Noutăţi

Renato Usatîi a felicitat feroviarii: voi uniţi ţările, oraşele, popoarele şi economiile

Renato Usatîi a felicitiat feroviarii Moldovei cu ocazia sărbătorii profesionale, care este marcată anual în prima duminică din august.

Anual, în prima duminică a lunii august, este marcată Ziua Feroviarului. Pentru prima dată sărbătoarea a fost instaurată în timpurile Rusiei Ţariste, iar data a fost dedicată zilei de naştere a ţarului Nicolai I, cel care a creat calea ferată în Rusia Ţaristă. În perioada sovietică sărbătoarea a fost transferată cu o lună de zile, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook. „Viaţa este adesea comparată cu o cale. Viaţa mea este legată de ea în sensul direct. Probabil, acesta este unul dintre cele mai importante şi, în acelaşi timp, cele mai romantice domenii de activitate. Mii de oameni urcă zilnic în trenuri, aceste hoteluri pe roţi, pentru a adormi într-o localitate şi a se trezi la sute de kilometri distanţă. Milioane de tone de mărfuri traversează anual ţările – transportul feroviar de mărfuri este şi rămîne o parte importantă a sistemului de transport al continentului.

Apropo, a vorbi despre calea ferată a unei anumite ţări este imposibil. Toţi reprezentanţii domeniului, fie ei din Moldova, Rusia sau oricare altă ţară, muncesc practic într-o echipă. Feroviarii au una dintre cele mai importante activităţi. Spre deosebire de politicieni, ei unesc ţările, oraşele, popoarele şi economiile. Îi felicit pe toţi cei care îţi sărbătoresc astăzi ziua profesională. Le urez fericire şi bunăstare, sănătate, noi realizări şi energie inepuizabilă”.

Știrea anterioară Știrea următoare