Noutăţi

Dovada că Pisateli şi Plahotniuc lucrează cot la cot. Scrisoarea adresată lui Usatîi, plasată pe Facebook chiar din Penitenciarul 13 (DOC)

Interlopul Ion Druţă, alias Vanea Pisateli, i-a adresat sâmbătă, 4 noiembrie, o scrisoare de felicitare preşedintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care şi-a sărbătorit atunci ziua de naştere. Scrisoarea a fost plasată pe pagina de Facebook a interlopului, cu menţionea „Mesaj postat de soţia lui Ion Druţă”. Renato Usatîi însă a identificat locul de unde ultima dată a fost accesat contul lui Vanea Pisateli, iar coordonatele indică nu altceva decât Penitenciarul nr. 13, informează Independent.md.

„Iată o dovadă directă a faptului că Vanea Pisateli lucrează împreună cu Plahotniuc, aflându-se în închisoare. Versiunea distribuită prin intermediul posturilor de televiziune a lui Plahotniuc precum să scrisoarea condamnatului Vanea Pisateli apărută pe 4 noiembrie cu „felicitarea pentru Renato Usatîi” chipurile ar fi fost transmisă prin intermediul soţiei este o minciună, la fel ca şi toate celelalte spuse de Plahotniuc”, a scris Renato Usatîi pe reţeaua de socializare.

Astfel, politicianul de opoziţie susţine că „aflat în detenţie, Vanea Pisateli are acces permanent la Facebook”, fapt scos la iveală de către un „grup de studenţi talentaţi”, care au stabilit „fără mari eforturi” că „ultima dată accesul pe contul de Facebook al lui Vanea Pisateli a fost efectuat la 4 noiembrie, la 14:17:52, de pe un dispozitiv Android”.

„Acum puteţi face cunoştinţă şi cu locul de unde a fost efectuată intrarea pe contul lui Pisateli de Facebook”, a scris Usatîi pe pagina sa, prezentînd coordonatele – longitudinea şi latitudinea, care se încadrează între străzile Mateevici şi Ismail, din capitală. „În cazul în care cineva nu cunoaşte ce se află acolo, precizez – Penitenciarul nr. 13”, a mai scris politicianul.

Potrivit dovezilor foto prezentate, tot în aceeaşi zi Druţă a mai intrat de două ori pe reţeaua de socializare, la fel din închisoare. Mai mult ca atât, o altă imagine demonstrează să intrările pe pagina de Facebook a interlopului sunt efectuate mai cu o oarecare regularitate, de pe diverse adrese IP.
„Cred că lui Plahotniuc, în cadrul unui nou briefing de presă, nu-i va fi greu să spună în ce mod condamnatul Vanea Pisateli are în închisoare, regulat şi neîmpiedicat, acces la Internet”, a mai menţionat preşedintele „Partidului Nostru.

Este de menţionat că în scrisoarea lui Vanea Pisateli pentru Renato Usatîi, acesta îi scria politicianului aflat la Moscvova precum că l-a văzut la televizor, precum şi că aşteaptă să-l revadă, „aici, la puşcărie”. De altă parte, Renato Usatîi i-a răspuns acestuia într-o postare pe pagina sa, în care îi scria: „Nu Vaniuşa, peste un an o să fii alături de Plahotniuc”, căruia „i-ai păstrat fidelitatea în toţi aceşti ani”.

Știrea anterioară Știrea următoare