Pentru a-l demite pe Usatîi din funcția de primar, Plahotniuc va jertfi cu Shor

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a vorbit în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook despre planurile președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc. Potrivit informațiilor lui Usatîi, oligarhul intenționează să-l condamne în scurt timp la închisoare pe primarul de Orhei, Ilan Shor. Aceasta însă va fi făcut doar pentru ca despre Plahotniuc să nu se spună că acesta luptă doar cu Usatîi.

„Pentru a-și legaliza în vreun fel istoria cu dosarul meu penal, astfel ca oamenii să nu spună că el luptă doar cu Usatîi, îl distruge și-l scoate din funcția de primar, Plahotniuc a decis să-l condamne pe Ilan Shor”, a declarat Renato Usatîi, adăugînd că Shor „a rămas deja fără o parte din Duty-free, iar tot ce i-a mai rămas urmează să-i fie luat”.

Politicianul de opoziție a menționat că puțin probabil ca primarul de Orhei, complice în furtul miliardului, să reușească să fugă, chiar dacă, din cîte a aflat Usatîi, acesta „se deplasează ilegal prin țară avînd mandat de arest la domiciliu, și chiar a părăsit țara de cîteva ori”.

Renato Usatîi a subliniat că însăși planurile lui Plahotniuc de condamnare a lui Shor reprezintă o veste bună, totuși trebuie să stea la dubă nu doar el, dar și toți complicii furtului miliardului. „Vă garantez o sută de procente că Shor va fi judecat. Desigur că este o noutate bună, că încă un participant la furtul miliardului va sta la închisoare… Shor a furat – el trebuie să stea închis. Dar împreună cu el trebuie să stea și jumătate din oficiul lui Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi.

Judecînd după toate, reținerea lui Shor este legată de planurile lui Vladimir Plahotniuc privind modificarea Codului electoral, care vor viza nu doar implementarea circumscripțiilor uninominale, dar și va permite Comisiei Electorale Centrale să demită primarii din funcții. Anterior Usatîi a vorbit deja despre asemenea planuri ale Partidului Democrat. De această dată primarul de Bălți a menționat că, în legătură cu modificarea Codului electoral trebuie să așteptăm o lovitură și în autoritățile locale.

„Vor modifica Codul electoral. Președintele Curții Constituționale Tănase, Zagorodnîi și alți „plahotniuci” deja vorbesc despre învechirea sistemului. Totuși, vor implementa sistemul uninominal. Prin această modificare așteptăm și o lovitură asupra autorităților locale”, a declarat politicianul.

Renato Usatîi a subliniat că în sediul Partidului Socialiștilor cunosc deja despre modificările ce urmează și își pregătesc candidații pe circumscripții, doar că nu se grăbesc să facă publică această informație.
„Apropo, prin sediul PSRM deja aleargă cu harta circumscripțiilor uninominale și listele candidaților. Am vrut să rog ca Igor Dodon și Zinaida Greceanîi să publice aceste circumscripții. Nu este cinstit atunci cînd cineva se pregătește, iar alții nici măcar nu știu despre ce urmează a fi modificat”, a încheiat Usatîi.


Comenteaza

*