Noutăţi

Renato Usatîi a felicitat Bălțiul cu ocazia sărbătorii de hram: Avem de făcut încă multe lucruri bune!

Pe 22 mai, capitala de nord a Moldovei a împlinit 597 de ani de la fondare. Liderul „Partidului Nostru” a felicitat orașul iubit cu ocazia zilei de naștere prin intermediul paginii sale de Facebook

„22 mai, de ziua Sfîntului Nicolai Făcătorul de Minuni, își sărbătoresc hramurile orașele Bălți, Fălești, Basarabeasca, Dondușeni și multe alte localități. Îi felicit pe toți locuitorii acestora cu ocazia zilei de naștere a Patriei lor mici. Le urez dezvoltare tuturor orașelor și satelor moldovenești, iar cetățenilor Moldovei – posibilitatea de a trăi și munci destoinic în acestea. Sfîntul Nicolai este considerat sfîntul care ajută pelerinilor. Iar eu cred că el va ajuta Moldovei noastre rătăcite, mulți locuitori ai căreia „călătoresc” prin lume în căutarea unui venit.

Dezvoltînd orașele și satele noastre, îi vom apropia de întoarcerea acasă. Separat vreau să spun cîteva cuvinte despre Bălți. Acum două zile, bălțenii au demonstrat că se poate. Se poate lupta cu acea stare de lucruri incorectă și injustă care funcționează în Moldova. Îi felicit pe bălțeni cu ocazia Zilei Orașului și cu cea a hramului localității. Avem de făcut încă multe lucruri bune. Vă doresc fericire, iubire și optimism. Iar autonomie și demnitate și așa aveți destulă. P.S.: În 1712, capitala Imperiului Rus a fost transferată din Moscova în Sankt-Petersburg.

Bălțiul este numit Capitala de nord a Moldovei. Totuși, nu este exclus că într-o bună zi, Chișinău va fi numit Capitala de Sud”, a menționat Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare