Noutăţi

Usatîi: Plahotniuc figurează într-o investigaţie a Ministerului securităţii interne al SUA privind „jaful secolului”

Preşedintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, este figurant al unei investigaţii a Ministerului securităţii interne al SUA privind furtul miliardului în Moldova. Despre aceasta, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8, a declarat preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Aşa, potrivit lui Usatîi, Plahotniuc figurează încă într-un dosar penal pe care îl desfăşoară Ministerul securităţii interne al SUA.

„Astăzi are loc cercetarea legată de furtul miliardului din sistemul bancar care, la rîndul ei, este legată de „laundromat” în Moldova. Plahotniuc este astăzi anchetat”, a declarat Usatîi.
De asemenea, Usatîi a amintit că pretenţii în privinţa lui Plahotniuc mai există în Austria, în privinţa solicitării în care oligarhul se află sub monitorizarea Interpol. Pe lîngă asta, pretenţii sînt şi în România.
„Astăzi trebuie să se adune anchetatorii din toate aceste ţări, să creeze un grup de lucru comun, pentru ca nimeni să nu aibă şanse să ducă urmărirea penală pe făgaş politic. Să iasă românii cu englezii, ruşii cu americanii, pentru ca fiecare să-şi înainteze pretenţiile faţă de gruparea lui Plahotniuc”, a concluzionat el.
Anterior, Comitetul de Anchetă al Rusiei i-a înaintat lui Plahotniuc învinuirea privind tentativa de omor. Drept rezultat, Judecătoria Basmannîi din Moscova a eliberat un mandat de arest a preşedintelui PDM şi l-a anunţat în căutare internaţională. Pe lîngă asta, se ştie că Plahotniuc este, de asemenea, figurant al altui dosar penal, de această dată, intentat în România, pe articole privind crearea unei grupări criminale organizate, fraudă şi şantaj.
Mai mult ca atît, Plahotniuc se află sub monitorizarea Interpol fiind bănuit de trafic de fiinţe umane şi spălare de bani.

Știrea anterioară Știrea următoare