Noutăţi

Usatîi a solicitat opinia poporului – e posibil un bloc electoral al „Partidului Nostru” și „Patria”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că nu are niciun fel de iluzii cu privire la alegerile parlamentare, care vor fi cele mai complicate, încîlcite și murdare. „Acestea nu vor fi alegeri, ci o gunoiște controlată”, a menționat Renato Usatîi. Cu toate acestea, rezultatul poate fi absolut neprevăzut pentru autorități și diverși analiști și sociologi.

În această situație, în opinia liderului PN, „trebuie să oferim posibilitatea oamenilor să voteze pentru noi, chiar dacă vor încerca să ne scoată”. De aceea, Renato Usatîi a propus două scenarii de participare în alegeri. Ambele oferă posibilitatea susținătorilor și tuturor cetățenilor Moldovei să voteze, chiar dacă „Partidul Nostru” va fi exclus din alegeri:

„Este propunerea de a crea un bloc electoral și, dacă vor decide să excludă un partid, oricum se va păstra blocul, care va participa la alegeri. Îmi este interesant ce vor spune oamenii. De aceea, mă adresez către Dumneavoastră, către toți susținătorii noștri și cei care vor deveni susținătorii noștri în cel mai scurt timp. Acum haideți să decidem, mergem în bloc din două partide sau partidele noastre, conducerea cărora le știți foarte bine, merg separat – este important de decis asta împreună”.

La fel, Renato Usatîi a anunțat că, recent a avut loc Congresul partidului politic „Patria-Rodina”. Conducătorul partidului a fost ales Serghei Biriucov – veteran, grănicer, activist civic, pînă la congres fiind membru al „Partidului Nostru”.

Știrea anterioară Știrea următoare