Noutăţi

Renato Usatîi: Plahotniuc este ambiţios, dar ambiţiile sale sînt bolnave

Oligarhul Vladimir Plahotniuc are nişte ambiţii extrem de perverse, iar pentru păstrarea puterii poate apela chiar şi la provocarea conflictului de pe Nistru împreună cu partenerul său preşedinte al Ucrainei Petro Poroşenko. Despre aceasta a declarat preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în emisia postului de radio „Sputnik”.

„Situaţia în Moldova este una tensionată la maxim. Există un Plahotniuc care şi-a imaginat că e stăpînul lumii. El se se consideră nu doar proprietarul Moldovei, dar consideră că poate influenţa ceea ce se întîmplă în ţările vecine, Ucraina şi România, dar şi în unele dintre ţările europene. Schema lui veche de peste zece ani este şantajarea diplomaţilor, deputaţilor din diverse ţări, primelor persoane”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a subliniat că Plahotniuc este „foarte ambiţios, dar ambiţiile sale sînt bolnave”. Potrivit lui, oligarhul consideră că prin metoda şantajului, el va deveni „numărul 1”. Preşedintele „Partidului Nostru” a adăugat că el [Plahotniuc] îl controlează acum pe Poroşenko. Da, Ucraina e de „n” ori mai mare decît Moldova, pe arena internaţională Ucraina e mai puternică”.

„Poroşenko a fost mulţi ani partenerul lui Plahotniuc, care este un maestru al şantajului, omorurilor la comandă şi multe altele”, a adăugat Usatîi, amintind că în Moldova există un dosar penal suspendat în privinţa preşedintelui Ucrainei, despre care „într-o secundă poate afla întreaga lume””.

În legătură cu aceasta, Usatîi a subliniat că „din păcate, nu am reuşit să găsim susţinerea în persoana preşedintelui Dodon. Pentru că avem noi în Moldova un om, din cauza căruia, dacă nu vom reuşi să ne izbăvim, nu vom reuşi să schimbăm ceva”. Preşedintele „Partidului Nostru” a ţinut să amintească că Plahotniuc l-a utilizat pe Dodon pentru modificarea sistemului electoral.

„Astăzi, sarcina este a uni societatea. Ori, cel mai mult, Plahotniuc se teme de proteste, de ura poporului. Ştiţi că dacă „scaunul” guvernării se va clătina sub Plahotniuc, atunci vor ieşi [cu declaraţii] încă zece aşa ca Proca”, a adăugat el.
În context, liderul „Partidului Nostru” a adăugat că „dacă Plahotniuc va simţi că opoziţia începe să se unească şi a dat de belea, el poate dezgheţa conflictul de pe Nistru. Poroşenko de o parte, iar Plahotniuc de cealaltă”.

Știrea anterioară Știrea următoare