Noutăţi

Usatîi: Dodon și Plahotniuc au ajuns deja la înțelegerea privind crearea unei coaliții

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a anunțat în emisie directă la postul de televiziune TV8 că „Dodon și Partidul socialiștilor controlat de acesta, au făcut totul pentru ca nimeni să nu-i poată amenința”. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, Dodon și Plahotniuc au ajuns la înțelegerea privind crearea unei coaliții după alegerile parlamentare. Formal, Plahotniuc ar putea anunța că pleacă din politică „așa cum a făcut nu o singură dată” – a menționat Renato Usatîi. Astfel, Igor Dodon va putea prezenta această coaliție (și în Moldova, și la Moscova), ca pe o oarecare victorie.

„Ei au ajuns la o înțelegere – iar eu spun asta cu toată responsabilitatea. Dodon, nu o singură dată a zburat la Moscova, sînt oameni de afaceri, cu care el a vorbit, sînt și alți oameni… Dodon a spus clar, că după alegeri, ei vor forma o coaliție cu Plahotniuc și chiar a explicat cum vor face acest lucru.

Igor Dodon a renunțat special la un șir de lucruri care i-ar fi garantat majoritatea forțelor de stînga în Parlament. Inclusiv, o majoritate constituțională. Dacă Igor Dodon și-ar fi dorit o coaliție de stînga, atunci n-ar fi vorbit despre un prag de 6% în Parlament, nu s-ar fi certat cu toate partidele de stînga, nu ar fi votat pentru sistemul mixt. El vă spune tuturor că Partidul Socialiștilor va lua majoritatea în Parlament… La televizor, spune una, iar în spatele camerelor – cu totul altceva: spune că, cu Plahotniuc, va acumula în jur de 70 de mandate la alegerile parlamentare. Mai ales că, Dodon minte cu nerușinare, că n-ar avea legături cu Plahotniuc. Și, ca să nu fie critici în adresa Partidului Socialiștilor, pentru ca să nu fie maidan sau altceva, avînd anumite garanții de securitate, Plahotniuc va anunța că părăsește politica. Așa cum a plecat nu o singură dată”, a spus liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, despre planurile lui Plahotniuc și Dodon.

Știrea anterioară Știrea următoare