Noutăţi

Renato Usatîi a dezvăluit detalii cu privire la activitatea financiară a PSRM: Dodon stătea la mine pe scaunul din fața băii alături de Greceanîi

În 2013, în decursul a șase luni, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au primit de la Renato Usatîi cîte 40 de mii de dolari SUA lunar. Mai mult ca atît, liderul PN nu era unicul „sponsor” al PSRM. Potrivit lui, socialiștii primeau bani și de la Ilan Șor și Veaceslav Platon.

Igor Dodon stătea cu Zinaida Petrovna (Greceanîi) la mine, pe scaun, în fața băii. Atunci le dădeam cîte 40 de mii de dolari lunar”, a declarat în cadrul unei emisiuni de la TV8 Renato Usatîi, subliniind că Greceanîi și Dodon cunosc perfect despre ce este vorba.

Potrivit liderului PN, conducerea PSRM a fost „bursieră” în decursul a circa jumătate de an, în 2013: „pur și simplu, pe banii pe care i-au primit pentru votarea lui Timofti (ex-președintele țării Nicolae Timofti) a fost cumpărat pentru un milion de euro sediul PSRM”.

Socialiștii au încetat să mai primească bani, atunci cînd s-a dovedit că angajații aparatului partidului nu-și primeau salariile în decursul unei îndelungate perioade de timp. „Eu atunci i-am sunat lui Dodon, el era la odihnă în Italia, și l-am întrebat unde merg banii”, a adăugat Usatîi.

Pe lîngă asta, s-a dovedit că Renato Usatîi nu era unicul de la care Dodon primea bani. Potrivit liderului PN, actualul „președinte ales de popor” era sponsorizat de Ilan Șor și Veaceslav Platon.

„Dacă ați observat, Dodon nu pronunță numele lui Șor în decursul a deja circa doi ani. Șor i-a dat de înțeles, că are ce-i arăta la tema finanțării Partidului Socialiștilor”, a adăugat liderul PN.

Știrea anterioară Știrea următoare