Noutăţi

Usatîi, despre forţarea creării unei atmosfere militariste: Moldova este guvernată de descreieraţi!

Renato Usatîi a calificat aplicaţiile militare, care au avut loc în raza municipiului Chişinău, băgînd spaima în locuitorii capitalei, drept încă un exemplu a politicii provocatoare a regimului de guvernare care, „zăngănind din arme”, forţează crearea în Moldova a unei atmosfere militariste şi a isteriei antiruseşti.

„În Moldova continuă zăngănitul din arme, pe fundalul atacurilor antiruseşti în creştere ale guvernării. Demult, temele militare nu au devenit atît de des evenimente de presă. Noi aplicaţii au avut loc azi la Chişinău: carabinierii au exersat „tactica asigurării ordinii publice în condiţii urbane”, înspăimîntînd jumătate de oraş”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook. „Pe de o parte, este o pregătire pentru protestele din toamnă de la Chişinău. Dar, de cealaltă... Chişinăul nu este unicul oraş în care, teoretic, poate fi aplicată o tactică similară”.

Usatîi a menţionat că acţiunile militariste ale guvernării au loc pe fundalul creşterii tensiunii în jurul Transnistriei, subliniind că regizorul acestor provocări este oligarhul Vlad Plahotniuc. „Diverşi experţi vorbesc despre posibile provocări pe Nistru. Previziuni de acest gen nu par foarte înspăimîntătoare în condiţiile în care Moldova a pierdut toate instituţiile puterii, iar ţara este condusă practic de un singur om. El va merge pînă în pînzele albe pentru menţinerea controlului şi redobîndirea loialităţii Washingtonului. Sistemul de control şi balansare nu lucrează. Parlamentul, puterea executivă, cea judecătorească, Curtea Constituţională, organele de forţă – totul este capturat. Moldova este guvernată de descreieraţi. Pentru Plahotniuc, care înţelege perfect că poate părăsi vîrful puterii doar trecînd în carcera din subsol, astăzi nu există metode interzise. Situaţia de acum din Moldova este cea mai periculoasă din momentul încheierii fazei deschise a conflictului transnistrean”, a menţionat Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare