Noutăţi

Usatîi despre răpirea profesorilor liceului moldo-turc: Mai devreme sau mai tîrziu un dosar penal va fi intentat și toți vor răspunde conform legii

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a comentat situația legată de operațiunea serviciilor secrete moldovenești privind capturarea profesorilor liceului „Orizont” și transmiterea ilegală a acestora serviciilor secrete străine. Potrivit politicianului de opoziție, nu există nicio dovadă a implicării acestor persoane în acțiuni teroriste sau de alt gen:

„Dacă asemenea dovezi ar exista, atunci toate posturile de televiziune ale țării le-ar fi arătat de dimineață pînă seara. Dar nicio dovadă nu a fost prezentată”, a subliniat Renato Usatîi. „De aceea, noi calificăm aceste acțiuni ca răpire a persoanelor, la care au participat toți cei care ulterior au solicitat explicații de la SIS. Iar un dosar penal pentru răpirea unui grup de persoane va fi intentat mai devreme sau mai tîrziu. Și, în indiferent cui i-a fost făcută reparația [Președinției], toți vor trebui să răspundă”.

Renato Usatîi a menționat că „nu poate și nu are dreptul să comenteze ceea ce se întîmplă în interiorul Turciei”, dar pentru cele ce au loc în Moldova, precum și felul în care au procedat autoritățile moldovenești îi este rușine:
„Dodon a dat SIS-ul, a dat Procuratura, pentru a le spune tuturor că el este un președinte fără împuterniciri. Dar îi ajung împuterniciri pentru a refuza să intre în clădirea reparată din banii plătitorilor de impozite turci… Aflîndu-se într-un cald fotoliu turcesc, plimbîndu-se pe covoare de producție turcească, să-și amintească de lacrimile oamenilor răpiți în fiecare colț al Președinției și cabinetul său. Mi-e rușine că țara noastră a participat la răpirea oamenilor”, a adăugat Renato Usatîi în emisie directă.

Știrea anterioară Știrea următoare