Harunjen şi curăţarea totală a Procuraturii şi aşa-numitei puteri judecătoreşti, transformate într-o maşinărie represivă. Astăzi, despre asemenea reforme nu face să vorbim. Iată ce avem: Sorin Paciu a fost omorît de mistreţul de la care a ricoşat glontele, iar Andrei Brăguţa – de poliţişti şi deţinuţi, deşi este clar că această persoană nu trebuia în genere să ajungă în penitenciar. Cel care a insultat poliţiştii ajung imediat după gratii, iar cei care au furat miliardul – îşi duc zilele în arest la domiciliu. Andrei Brăguţa a fost omorît de sistem, nu de careva oameni concreţi”, a declarat Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare