Noutăţi

Renato Usatîi: Prin conflictul din Transnistria Plahotniuc și Poroșenko visează să pună poporul rus în genunchi (VIDEO)

Liderul ”Partidului nostru” a apărut la emisiunea “Dreptul la vot” pe postul rusesc de televiziune TVC. Unul dintre subiectele emisiunii politice a fost întrebarea dacă este posibilă o repetare a conflictului armat pe Nistru. Renato Usatîi a fost printre participanții la emisiune care nu exclude o versiune provocatoare a evoluției evenimentelor din partea regimului de guvernare în realitățile politicii actuale din Moldova.

“Putem vorbi despre formatul 5 + 2 cât ne place nouă, dacă este necesar să păstrăm depozitele de muniție rusești pe malul stâng sau trebuie să fie scoase. Dar adevărata problemă este altă și este foarte simplă. Există un criminal numit Plahotniuc. Acest om de la sfârșitul anilor nouăzeci era partenerul de afaceri al actualului președinte al Ucrainei Petro Poroșenko. “

“Plahotniuc, cel care astăzi în Moldova îl controlează pe deplin pe președintele Dodon, face totul pentru a duce oamenii în eroare. Majoritatea mass-mediei din țară arată zilnic “ireconciliabilul” război dar care de fapt este absolut fictiv între șeful statului și principalul oligarh al Moldovei. Plahotniuc și Dodon astăzi au împărțit literalmente totul între ei. Chiar și sărbătorile. Am spus deja: Dodon poate sărbători Ziua Eliberării Moldovei pe 24 august, iar de Ziua Independenței nu poate face nimic, pentru că această “nișă” a fost ocupată de Plahotniuc.

Deci, partenerii Poroșenko și Plahotniuc sunt oamenii, în spatele cărora există zeci de crime în Moldova și Ucraina. Și aceștia doi în conflictul transnistrean astăzi încearcă să pună Rusia în genunchi “, a menționat Renato Usatîi.

Liderul ”Partidului nostru” este convins că o aventură militară pe Nistru poate deveni cu ușurință o consecință a fanteziei nesănătoase și a ambițiilor excesive.

“Mai întâi ei au avut un” proiect pilot “cu Mihail Saakașvili, care a devenit guvernator al regiunii Odessa. Cu unicul scop - consolidarea blocadei Transnistriei din partea ucraineană. Dar Saakașvili, realizând rapid ce este în realitate înăuntru și cine este Poroșenko, a ieșit deoparte. Deci, a veni timpul ca partenerului sau din Moldova să acționeze.

La noi, deci cum ne-am obișnuit, cum se “rezolvă” o problemă a reglementării transnistrene? Ziua se vorbește despre formatul 5 + 2, iar noaptea se transportă 30 de tiruri cu țigări contrafăcute. Aceasta este o afacere și una chiar foarte profitabilă. Iar un conflict armat pe Nistrului ar putea să apară, indiferent dacă există sau nu aici pacificatori ruși. Și nu exclud că imaginația bolnavă a lui Plahotniuc poate duce la aceste evenimente triste “, consideră Usatîi.

Plahotniuc “le spune românilor, americanilor: uitați-vă, putem pune rușii din Transnistria în genunchii, putem face astfel ca ei să nu aibă nici cu ce încărca acumulatoarele pentru camioanele militare pe malul stâng. Iar acum cetățenii Republicii Moldova sunt tratați zilnic cu “acest film” fantastic “, afirmă Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare