Noutăţi

Renato Usatîi a felicitat medicii şi farmaciştii cu ocazia Zilei profesionale

Anual, în fiecare a treia duminică a lunii iunie, în Moldova este sărbătorită Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului. În această zi Renato Uastîi a felicitat medicii şi lucrătorii domeniului farmaceutic cu ocazia sărbătorii profesionale. „Nu vei găsi prea multe profesii mai importante ca acestea. Să salvezi vieţile omeneşti este o misiune demnă şi responsabilă, care solicită abnegaţie”, a scris el pe Facebook.

„La noi există un obicei de a critica totul, că medicii nu mai sînt aceiaşi, că profesioniştii pot fi număraţi pe degete, dar eu nu voi fi de acord cu această critică”, a scris Usatîi. „Personal cunosc mulţi medici moldoveni de nivel mondial. Ajut în domeniul medical la Bălţi şi voi continua să fac asta şi mai departe. Iar voi gîndiţi-vă doar, de exemplu, la aşa o specialitate ca medic în sat. Oamenii care, terminînd universitatea merg să muncească în sat, trebuie să aibă monument instalat în timpul vieţii. Statul trebuie să promoveze şi încurajeze o asemenea decizie, răsplătindu-le munca şi oferindu-le loc de trai. Nu voi enumera toate specialităţile medicale – n-are niciun rost, pentru că fiecare dintre cei care au ales această cale, este demn de tot respectul”.

„Felicit lucrătorii medicali şi farmaciştii cu ocazia zile lor profesionale. Pe lîngă toate urările de bine, vă doresc sănătate puternică, ori salvînd vieţile noastre, de multe ori vă jertfiţi, inclusiv sănătatea. Mă închin vouă pînă la pămînt şi vă transmit cele mai sincere cuvinte de mulţumire”, a scris Usatîi.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului este marcată în Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Moldova şi Ucraina. În Moldova, Ziua lucrătorului medical şi farmacistului a fost instaurată prin decret prezidenţial în anul 1994.

Știrea anterioară Știrea următoare