Noutăţi

Șeremet: În Moldova este instaurat un regim sclavagist

A deschide dosare penale pentru urmărirea oponenților politici, în Moldova a devenit o modă. Mai ales în privința activiștilor și primarilor „Partidului Nostru”. Un dosar penal a fost deschis și pe numele primarului interimar al municipiului Bălți. Despre aceasta, în cadrul celui de-al V-lea Congres extraordinar al partidului, a vorbit Igor Șeremet, precizînd că dosarul are legătură cu activitatea sa de avocat, pe care a practicat-o anterior. Șeremet a subliniat ironic că ar fi fost extrem de mirat dacă ar fi rămas fără dosar penal.

Știri similare
Usatîi a chemat la mobilizarea civilă totală Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO) Usatîi: Nu sîntem o națiune de impotenți care nu sînt buni la nimic fără consilieri și creditori străini

„Cel mai probabil, mi-ar fi apărut un complex de inferioritate”, a declarat primarul interimar de Bălți.

Ceea ce se întîmplă, potrivit lui, spune despre faptul că „Partidul Nostru” se mișcă în direcția corectă: partidul susține interesele oamenilor simpli și a viitoarei generații, care va trăi în Moldova. În acel timp, cînd reprezentanții partidelor aflate la guvernare, ascunzîndu-se după cuvinte tari, își urmăresc scopurile personale. În faptă, a subliniat Șeremet, în Moldova este instaurat un regim sclavagist.

„Este un „stăpîn” care indiferent de legile existente, la indicația lui se petrece orice ordin. Dovezile sînt pe față: percheziții ilegale, rețineri, crearea premizelor ca liderul nostru Renato Usatîi să nu poată sta în Moldova. Este un „stăpîn” care îi consideră sclavi pe toți cetățenii Republicii Moldova. Și mai este, din păcate, încă o clasă intermediară, după părerea mea, slugile: Procuratura, instanțele de judecată. Din păcate, ceea ce este paradoxal și la nivel internațional, Curtea Constituțională care este garantul aplicării și respectării legii fundamentale, Constituția Republicii Moldova, care este călcată în picioare de către acei oameni care înainte promovau drepturile și libertățile, interesele cetățenilor Republicii Moldova, dar astăzi la fel sînt slugile unui „stăpîn”. Trebuie să depunem maxim efort și să ne opunem oricăror presiuni, fie de ordin șantajabil, financiar, etc., să ne opunem acestor presiuni și, eu sînt sigur, cum au menționat și invitații noștri: După o noapte întunecoasă, va răsări soarele”, a încheiat Igor Șeremet.

Știrea anterioară Știrea următoare