Noutăţi

Usatîi: „Cumătrii diavolului” curăță locul pentru candidatul socialiștilor – concubinajul Plahotniuc-Dodon, în acțiune

Renato Usatîi a spus pe pagina sa de Facebook cum „cumătrii diavolului”, prin utilizarea deschisă a metodelor penale și corupere politică, planifică să atragă la următoarea ședință a Consiliului municipal Bălți încă doi consilieri ai fracțiunii „Partidului Nostru”. La aceeași ședință, contrar legii, oamenii lui Plahotniuc planifică să-i exprime vot de neîncredere primarului interimar Nicolai Grigorișin și celorlalți viceprimari.

Prin aceste acțiuni, regimul „curăță locul pentru candidatul Partidului Socialiștilor”. Renato Usatîi a subliniat că, în cazul în care candidatul „Partidului Nostru” va fi exclus de la alegeri, atunci „vom face agitație pentru boicotarea alegerilor”, iar „oamenii vor ieși în piață, nu la urnele de vot”.

„Ceea ce fac oamenii de legătură ai lui Plahotniuc la Bălți, va rămîne mereu o parte rușinoasă a ultimilor ani ai Moldovei independente. Prin intermediul intimidărilor, șantajului, dosarelor penale fabricate, ei distrug fracțiunea noastră în Consiliul municipal, dar declarativ rămînînd adepții valorilor europene. Plahotniuc îi discreditează. Pînă recent, nimeni nu considera că printre aceste valori sînt metodele penale, corupția politică și „bespredelul” total al „stăpînilor vieții”, dar, se pare că, știutul nostru pro-european a decis să-i pună pe toți pe „calea cea dreaptă”. Compania lui (așa-zis „cumătrii diavolului”) ne-a scos încă doi consilieri. La următoarea ședință toate noile achiziții ale regimului vor intra în fracțiunea pe care democrații au numit-o în batjocură „Pentru dezvoltarea Bălțiului”. La aceeași ședință, ei își vor exprima (iarăși, contrar legii) votul de neîncredere pentru primarul interimar Nicolai Grigorișin și toți viceprimarii. Mahu vorbește deschis deja că democrații nu-l vor lăsa pe Grigorișin la alegeri, cu orice preț. Ei curăță locul pentru candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandru Usatîi. Concubinajul Plahotniuc-Dodon, în acțiune. Provocînd alegeri anticipate locale, știam că această uniune se va manifesta, dar nu credeam că atît de vizibil și evident. Un exemplu pentru toți cei care, la Chișinău, intenționează să voteze pentru Ion Ceban. Oamenii trebuie să știe: toți candidații Partidului Socialiștilor sînt candidații lui Plahotniuc. În Moldova nu mai există de dreapta și de stînga, nu sînt pro-ruși și pro-europeni. Sînt cei împotriva mafiei și cei care sînt de-o parte cu ea. Ne vor exclude candidatul nostru din alegeri, la Bălți – vom face agitație pentru boicotarea alegerilor. Oamenii vor veni în piață, nu la urnele de vot. Pentru că, participarea la asemenea alegeri înseamnă complicitate la capturarea banditească a orașului. P.S. De ce democrații nu-și înaintează propriul candidat la Bălți, chiar și unul la fel de bîhlit ca Octavian Mahu, este tema unei discuții aparte”, a scris Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare