Noutăţi

DECLARAŢIA „PARTIDULUI NOSTRU” PRIVIND REŢINEREA CONSILIERULUI LOCAL DIN S. LUCEŞTI, RAIONUL CAHUL

În satul Luceşti, raionul Cahul, organele de drept au reținut un consilier local, ales pe listele „Partidului Nostru”, sub acuzația de cultivare ilegală a canabisului. Organizația teritorială a raionului Cahul și Consiliul Național al „Partidului Nostru” confirmă poziția lor fermă: în cazul în care un consilier local ales din partea „Partidului Nostru” comite o infracțiune, el trebuie să răspundă după toate rigorile legii. Gradul de vinovăție al acestui cetățean va fi determinat de organele de drept și de instanțele de judecată. În viitorul apropiat, va fi convocat Consiliul Național, care va lua decizia privind retragerea sprijinului politic și excluderea din partid al consilierului respectiv, dacă vinovăția lui va fi dovedită.

După cum a subliniat în mod repetat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatii, toți trebuie să fie egali în fața legii, iar acei membri ai partidului politic care sunt în conflict cu legea vor trebui să răspundă pe deplin, şi să nu creadă că vor fi „protejați”.

În același timp, „Partidul Nostru” respinge orice încercări ale holdingului media aflat sub controlul regimului criminal din Moldova a lui Plahotniuc, de a calomnia și de a discredita formațiunea politică de opoziție. „Partidul Nostru” condamnă cu vehemență publicațiile mass mediei pro-plahotniuciste care ignoră represiunile politice și presiunea exercitată din partea puterii împotriva a peste 1000 de consilieri de diferite niveluri, aleși pe listele „Partidului Nostru”, dar fac un scandal din acuzațiile împotriva unei persoane aparte. Ca și orice altă formațiune politică, „Partidul Nostru” nu este obligat să răspundă pentru comportamentul fiecărui membru din rândul miilor de membri ai partidului.

Vă reamintim că în aprilie 2017, „Partidul Nostru” a prezentat Consiliului Europei, un studiu în cadrul căruia a fost demonstrat că „Partidul Nostru” condus de Renato Usatii a devenit ținta principală a represiunilor politice ale regimului. „Lupta consecutivă a „Partidului Nostru” cu regimul oligarhic pentru restaurarea democrației și legalității în Moldova, popularitatea partidului în rândul populației l-a transformat într-o adevărată amenințare pentru clanurile mafiote care au capturat țara. Anume din acest motiv, încă de la începutul creării partidului, gangsterii puterii au dezlănțuit un val de represiuni împotriva partidului care nu a încetat până în prezent. Studiul oferă numeroase dovezi ale fabricării cauzelor penale împotriva lui Renato Usatii şi altor lideri și activiști ai „Partidului Nostru”, contra primarilor și consilierilor partidului, contra activiștilor civili, avocaților, persoanelor care au denunțat actele de corupție, contra jurnaliștilor. Actuala campanie murdară, dezlănțuită de mass-media plahotniucistă, arată încă o dată adevărata față a puterii banditești în statul capturat de către oligarhul Plahotniuc.

Știrea anterioară Știrea următoare