Noutăţi

Renato Usatîi: trădarea - principalul și unicul rezultat al anului de președinție a lui Dodon

A trecut un an din momentul alegerii lui Igor Dodon în calitate de președinte al țării. Timp de un an, societatea moldovenească nu a auzit nimic în afară de promisiuni răsunătoare și amenințări deșarte. Numirile comune împreună cu Partidul Democrat ale funcționarilor și judecătorilor, modificarea legilor la indicarea lui Plahotniuc și multe alte „realizări” au demonstrat cu prisosință fața politică a lui Igor Dodon. Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a făcut pe pagina sa de Facebook rezultatele unui an de președinție a lui Igor Dodon.

„Un an din ziua în care, la alegerile prezidențiale, a cîștigat în turul doi Igor Dodon. Pe el și Maia Sandu îi unea, din punct de vedere politic, promisiunea de a termina cu regimul lui Plahotniuc și îi diferenția vectorul politic extern declarat. Pro-rus, în cazul lui Dodon.

Oamenii au votat pentru doi opozanți, care pledau împotriva clanului PDM. Pro-occidentalitatea și pro-orientalitatea ține deja de gustul fiecăruia. Dodon și Sandu au semnat public promisiunea de a nu colabora cu Partidul Democrat. Acum unul dintre ei s-a dizolvat total în PDM, i-a îndeplinit toate mofturile, începînd de la numiri, și terminînd cu promovarea sistemului mixt. La critica în adresa lui Dodon socialiștii se protestează, că el este un politician înțelept, care nu merge pînă în pînzele albe și, în genere, spun ei, politica este arta posibilului. Explicațiile tipice, care răsună atunci cînd trebuie îndreptățită trădarea este principalul și unicul rezultat al anului de președinție a lui Dodon”.

Știrea anterioară Știrea următoare