Noutăţi

Usatîi: Cei care se îmbogățesc în vreme de epidemie nu se deosebesc cu nimic de jefuitori

Liderul Partidul Nostru Renato Usatîi i-a numit jefuitori pe afaceriștii acoperiți de funcționari, care se încumetă să facă business pe vreme de epidemie, atunci când medicii par niște eroi pe câmpul de luptă, iar pensionarii trăiesc de pe o zi pe alta.

„Vreau să-i avertizez pe toți oamenii de afaceri care profită de situația în care ne aflăm și furnizează echipamente medicale și echipamente de protecție cu prețuri umflate. Îi avertizez pe toți oficialii care protejează astfel de oameni de afaceri: ceea ce faceți voi se numește furt. Iar în primul rând îi prădați pe lucrătorii medicali, pacienți, pensionari, toți cetățenii Moldovei. Pe vreme de epidemie, jertfele căreia au devenit mulți, ceea ce faceți voi se numește jaf. În timp de război, cei care comiteau așa ceva erau împușcați”, a declarat Renato Usatîi într-o declarație de presă făcută luni, 6 aprilie.

Președintele PN a ținut să-i avertizeze pe cei care îndrăznesc să profite de epidemia de noul coronavirus că nu vor mai fi ajutați de patronii lor: „Epoca lui Dodon se sfârșește și foarte curând o să vă vină ceasul. O să dați socoteală pentru aceste mârșăvii. Așa că recunoașteți că ați furat cât nu-i târziu și întoarceți bunurile care aparțin oamenilor. Nimeni nu are dreptul să se atingă nici de un cent care aparține cetățenilor țării. Vă îndemn să direcționați aceste fonduri pentru protecția lucrătorilor medicali, polițiștilor, salvatorilor și tuturor celor care muncesc pentru a scoate țara din situația în care se află. Poate că pentru asta veți obține o pedeapsă mai blândă.”

În acuzațiile sale de umflare a prețurilor pentru cele mai utile produse pe vreme de epidemie, Renato Usatîi a dat drept exemplu achiziția ecranelor de protecție. Astfel de ecrane se produc în România și sunt vândute la un preț de 1,04 euro, în timp ce Guvernul le cumpără prin intermediari cu 55 de lei. Și în condițiile în care este planificată achiziționarea a 2 milioane de astfel de ecrane, cineva va câștiga 3 milioane de euro. Același lucru se întâmplă și la achiziționarea costumelor de protecție. China, care produce unele dintre cele mai calitative astfel de costume, le vinde cu 13 dolari bucata, în schimb, spitalele din Moldova le primesc la 600-700 de lei, deci venitul încasat este de 200 la sută.

“Cineva s-a gândit să dosească acești bani. Ne ocupăm în curând și de ei”, a spus Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare