Noutăţi

Usatîi: Guvernarea va transfera data alegerilor parlamentare în decembrie

În opinia lui Renato Usatîi, președinte al formațiunii de opoziție „Partidul Nostru”, stabilirea datei alegerilor pentru 24 februarie 2019 este un șiretlic al autorităților, iar alegerile vor avea loc în luna decembrie a acestui an. Despre aceasta a declarat el în cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare.

„Nu vor fi alegeri în februarie. În proporție de 90 la sută. Acestea vor fi cu două luni înainte, adică în decembrie. Astfel ca nimeni să nu reușească să fie pregătit”, a menționat Renato Usatîi.

Amintim că pe 27 iulie, la ultima ședință plenară din sesiunea de primăvară, la inițiativa Partidului Democrat a fost luată decizia privind stabilirea datei alegerilor parlamentare pentru 24 februarie 2019.
Indirect, despre intenția autorităților de a transfera data alegerilor vorbește și decizia anunțată pe 11 septembrie privind convocarea „de urgență” a Consiliului Național Politic al Partidului Democrat, aflat la guvernare. Pe lîngă asta, și partidul lui Igor Dodon a început subit pregătirile pentru campania electorală. Potrivit legii, după adoptarea deciziei privind stabilirea datei alegerilor, conținutul acesteia poate fi modificat deja la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului.

Știrea anterioară Știrea următoare