CANDIDAȚI PARTIDUL NOSTRU 2023
Municipiul Chișinău
Echipa pentru Consiliul Municipal Chișinău
Denis Șova, economist
Este licențiat în economie, contabilitate și audit. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. În prezent, își continuă studiile de master la Universitatea Tehnică a Moldovei, specializarea: tehnologii de fabricare și prelucrare, profil oenologie, enoturism și piețe vitivinicole. Denis Șova a activat peste două decenii la Combinatul de Vinuri „Cricova”, trecând prin toate treptele profesionale și ocupând diverse funcții – până la cea mai înaltă poziție managerială a companiei. Din 2009 până în 2020 a fost director general al Centrului de Business şi Turism „Cricova-Vin” SA. Domeniile de competență: administrarea vânzărilor în Republica Moldova, în Romania și în Republica Belarus. De asemenea, gestionează administrarea Complexului Turistic Cricova, fiind obținută creșterea numărului turiștilor de la 35 mii (anul 2015) până la 100 mii (anul 2019). Totodată, au crescut vânzările în Romania de la 400 mii sticle până la 1600 mii sticle în 5 ani, precum și pe piața internă î de la 3,5 mln sticle până la 5,5 mln sticle în 4 ani.
În perioada anilor 2020-2022 a deținut funcția de director general al Combinatului de Vinuri „Cricova” SA , fiind singurul director general al acestei întreprinderi legendare care a ajuns în funcția de conducător în urma unui concurs public.
De-a lungul experienței sale profesionale, Denis Șova a condus și alte companii private. De asemenea, a deținut funcția electivă de consilier al orașului natal Cricova din municipiul Chișinău. Denis Șova are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii.
Valerian Vartic, inginer de dirijare a traficului aerian
Este inginer de dirijare a traficului aerian. Și-a făcut studiile în instituții de învățământ superior prestigioase de profil: Escadrila Comună de Aviație Civilă din Krasnodar; Școala tehnică a aviației civile din Riga; Academia Aviației Civile din Sankt Petersburg. În perioada anilor 1994-2010, Valerian Vartic a fost director general al Întreprinderii de Stat „Moldatsa”. Ulterior, timp de patru ani, și-a continuat activitatea la aceeași instituție, fiind consilier al administratorului întreprinderii. De-a lungul carierei sale, pe lângă dirijarea traficului aerian și coordonarea activității cu forțele militare antiaeriene, Valerian Vartic s-a implicat activ în dezvoltarea rețelei rutelor aeriene și menținerea nivelului de siguranță a zborurilor conform cerințelor internaționale. Printre obligațiunile profesionale ale lui Valerian Vartic a figurat inclusiv coordonarea cu organizațiile internaționale care reglementează domeniul aero-navigației – ICAO, Eurocontrol, CANSO, IATA etc. Astfel, experiența profesională a lui Valerian Vartic a contribuit la dezvoltarea mai multor calități, printre care spiritul de lider, abilitățile de management al echipei, simțul responsabilității și perseverența.
Andrei Timuș, economist
Andrei Timuș a absolvit Facultatea de Finanțe și Credit a Academiei de Studii Economice a Moldovei, precum și Facultatea Economia Mondială a Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse. De asemenea, Andrei Timuș a făcut și studiile de doctorat la Institutul Național de Cercetări Economice al Republicii Moldova. Cunoștințele teoretice le-a pus în practică în cadrul activității sale în funcția de șef al Secției de dezvoltare a antreprenoriatului și promovarea investițiilor a Direcției generale economie, comerț și turism a Consiliului Municipal Chișinău. Andrei Timuș deține cunoștințe necesare pentru dezvoltarea economiei și atragerea investițiilor în capitală și în localitățile din suburbii.
Igor Pohila, avocat
Igor Pohila a absolvit facultățile de drept și de istorie ale Universității de Stat din Moldova. De asemenea, acesta și-a făcut studiile în Canada, la prestigioasa Université du Québec à Montréal. A fost Prim secretar în Reprezentanța permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, iar, în prezent, este un avocat de succes. În activitatea sa profesională, Igor Pohila se bazează exclusiv pe principii profesionale și deontologice, întâi de toate – respectarea normelor legale, a drepturilor și libertăților omului.
Alexandr Arabadji, inginer
Alexandr Arabadji a absolvit Facultatea de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, specializându-se în domeniul sistemelor de alimentare cu gaze și căldură. În prezent, el este șeful Secției monitoring tehnic, protecție și prevenire a SA „Moldovagaz”. Pe lângă cunoștințele în domeniul tehnic, competența și experiența acumulată, Alexandr Arabadji are abilități de a conduce o echipă eficientă, capabilă să obțină rezultate.
Olesea Vîrtosu, economist, jurist
Olesea Vîrtosu a absolvit Facultatea de Economie, Finanțe și Contabilitatea Firmei a Academiei de Studii Economice a Moldovei. De asemenea, aceasta deține o diplomă de master în drept constituțional și instituții politice, obținută la Academia de Administrare Publică. Olesea Vîrtosu are o experiență profesională de mai bine de 15 ani și, în prezent, este vicedirectorul unei companii private. Ca și mulți alți colegi va reprezenta în Consiliul Municipal Chișinăul mediul de afaceri.
Liudmila Dulchevici, profesoară
Liudmila Dulchevici este profesoară și a absolvit Universitatea Pedagogică din Tiraspol. În prezent, este director adjunct al Colegiului Internațional de Administrare și Business. De-a lungul carierei sale, Liudmila Dulchevici s-a axat pe educația tinerei generației și a contribuit la dezvoltarea viitorului țării, promovând valori intelectuale și umane adevărate. Este determinată să apere, în cunoștință de cauză, interesele pedagogilor, elevilor în CMC.
Tatiana Tomacu, jurist, economist
Tatiana Tomacu a absolvit Academia de drept din Odesa și are o diplomă de master în domeniul administrării afacerilor, obținută la Institutul Internațional de Management. În prezent, activează în calitate de contabil-șef la AO „Medlife” și în calitate de economist la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 4. Experiența sa profesională a arătat că o bună gestionare financiară oferă drept rezultat eficiență și calitate și este indispensabilă pentru funcționarea eficientă a unei instituții publice de importanță.
Maria Apostol, economist
Maria Apostol a absolvit Facultatea de relații economice internaționale a Universității Tehnice din Moldova. În prezent, aceasta activează la o companie privată. Totodată, Maria Apostol este și fondatoarea Asociației de părinți „Asterisc”. Astfel, ea contribuie la implicarea părinților în procesul educațional al copiilor. De mai multe ori a demonstrat că poate fi vocea părinților în dialog cu autoritățile. Va putea prezenta interesele lor în Consiliul municipal!
Ivan Ceropita, economist, evaluator imobiliar
Ivan Ceropita are diplome de licență și de masterat în domeniul economiei. În prezent, activează în calitate de evaluator al bunurilor imobile într-o companie prosperă din țară. Are 33 de ani și își dorește să contribuie, prin intermediul cunoștințelor sale, la dezvoltarea unei localități cu un plan urbanistic accesibil tuturor cetățenilor.
Rodion Chesov, inginer
Rodion Chesov este un tânăr de 30 de ani, care a investit timp și efort în studiile sale și formarea profesională. Acesta a absolvit Facultatea de Inginerie și Telecomunicații a Universității Tehnice din Moldova. De asemenea, Rodion Chesov deține două diplome de master – management în telecomunicații și inginerie în biomedicină. Mai mult, tânărul este și mediator licențiat de Ministerul Justiției. În prezent, activează în calitate de inginer biomedical la o companie privară.
Alexandru Grigorjevschi, antreprenor
Alexandru Grigorjevschi este licențiat în drept și în relații economice internaționale. Acesta mai are și o diplomă de master în domeniul juridic, obținută la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Cunoștințele teoretice pe care le deține le pune în practică în sfera businessului. În prezent, Alexandru Grigorjevschi este conduce o companie privată și este membru al Consiliului de administrație al „Floare Carpet” – lider în producerea covoarelor din Republica Moldova.
Viorica Stanciu, profesoare
Viorica Stanciu a dedicat peste 26 de ani educației tinerei generații. În prezent, ea este învățătoare la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din capitală. Viorica Stanciu a absolvit Universitatea „Ion Creangă”, este licențiată în pedagogie în învățământul primar și are titlul de master în managementul educației. Are cunoștințe și experiența profesională necesară, de aceea a decis să candideze pentru Consiliul Municipal Chișinău unde să promoveze proiecte inteligente, împreună cu toți colegii din fracțiunea Partidului Nostru.
Igor Breazu, antreprenor
Igor Breazu este antreprenor și, în prezent, dezvoltă o afacere. Acesta este jurist, având diplome de licență și de masterat la Universitatea de Studii Europene. Astfel, cumulează cunoștințele pe care le are în domeniul de business și cel juridic, pentru a obține rezultate pe care le așteaptă colegii, partenerii și el însăși!
Oleg Rusu, inspector de mediu
Oleg Rusu a absolvit Facultatea de Ecologie și Protecția Mediului la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, el a activat în calitate de inspector la Agenția ecologică din Chișinău și în Direcția geologică din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat. Datorită experienței sale profesionale, Oleg Rusu a câștigat concursul pentru funcția de șef adjunct al Direcției control geologic de stat din cadrul Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale a Ministerului Mediului. În prezent, Oleg Rusu este antreprenor, însă ecologia și protecția mediului rămâne o pasiune a sa. Problema mediului în capitală și în suburbii necesită o nouă abordare. Iar Partidul Nostru are oameni profesioniști în domeniu!
Aliona Cebanu, expert în construcții
Aliona Cebanu este expert în evaluarea construcțiilor și partajarea bunurilor imobiliare. Aceasta și-a făcut studiile la Facultatea de Cadastru și Drept a Universității Agrare din Moldova. În prezent, Aliona Cebanu activează în calitate de evaluator în cadrul unei companii private. Locuitorii orașului deseori se confruntă cu probleme în domeniul cadastrului din simplul motiv că nu li se oferă informații veridice privind cadrul normativ și regulator din domeniu. Aliona Cebanu vrea să schimbe lucrurile – oamenii trebuie ajutați să-și protejeze interesele legitime!
Alexandru Beleuța, psiholog
Alexandru Beleuța este licențiat în psihologie și a făcut masterul la Academia de Administrare Publică. În prezent, acesta este project-manager la o companie privată și, anterior, a activat în Direcția generală locativ comunală. Alexandru Beleuța știe că un manager de succes trebuie să își cunoască foarte bine echipa pe care o conduce, iar studiile pe care le are în domeniul psihologiei îi sunt utile în activitatea sa profesională. Este convins că decizia de a se alătura echipei Partidului Nostru a fost una justă, or, aici nu e loc de interese obscure și de metode necinstite.
Maria Carp, filolog
Maria Carp este o tânără de 26 de ani, care a ales să-și facă studiile peste hotare și să beneficieze de o experiență deosebită. Ea a studiat la Universitatea din Verona, Italia. Ulterior, ea a activat în calitate de traducător la un spital din aceeași localitate. Maria Carp își dorește să implementeze cunoștințele acumulate în Republica Moldova, pentru a contribui la dezvoltarea țării. Este pasionată de muzică, literatura universală, călătorii și împărtășește filosofia partidului din care face partea – cea a adevărului!
Alexandru Cosarciuc, economist
La cei 30 de ani, Alexandru Cosarciuc a acumulat o experiență considerabilă în domeniul economiei și al finanțelor. Acesta a activat la trei bănci comerciale, în calitate de consilier operațional sau manager principal în direcția relații externe. De asemenea, Alexandru Cosarciuc a fost director adjunct al unei companii private. Acesta a absolvit Facultatea de Finanțe și Bănci a Academiei de Studii Economice a Moldovei. Este convins că principiul de bază în buna gestionare a banilor publici, fie într-o companie de stat sau în administrația publică centrală ori locală, este transparența!
Irina Șova, profesoară
Irina Șova este profesoară de istorie și de educație pentru societate la Liceul Teoretic „Academia Copiilor”. A deținut funcția de prodecan al Facultății de Drept a Universității Slavone. Are studii de licență și de masterat obținute la Academia „Ștefan cel Mare”. Este doctorandă în drept la Academia de Științe a Moldovei. O societate educată este o forță care nu poate fi manipulată, este crezul Irinei Șova.
Dumitru Siceac, manager
Dumitru Siceac și-a cultivat calități manageriale încă din anii de școală. Iar la Școala internațională de business a obținut și cunoștințele academice necesare. Profesia de manager ajută la atingerea obiectivelor, la repartizarea corectă a timpului și a resurselor și la asigurarea premiselor pentru creșterea economică. Dmitri Siceac este încrezător că aptitudinile și studiile manageriale sunt importante în toate domeniile și vor fi solicitate și în Consiliul Municipal Chișinău.
Alexandru Vicol, silvicultor
Alexandru Vicol este pasionat de silvicultură. Acesta a studiat la Universitatea Agrară din Moldova și are diplome de licență și de master în acest domeniu. În prezent, Alexandru Vicol activează la Întreprinderea Municipală „Spații Verzi”, având în gestiune sectorul Ciocana al capitalei. Zilnic, el are grijă ca orașul să fie unul îngrijit, iar locuitorii să se bucure de acest lucru. Este loc de mai bine în acest domeniu, însă pentru a schimba lucrurile este nevoie de un Consiliu Municipal competent.
Anastasia Dulchevici, marketolog
Anastasia Dulchevici a studiat la Institutul Internațional de Management IMI-NOVA, specializându-se în marketing și logistică. În prezent, ea activează la o companie privată. Anastasia Dulchevici, este o tânără ambițioasă și muncitoare, care vrea să contribuie la dezvoltarea societății. Iar Consiliul Municipal este o platformă de unde te poți face auzit, crede Anastasia Dulchevici.
Nicolae Lupașco, jurist, sportiv de performanță
Nicolae Lupașco este un sportiv care a obținut rezultate remarcabile în domeniul care îl pasionează. Acesta deține trei titluri de campion național kickboxing și vicecampion la Muay Thai. Pe lângă sport, este pasionat și de domeniul juridic. Nicolae Lupașco a absolvit Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale a Moldovei și este specialist în domeniul imobiliar. Sportul de performanță i-a modelat caracterul, studiile l-au făcut să disemineze adevărul de falsuri, iar echipa Partidului Nostru i-a oferit posibilitatea să-și manifeste aptitudinile pe plan politic.
Diana Zaharia, economist
Diana Zaharia are este licențiată în domeniul finanțe și bănci. Este o persoană activă. În prezent, ea activează în calitate de contabilă în cadrul Direcției Educație, Tineret și Sport din sectoarele Rîșcani și Ciocana. În același timp, ea este și director de proiecte la revista „Promo Plus”. Perseverența, tenacitatea, dorința de a afla lucruri noi o caracterizează pe candidata cu numărul 25 de pe lista Partidului Nostru pentru CMC.
Sergiu Bazaochi, jurist
Sergiu Bazaochi este licențiat în drept penal. Anterior, el a activat la Poliția de Frontieră, fiind inspector principal la Aeroportul Internațional Chișinău. În prezent, s-a stabilit cu traiul în Franța, însă își dorește să revină în Republica Moldova și să devină consilier al municipiului Chișinău, pentru a se implica în soluționarea problemelor capitalei.
Victoria Cuciuc, profesor și traducător
Victoria Cuciuc vorbește fluent trei limbi străine – engleza, franceza și spaniola. Dar nu este singura ei performanță! Este și pedagog talentat! În prezent, activează în calitate de profesor și traducător. Pe lângă asta, este manager coordonator la un birou de traduceri. Victoria Cuciuc a studiat limbi străine, precum și business și administrare la Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, ea a făcut masterul la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Cu fiecare limbă vorbită, ți se deschide câte o nouă ușă în viață și în carieră, crede Victoria Cuciuc.
Alexandru Doroșenco, militar
Alexandru Doroșenco a activat în calitate de militar în Forțele Armate timp de 20 de ani și are gradul de locotenent colonel. Acesta și-a făcut studiile la Academia forțelor terestre din Lvov, precum și la Universitatea Națională de Apărare din București. Alexandru Doroșenco are și o pasiune – fotbalul. În prezent, el este fondatorul și administratorul echipei CSF Cricova.
Ludmila Cazacu, educator
Ludmila Cazacu a studiat la Universitatea de Stat din Tiraspol, specialitatea de zooveterinar. Dat fiind faptul că îi plac foarte mult copiii, a mai făcut o facultate – la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”. Ludmila Cazacu a activat la grădinița 179 din municipiul Chișinău, acolo unde a lucrat cu dedicație pentru a crește generații de copii educați și fericiți.
Eugeniu Berezovschi
Eugen Berezovschi a făcut studii în teologie, însă și-a ales o altă cale profesională. În prezent, el este manager de vânzări la o companie privată. Îi place să colaboreze cu oamenii și să obțină, lucrând în echipă, rezultate frumoase în viața profesională. Principialitatea, profesionalismul și experiența echipei au fost criteriile care l-au determinat să se alăture Partidului Nostru în Consiliul Municipal Chișinău.
Candidați la funcția de consilier în Consiliul orășenesc Cricova
1. Șova Denis 42 ani. Economist, Director General Uni-Laman Shipping Agency SRL
2. Tomuz Veaceaslav 49 ani. Inginer, Operator deservire Cominstal SRL
3. Morari Iurie 37 ani. Programator IT, Șef de suport DAAC System Information
4. Cojocaru Vladimir 57 ani. Electrician Larensie Com SRL
5. Apostol Maria 48 ani. Economist Manager Santino Service SRL
6. Doroșenco Alexandru 55 ani. Fost militar
7. Șoilița Denis 38 ani. Economist, Manager Regional Rompetrol Moldova
8. Stoian Maria 40 ani. Inginer Maistru RCL Cricova
9. Lazareva Alla 52 ani
10. Chiriac Tatiana 53 ani. Maistru
11. Ciorba Simion 55 ani. Șofer Mineral S.A.
12. Antonevici Oleg 42 ani. Inginer Manager Uni-Laman Shipping Agency SRL
13. Apostol Adrian 18 ani. Student, Sudor Artmed S.A.
14. Lupu Anna 45 ani. Jurist Manager Lactacond SRL
15. Șova Irina 41 ani. Jurist Profesor Complexul educațional „Kiril și Metodii”
16. Golubev Anatoli 73 ani. Paznic Scoala sportiva N13
17. Sîrghii Nelea 32 ani. Profesor Vînzător Mitra-Grup SRL
18. Mamula Lilia 40 ani. Vânzător Salamer Com SRL
Priorități
- Lupta împotriva corupției în primărie
- Schimbul de terenuri pentru familii noi formate
- Crearea unei cantine sociale cu prânz cald pentru persoane în etate, singuratice și cele nevoiașe
- Suplimentarea unităților de transport public
- Organizarea audierilor publice sistematice cu locuitorii orașului
- Lansarea unui proiect de reabilitare a râului Ichel și a lacului
- Amenajarea curților blocurilor de locuit, inclusiv organizarea locurilor pentru parcare
- Atribuirea statutului de or. Cricova pentru sectorul întovărășirilor pomicole
- Mărirea numărului de locuri în grădinița, cu formarea grupelor în limba rusă
- Organizarea WC publici moderne
Candidați la funcția de consilier în Consiliul local Cruzești
1. Bambuleac Petru, 29 ani, Inginer, Jurist-consultant, S.C. ,,INAMSTRO” S.R.L
2. Cazacu Liudmila, 59 ani, Pedagog
3. Untilă Vladimir, 62 ani, Inginer
4. Șendrea Svetlana, 29 ani, Merchandiser, Controlor-casier, ,,Ibriș TermoPlus” S.R. L.
5. Crudu Ion, 56 ani, Inginer constructor
Igor Gheorghișenco, candidat la funcția de primar al comunei Trușeni
Priorități
1. Obiectivul principal este asigurarea fiecărei gospodării cu apă potabilă și canalizare.
2. Reparația capitală a drumurilor de la intrarea în satele Trușeni și Dumbrava.
3. Rezolvarea problemei cu transportul public atât în satul Trușeni cât și în satul Dumbrava.
4. Amenajarea parcurilor publice și a locurilor de agrement pentru locuitorii comunei Trușeni.
5. Asigurarea transparenței totale în Administrația Publică Locală, inclusiv transmisiunea online a ședințelor.
6. Stoparea hoțiilor care perpetuează de-a lungul anilor. Darea în exploatare a grădiniței noi pentru a asigura confortul copiilor.
7. Amenajarea unui loc special pentru colectarea deșeurilor precum iarbă uscată, frunze și crengi, reciclarea acestora în peleți.
8. Dotarea unei săli pentru desfășurarea antrenamentelor gratuite la lupta liberă sau greco-romană pentru tinerii dornici de a practica sportul.
9. Reparația Centrului Cultural pentru a asigura organizarea evenimentelor cultural artistice.
10. Introducerea în intravilanul localității a celor 48 de Întovărășiri pomicole.
Candidați în Consiliul local Trușeni:
1. Gheorghişenco Igor, 35 ani, Jurist, Specialist Principal (jurist), Primăria com. Truşeni
2. Timofti Tatiana, 30 ani, Economist, Administrator, Angora Trend SRL
3. Ursu Sergiu, 49 ani, Business şi administrare, Director comercial, Star Construct SRL
4. Zaharia Diana, 36 ani, Economist, Agent de recrutare, Grand Resurs SRL
5. Ungureanu Sergiu, 41 ani, Inginer energetic, Expert în proiecte de dezvoltare durabilă, Unitatea de implimentare a proiectelor mun. Chişinău
6. Grosu Alexandru, 66 ani, Ziarist, Pensionar
7. Popa Valentina, 56 ani, Casier, Poştaş, Oficiul Poştal Truşeni
8. Rotaru Andrei, 36 ani, Arhitect, Director, Clenathan DeLuxe SRL
9. Şibaev Alexandra, 48 ani, Asistentă medicală, IMSP Centrul de Sănătate Truşeni
10. Catrinici Anton, 31 ani, Inginer în cadastru şi organizarea teritoriului, Inginer geodezist SC’’NOUCONST’’ SRL
11. Moraru Andrei, 47 ani, Jurist, Administrator, Vigrant Grup SRL
12. Lupoi Tatiana 43 ani, Inginer zootehnic, Director magazin, F.P.C „Rogob” SRL
13. Niţu Ianuş, 46 ani, Conducător auto, Fortus SRL
14. Roşca Iulian, 43 ani, Inginer mecanic, Tipăritor, PrintCaRo
15. Chitic Liliana, 49 ani, Asistent manager, Moldretail Group SRL
16. Macrinici Elena, 47 ani, Poștaș Oficiul Poștal Trușeni
17. Puiu Claudia, 26 ani, Studii medii
Municipiul Bălți
Alexandr Petkov, candidat la funcția de primar al municipiului Bălți
Candidatul la funcția de Primar al mun.Bălți, Alexandr Petkov, a fost selectat de echipa Partidului Nostru pentru că bălțenii vor un om cinstit la conducerea orașului.
Anume el a fost cel care a deconspirat schemele criminale ascunse cu grijă de autorități în activitatea monopolistului gazelor SA Moldovagaz. Datorită acestor investigații, au devenit cunoscute fapte despre furturi de mai multe miliarde de dolari din banii consumatorilor de gaze.
Prin urmare, în calitate de primar, Alexandr Petkov dorește cât mai curând să obțină compensații pentru bălțeni pentru tarifele la gaze mărite ilegal.
Petkov este un om cu convingeri și principii sincere. De-a lungul vieții și carierei, a dovedit în repetate rânduri că este un integru și principial cetățean al Republicii Moldova. Și doar al Republicii Moldova.
Petkov nu deține alte cetățenii.
S-a născut la 27 noiembrie 1972 într-un sat din sudul Moldovei, a absolvit Școala medie Nr.2 din Cimișlia. În 1994, a absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova, apoi Facultatea Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
Alexandr Petkov a fost Consilierul Președintelui Vladimir Voronin, apoi deputat din partea Partidului Comuniștilor, aflat atunci în opoziție.
În perioada activității sale în Parlament, Alexandr Petkov și-a câștigat reputația de legiuitor onest și decent, nu a fost niciodată implicat în acțiuni de corupție. Pe parcursul întregului său mandat, și-a păstrat reputația neschimbată. Mereu și-a declarat cinstit veniturile și proprietățile.
În perioada când Plahotniuc distrugea și mituia singura forță de opoziție din țară – Partidul Comuniștilor, Petkov a fost unul dintre puținii deputați care a respins toate încercările de a-l corupe și cumpăra, fiind ulterior exclus din PCRM, care a trecut sub controlul oligarhului.
În mod activ s-a opus deciziilor inadecvate de închidere a școlilor și de concediere a pedagogilor. Alături de locuitorii mai multor sate a ieșit la proteste în apărarea școlilor, elevilor și a pedagogilor.
Un loc aparte în biografia lui Alexandr Petkov î-l ocupă ura față de corupție.
A fost membru al mai multor comisii parlamentare de anchetă:
– în dosarul omorului lui Sorin Paciu în Rezervația naturală Pădurea Domnească, din 2013, când a insistat și a obținut ca să fie făcute publice toate detaliile pe care funcționarii, judecătorii și procurorii lui Plahotniuc au încercat să le mușamalizeze;
– în cazul vânzării ilegale de arme de rachete către țări africane din 2012 de către Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
Pe parcursul muncii sale în structurile de stat, Petkov s-a străduit să contribuie la crearea unui sistem de guvernare transparent și onest.
Până a fi înaintat în calitate de candidat la funcția de Primar al mun.Bălți, a condus Agenția informațională Omega, care este în opoziție față de autorități.
Alexandr Petkov este căsătorit. Împreună cu soția Marina, crește o fiică și un fiu.
Candidați pentru Consiliul Municipal Bălți
Usatîi Renato, 44 de ani
Studii superioare, absolvent al Facultății de Limbi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
A activat în sectorul real al economiei în Republica Moldova și peste hotare. În perioada 2015-2021 a fost Primar al municipiului Bălți. Din 8 februarie 2015 este Președinte al Partidului politic „Partidul Nostru”.
„În lista candidaților pentru Consiliu eu, Renato Usatîi, sunt cap de listă. Prin urmare, voi avea o oportunitate directă de a lucra umăr la umăr cu viitorul primar, Alexandr Petkov. În oraș va fi ordine, dezvoltare și transparență. Nu am promis, ca și alte partide, fabrici petroliere. Sarcina mea din 2015 este să fac mult mai mult din banii pe care îi are orașul, pentru că nimeni nu va fura acești bani”.
Petkov Alexandr, 50 de ani
Istoric, politolog. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității de Stat din Moldova, Facultatății de Științe Politice.
A activat în calitate de consilier al președintelui Vladimir Voronin și a fost deputat de opoziție. Redactor-șef al agenției de presă de opoziție OMEGA.
„Renato Usatîi este cap de listă a Partidului Nostru pentru Consiliul municipal Bălți. Acesta este organul puterii legislative din oraș.
Mergem să construim. Pur și simplu nu aș fi acceptat un alt rol. Iar la Bălți nu poți construi decât cu Renato Usatîi.
Strategia noastră – Renato Usatîi și echipa sa iau decizii în Consiliul Municipal. Iar eu le îndeplinesc cu onestitate”.
Grițco Elena, 44 ani
Studii superioare în drept; Master în Securitate și Apărare Națională; Master în Teologie; Master în Drept.
A activat în cadrul Ministerului Justiției în calitate de șef al Direcției Organizații Necomerciale, lector la Academia de Administrație Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova.
Și-a dat demisia de la Ministerul Justiției, refuzând să execute un ordin ilegal de interzicere a înregistrării partidului lui Renato Usatîi.
Din 2015 până în prezent, este consilier în Consiliul Municipal Bălți.
„M-am născut și am crescut în Bălți. Este casa mea. Din 2015, împreună cu bălțenii, cu primarul Renato Usatîi și echipa Partidului Nostru, am obținut succese în dezvoltarea orașului. Avem multe proiecte și planuri pe care trebuie să le implementăm în Bălți.”
Negruța Lilia - pedagog, 41 ani
Studii superioare, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine. A activat la Colegiul de Muzică și Pedagogie. (Stagiul – 20 ani).
A lucrat ca director adjunct la Liceul „V. Maiakovski” din Bălți. În prezent, este profesor la Liceul „Lucian Blaga” din Bălți.
„Iubesc foarte mult orașul Bălți. Și, la fel ca oricare dintre voi, îmi doresc o schimbare. Echipa Partidului Nostru este o echipă de profesioniști. Fiecare candidat pentru Consiliul Municipal a obținut succes într-un domeniu sau altul. Împreună putem schimba lucrurile în bine.”
Negara Marina, jurist, 40 ani
Studii superioare, absolventă a Facultății de Drept a Institutului Nistrean de Economie și Drept; Master în Relații Internaționale, Științe Politice și Administrație.
Este consilier în Consiliul Municipal Balti.
„Sunt alături de Renato Usatîi practic din primele zile – am decis să-mi folosesc experiența pentru dezvoltarea și prosperitatea orașului nostru. Împreună cu tine vom continua să construim un viitor mai bun pentru Bălți. Cu eforturi comune vom reuși!”.
Chetrari Marcel - jurist, 40 de ani
Studii superioare, absolvent al Universității de stat „Alecu Russo” din Bălți, al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; Licențiat in Drept, Master in Drept, Master în Drept European.
În 2006-2016 este șef al secției juridice a Serviciului Vamal; în 2016 – șef Reprezentanță Bălți a Oficiului Avocatul Poporului; în 2016-2023 – Manager șef al DRA Draexlmaier Automotive.
„În primul rând, mă voi ocupa de problemele respectării drepturilor cetățenilor. Am încredere că experiența mea va permite primăriei Bălți să revină la titlul de cea mai transparentă din țară.”
Revenco Valentin – jurist, 41 de ani
Studii superioare, absolvent al Facultății de Drept a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În prezent activează în calitate de evaluator daune la compania de asigurări CA Astera Grup.
„Îmi doresc foarte mult ca, pe lângă instalația „Eu iubesc Bălți” din centrul orașului, să mai existe una – „Eu sunt mândru de Bălți”. Trebuie să schimbăm starea lucrurilor în oraș pentru binele copiilor noștri”.
Chirnoz Ruslan – Inginer mecanic nave, 50 ani
Studii superioare: Universitatea Maritimă Națională din Odesa. Antreprenor, director al S.C. RUSIANIO S.R.L.
„Problemele activității antreprenoriale nu îmi sunt străine, le cunosc din interior, și nu din auzite. A venit momentul pentru acțiuni decisive și schimbări mari. Scopul echipei noastre este de a face viața locuitorilor din Bălți mai bună.”
Șciupac Andrei – medic terapeut, 29 de ani
Studii superioare: absolvent al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (Chișinău), Universitatea „Dunarea de Jos” (Galați), Facultatea de Kinetoterapie.
Lucrează ca kineterapeut la Spitalul Clinic Bălți.
„Activez în secția reabilitare. Experienta medicala – 7 ani. Candidez la funcția de consilier municipal pentru îmbunătățirea asistenței medicale și rezolvarea problemelor cetățenilor.”
Smolearciuc Iana – pedagog, 33 de ani
Studii superioare, specialist în științe umanitare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În prezent lucrează la întreprinderea municipală „Limba Noastră”.
„Vreau transparență în activitatea primăriei și a Consiliului Municipal. Vreau ca bălțenii să nu aibă nicio îndoială că Primăria lucrează în folosul lor. Vreau ca locuitorii din Bălți să aibă încredere că drepturile lor sunt protejate și că ei trăiesc în siguranță.”
Balan Petru-Pavel – programator web, 22 ani
Inginer testare software, absolvent al Colegiului Tehnic Feroviar și al Academiei Skillbox.
Lucrează în domeniul programării, web design și logistică. Concomitent, studiază programarea și dezvoltarea Android, limbajului Java.
„Îmi place foarte mult să creez și să dezvolt tehnologii digitale. Merg la Consiliu pentru a implementa tehnologii moderne în Primărie și la întreprinderile municipale pentru a facilita și optimiza munca angajaților. Vreau să simplific din punct de vedere tehnic interacțiunea dintre bălțeni și autoritățile locale, astfel încât oamenilor să le fie mai lesne să ajungă la oficialii noștri.”
Șubernețchi Ivan – avocat, 46 de ani
Studii superioare, absolvent al Universității de Stat a Moldovei, al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Master în Drept Public.
În anii 2000-2002 a lucrat ca jurist la SA SovtransAvto Chișinău, 2002-2012 – șef oficiu teritorial Bălți al Inspectoratului Muncii, 2007-2012 – lector la Centrul de Protecție a Muncii SRL, 2021 – director al Centrului de Protecție a Muncii. Din 2012 – Manager al Departamentului de producere la compania „Vinăria din Vale”.
„Merg la Consiliu pentru că am în spate cea mai onestă și decentă echipă. Candidații Partidului Nostru nu doar că vor, ci și pot face multe lucruri frumoase pentru orașul nostru.”
Pleșca Eduard – jurist, 45 de ani
Studii superioare, Academia de Teologie. Licențiat în drept; Master în Teologie; Studii postuniversitare în domeniul securității și apărării naționale, Academia Militară „Alexandru cel Bun”; Master în securitate și apărare națională.
Din 2015 până în prezent, a activat în calitate de consilier în Consiliile orășenesc și raional Fălești. A fost jurist la Academia Ortodoxă și asistent pe probleme juridice în cabinetul avocatului. A deținut funcții de conducere în mai multe organizații necomerciale.
„Am fost opt ani consilier raional la Fălești. Renato Usatîi mi-a propus să vin la Bălţi. Vom consolida partea juridică atât în activitatea Primăriei, cât și în Consiliul Municipal.”
Calmațui Maxim – polițist, 35 de ani
Absolvent al Liceului de Cadeți, Academia de Poliție „Stefan cel Mare”. A lucrat ca inspector de sector, inspector în Poliția criminală în municipiul Bălți.
„Am lucrat mult timp în străinătate. Timp de aproximativ zece ani am fost departe de casă și familie în căutarea unor soluții pentru problemele existente. Nu am găsit o viață mai bună acolo și am decis să mă întorc acasă, fiind sigur că o viață mai bună îți poți crea și acasă. M-am alăturat Partidului Nostru pentru că îmi sunt aproape ideile și programele sale de dezvoltare a țării.”
Oleinic Victor – economist, 36 de ani
Studii superioare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălti. Manager vânzări la SRL „Lux Proba Group”.
Este responbsabil de logistică în zona de nord a țării, distribuția de mărfuri dintr-o mare rețea internațională.
Deleu Rodica, profesoară de limbă engleză și franceză, 56 de ani
Studii superioare, absolventă a Facultății de Limbi Străine și a Facultății de Drept a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. A activat în calitate de profesoară în școală, traducător la Inspectoratul de poliție și coordonator de proiecte.
Din 2000 până în prezent activează în domeniul media.
„Renato Usatîi a fost primul primar din țară care a reușit să implice cetățenii în rezolvarea problemelor. Ca urmare a atitudinii sale față de administrarea orașului, Primăria Bălți a fost recunoscută de 4 ori drept cea mai transparentă din țară. Renato Usatîi se ține de cuvânt. Nu este susceptibil la corupție și luptă împotriva ei.”
Pașchetova Victoria – jurist, 32 de ani
Studii superioare, Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM), Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Jurist, administrator al S.R.L „GHEVI-LUX”.
„Vreau să fac cât mai multe pentru orașul nostru. Îmi place modul profesionist în care Partidul Nostru implementează inițiativele. Bălțiul are nevoie de specialiști din diferite domenii, acest lucru va permite orașului să se dezvolte eficient în toate direcțiile. Sunt sigură că pe 5 noiembrie veți face alegerea corectă.”
Vatamaniuc Alexandr – economist, 35 de ani
Studii superioare în domeniul financiar și bancar, absolvent a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În prezent este maistru în logistică la DRA Draexlmaier Automotive.
„Prin inițiativele și munca mea în Consiliu, vreau să demonstrez că Bălțiul nu este doar orașul meu natal, vreau să demonstrez că Bălțiul este viața mea.”
Stepanov Irina – profesoară, 47 de ani
Studii superioare, Facultatea de Limbi Străine, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
Timp de 7 ani a lucrat ca profesoară de engleză la Gimnaziul nr. 9. În prezent, este operator-dispecer la întreprinderea municipală DRCD Bălți.
„Au fost momente când pur și simplu nu m-am dus la vot pentru că aveam dubii. După ce am văzut cum orașul se schimbă spre bine sub conducerea Partidului Nostru, am decis să fac parte din echipă. Sunt încrezătoare că vom putea face multe pentru a îmbunătăți viețile bălțenilor.”
Luncașu Liuba – filolog, administrație publică, 41
Studii superioare: Universitatea de Stat „Alecu Russo din Bălți”.
A muncit în calitate de operator la Spitalul Municipal Bălți. În prezent asistent manager la DRA Draexlmaier Automotive.
„Sub conducerea lui Renato Usatîi, orașul a făcut pași uriași înainte, dar există încă multă muncă pe care putem și trebuie să o facem pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor locuitorilor. Mi-aș dori ca orașul meu să înceapă să se dezvolte și să se îmbunătățească și mai mult!”
Calatanciuc Leonid – fotograf, 73 de ani
A absolvit Colegiul Politehnic din Bălți și Academia de Comunicații din Odesa. Corespondent și cameraman TV și radio „Moldova1”.
Director tehnic al studioului „Nord”.
Fotograf, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din Republica Moldova, membru al Federației Internaționale a Uniunii Creative „Arta Foto”, membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică (AFIAP), câștigător al unei medalii de bronz la o expoziție din Budapesta, expoziții personale în Moldova, Ucraina, Belarus, România, Polonia, Ungaria și în alte țări. Participant la expoziții internaționale în 17 țări, 43 de saloane sub patronajul FIAP.
„Trăim într-un oraș minunat, dar probabil fiecare dintre noi visează că Bălțiul va deveni și mai bun. Putem face din acesta un loc în care fiecare locuitor se va simți confortabil și bine. Cred că împreună putem realiza multe.”
Batranac Alexei – profesor de informatică și matematică, 41 de ani
Absolvent al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Fizică și Matematică, profil Informatică.
A lucrat în calitatae de cameraman la Nord TV, director tehnic TV Bălți. În prezent director tehnic al NORD-News.
„Voi folosi toate cunoștințele și experiența mea pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din Bălți.”
Stadnic Alexandr – economist, 33 de ani
Studii superioare, Institutul Baltic de Ecologie, Politică și Drept. A lucrat în calitate de vicedirector la Profi Max. Antreprenor. Consilier al Consiliului Municipal Bălți.
„Împreună cu echipa Partidului Nostru, vreau să continuăm ceea ce a început Renato Usatîi. Îmi doresc ca orașul meu să devină un loc în care visele despre dezvoltare și îmbunătățire devin realitate. Orașul are un potențial enorm. Pentru a implementa toate proiectele și planurile, trebuie să ne unim forțele și să acționăm împreună.”
Nelepenco Serghei-Nikita, 28 de ani
Studii superioare. Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (Chișinău).
Specialist licențiat în domeniul securității, siguranței și supravegherii. Consultant juridic SRL Prima soft.
„Pentru mine Bălțiul este un oraș special. Nu doar un loc pe hartă. Acesta este orașul în care am crescut, orașul celor mai bune amintiri ale mele, unde locuiesc toți prietenii mei. Vom lucra cu tinerii, vom ajuta pe toți cei care au nevoie.”
Ceaicovscaia Galina – pensionară, 62 de ani
Timp de 26 de ani a lucrat în calitate de operator de supraveghere video la Incomlac SA.
„Partidul nostru din Bălți a lucrat întotdeauna nu în interesul personal, ci în interesul cetățenilor, făcând tot posibilul pentru a rezolva cât mai multe probleme. De aceea am stat mereu aproape de Renato Usatîi. Să facem din orașul nostru un loc de care să fim mândri!”.
Gîsca Anastasia – manager, profesor, 29 de ani
Studii superioare: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Profesor de limbă germană la liceul „A. Pușkin”.
„Vreau să întorc încrederea locuitorilor Bălțiului că Primăria poate interacționa activ cu orășenii și poate face tot posibilul pentru a îmbunătăți situația din oraș. Îmi doresc transparență în activitățile administrației locale și ale Consiliului Municipal.”
Ceban Eugeniu – administrator, 36 de ani
Studii superioare, Universitatea Europeană din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Master în management și relații publice.
Manager al Salonului de telefonie mobilă, La Cremme.
„Îmi doresc foarte mult ca Bălțiul să devină un centru de atracție pentru întreaga Moldovă. Pentru a face acest lucru, este necesară finalizarea proiectelor începute de Renato Usatîi în oraș și lansarea noilor proiecte. Sunt sigur că vom reuși.”
Popa Alina – economist, 35 de ani
Studii superioare în economie, afaceri și administrație, absolventă a Colegiului de Medicină din Bălți și a Institutului Nistrean de Economie și Drept.
A lucrat ca specialist principal in cadrul Departamentului de Proprietate Municipala și Relații Funciare a Primăriei Bălți. În prezent, este administrator la SRL Mildar-Family.
„Soțul meu este candidatul Partidului Nostru din Elizaveta. Acest lucru este simbolic pentru mine, deoarece Bălți și Elizaveta au multe în comun: aproape toți locuitorii satului lucrează ori studiază în Bălți. Împreună putem rezolva multe probleme. Și o vom face.”
Mahu Olesea – specialist în turism, 42 de ani
În prezent lucrează în calitate de director la Agenția de Turism SRL „Meteor Travel”.
„Cunosc problemele locale și vreau să particip la rezolvarea lor. Știu cum să o fac.
Toată lumea ar trebui să aducă beneficii orașului, de aceea fac parte din echipa Partidului Nostru.”
Grabciuc Alexandr – sportiv, elev, 18 ani
Învață la liceul teoretic „M. Gorki”. Câștigător al competițiilor orășenești și republicane.
„Problemele tineretului ar trebui să fie tratate de tineri. Vreau să fiu vocea tinerilor în Consiliul Municipal. Îmi doresc ca tinerii să rămână în Bălți și să nu plece în străinătate. Sunt încrezător că echipa Partidului Nostru va readuce viața în Bălți, tinerii vor avea perspective aici.”
Balchivschi Serghei – economist, 38 de ani
Studii superioare în afaceri și administrație, Univerasitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În prezent conduce compania Numina.
„Echipa Partidului Nostru merge la alegeri cu un program serios și detaliat, o strategie de dezvoltare a Bălțiului. Este un program pentru a propulsa orașul. Cred că lucrând împreună putem face o schimbare reală.”
Maximenco Ana – studentă, 21 de ani
Studiază la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea Economie. În același timp lucrează ca contabil la II „BEREZOV VASILI”.
„Cu sprijinul și participarea activă a oamenilor din Bălți, vom putea obține rezultate minunate. Să facem orașul nostru mai bun împreună!”
Chiriac Mihaela – jurist, 28 de ani
Licențiată în Drept, Master în Drept. Activitatea profesională: inspector șef al Judecătoriei Bălti, secretar al Consiliului raional Fălești, consilier juridic al ÎM DRCD Bălți.
„Cu toții ne iubim orașul natal și vrem să-l vedem prosper. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, sunt necesare eforturile fiecăruia dintre noi.”
Chiriac Mihaela – jurist, 28 de ani
Studii superioare în afaceri și administrație. Activitatea profesionala: contabil la SRL CEOSCAN-GLOBAL .
„Nu putem rămâne în trecut când viitorul ne oferă atât de multe oportunități. Orașul are nevoie de schimbare și cred că împreună îl putem schimba în bine.”
Aurel Popa, сandidat la funcția de primar al s. Elizaveta
A făcut studii la Academia Militară „Alexandru cel Bun”, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
Domeniul de activitate: Administrarea afacerii.
Priorități
Obiectivul numărul unu este creșterea nivelului de trai, iar pentru aceasta avem nevoie de o infrastructură modernă.
Dezvoltarea economică și socială, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei, transformarea ei într-un loc în care să fie confortabil să trăiești, să muncești, să îți întemeiezi o familie, să crești copiii.
Extinderea iluminatul stradal încât locuitorii satului să se simtă în siguranță și în confort.
Asfaltarea și întreținerea străzilor în stare adecvată pentru circulație.
Reluarea liniei de troleibuz între satul Elizaveta și orașul Bălți.
Crearea și amenajarea unui parc, deoarece Elizaveta este una din puținele localități din țară care nu are un parc.
Pentru motivarea copiilor și tinerilor, vom găsi posibilități de a crea diverse secții de sport.
Vom asigura transparență maximă în activitatea primăriei și în gestionarea banilor publici. Toate deciziile trebuie să fie luate pentru oameni și cu oamenii!
Candidații la funcția de consilier în Consiliul local Elizaveta
- Popa Aurel 36 ani, Jurist, Director SRL Milldar-Familie
- Eremciuc Simion 63 ani Inginer, Diriginte de santier SRL CRISANPRIM
- Popa Valentin 38 ani, Fondator SRL SEBI-STEFI
- Botizatu Ivan 36 ani, Programator, Administrator SRL ALFA-FORCE
- Caraiman Crezantema 36 ani, Psiholog, Filolog, Șef secție protecția copilului și a familiei Primăria mun. Balti
- Maximenco Ana 21 ani, Contabil II Berezov Vasili
- Rusu Vasile 21 ani, Șofer
- Burlacu Anastasii 30 ani, Administrator SRL BAV-Construct
- Popa Alina 35 ani, Economist, Administrator SRL Milldar-Familie
- Munteanu Victoria 35 ani, Economist
- Botnari Dumitru 25 ani, Programator, Șofer SRL CONMAXAUTO
- Bragari Lilia 30 ani, Pedagog, Profesoară Gimnaziul nr. 19, Elizaveta
- Grumațchi Alexandr 36 ani, Șofer Gardian public SRL OLMOSDON
- Babii Oxana 37 ani, Economist, Vânzătoare Metro Cash & Carry Bălți
Drochia
Primar al orașului Drochia
Nina Cereteu
Formula Ninei Cereteu: „Echipă – Cetățeni – Parteneri”
Nina Cereteu are 36 de ani, a absolvit Universitatea de Studii Europene din Republica Moldova, a obținut titlul de Master în Științe Politice la Academia de Administrare Publică, este jurist de profesie, iar din 2015 este primar al orașului Drochia.
În prezent, ea deține al doilea mandat de primar. În această perioadă, în oraș s-a reușit realizarea unui număr mare de proiecte de infrastructură. Potrivit primarului, meritele pentru toate realizările obținute aparțin întregii echipe de angajați ai primăriei, de consilieri, parteneri și, cel mai important, locuitori ai orașului.
„Când am venit în primărie nu am făcut promisiuni foarte mari știind care este situația cu bugetul local, dar evident mi-am stabilit anumite obiective asupra cărora ne-am concentrat împreună cu echipa. Problemele sunt peste tot identice – apeduct, canalizare, drumuri, iluminat stradal, câini vagabonzi, gestionarea deșeurilor. Am reușit în mare parte să mișcăm lucrurile din loc în toarte aceste domenii de infrastructură, iar în acest scop au fost atrase peste 100 de milioane de lei resurse extrabugetare”, a relatat Nina Cereteu.
În ultimii ani, s-a reușit reparația prin asfaltare a 12 străzi și 30 în variantă albă, construcția și reabilitarea a cca 10 km de trotuare, amenajarea prin pavare a 80% din curțile blocurilor multietajate, iluminarea orașului la nivel de 90%. Grădinițele au beneficiat de cele mai mari investiții. Au fost implementate numeroase proiecte pentru tineri, obiective sportive și de agrement.
Instituțiile educaționale și obiectivele destinate tinerilor au beneficiat de cele mai mari investiții. Astfel, toate grădinițele din oraș sunt reparate și dotate conform cerințelor, întru asigurarea confortului activității zilnice a copiilor. Parcul central a fost amenajat cu havuz funcțional, teatru de vară, 2 terenuri de joacă pentru copii, un teren de sport în aer liber și un teren sportiv multifuncțional – baschet, tenis, volei și skatepark. A fost implementată bursa orășenească – 3 categorii de burse în 4 domenii: învățământ general, sport, muzică și pictură.
„Este o muncă mare din partea echipei Primăriei și a Consiliului ca să arătăm oamenilor că am fost învestiți în aceste funcții anume pentru a satisface interesul lor și a rezolva problemele localității pe care o gestionăm și o reprezentăm”, a spus Nina Cereteu.
Primăria Drochia a reușit să stabilească un parteneriat eficient cu mediul de afaceri, fiind creat un climat investițional favorabil. Acest lucru ce a contribuit la atragerea și deschiderea de noi unități comerciale și, respectiv, locuri de muncă.
Eforturi mari au fost depuse pentru realizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii și a serviciilor prestate populației din oraș. Este vorba, în special, de îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă, cu o valoare totală de 92,24 mln. de lei. Peste 26 de km de rețele au fost reabilitate ori construite, precum și stație de tratare a apei potabile, 2 stații de pompare, 7 castele de apă, 6 rezervoare de apă potabilă reabilitate; 7 stații hidrofor în blocurile locative multietajate instalate și calitatea apei îmbunătățită;
În parteneriat cu cetățenii, au fost implementate proiecte importante cum ar fi reparația ascensoarelor, amenajarea accesurilor în scările blocurilor etc.
Oamenii din localitate apreciază că este o echipă puternică care a reușit să creeze lucruri frumoase. Cu viziune clară pentru viitor, aceasta continuă să depună efort pentru a face ca orașul Drochia să devină un loc mai bun pentru toți oamenii de aici, pentru a promova dezvoltarea și prosperitatea comunității.
„Printre prioritățile noastre pentru perioada imediat următoare sunt extinderea sistemului de canalizare în sectorul Policlinicii, construcția unui hub creativ/sportiv pentru copii în sediul fostei grădinițe Nr6, amenajarea gunoiștii orășenești, canalizarea pluvială în sectorul Fabricii de Zahăr (Doina 21), amenajarea zonei de odihnă în jurul lacului orășenesc. Totodată, ne dorim să găsim neapărat o soluție pentru problema câinilor vagabonzi. Vom continua cu reparația drumurilor – obiectiv și angajament important față de cetățeni”, a relatat Nina Cereteu.
Din data de 6 octombrie, în conformitate cu cerințele legale, Nina Cereteu și-a suspendat calitatea de primar pe perioada campaniei electorale. Și în actuala cursă, pentru cel de-al treilea mandat, Nina Cereteu se lansează împreună cu o echipă puternică de profesioniști din diferite domenii. Din ea fac parte profesori, juriști, economiști, antreprenori, ingineri, muncitori, etc. Formula de cooperare „Echipă – Cetățeni – Parteneri” rămâne principala miză a Ninei Cereteu, pentru că a fost testată și și-a demonstrat eficiența.
Candidați pentru Consiliului local Țarigrad, raionul Drochia
- Vacaru Ion, 33 ani, Administrator, SRL AQUADROCOMPEX
- Postovanu Viorel, 48 ani, Profesor, Administrator, SRL Treviolina
- Bodean Ana, 54 ani, Profesor, Director Școala Ion Creangă
- Manea Vitalie, 56 ani, Constructor
- Iurcu Mariana, 38 ani, Administrator
- Filip Alina, 37 ani, Antrenor, Sport Club
- Manea Olga, 21 ani, Ecologist
Viorel Tizu, candidat pentru funcția de primar al com. Petreni, raionul Drochia
Studii și activitate profesională: Colegiul de Poliție din Chișinău; Facultatea Drept Penal a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Experiență vastă de activitate în cadrul organelor afacerilor interne
Priorități
- Deschiderea cantinei sociale pentru persoane în etate, singuratice și cele nevoiașe din satele comunei.
- Identificarea unei soluții pentru deschiderea farmaciei în comună.
- Amenajarea și curățenia generală în tot satul Petreni – de la intrare și până la ieșirea din localitate.
- Amenajarea unui parc cu obiective de infrastructură pentru odihna locuitorilor comunei.
- Curățarea râului Cubolta și amenajarea teritoriului adiacent.
- Restabilirea activității Sălii de sport, atragerea antrenorilor din localitățile vecine și antrenarea copiilor și tinerilor în practicarea genurilor de sport precum lupta corp la corp, voleiul, baschetul, fotbalul, etc.
- Organizarea unui cerc de dans pentru copii din satele Petreni și Popeștii Noi.
- Soluționarea problemei lipsei de transparență în activitatea aparatului primăriei. Toți locuitorii din Petreni și Popeștii Noi trebuie nu doar să fie informați despre orice decizie luată la primărie, dar și să participe la adoptarea acestor hotărâri.
Lista candidaților la funcția de primar al comunei Petreni, raionul Drochia:
- Tizu Viorel 44 ani, Jurist, Administrator SRL Viadro-Com
- Spoială Vasile 72 ani, Zooinginer, Pensionar
- Țurcanu Angela 46 ani, Agronom, Lucrător social DASPF Drochia
- Tizu Victor 44 ani, Profesor, Specialist Primăria or. Drochia
- Știrbu Tatiana 34 ani, Profesor, IP Gimnaziul „Boris Coșciuc” s. Dominteni
- Breanu Boris 58 ani, Militar, Administrator GȚ Breanu Boris
- Patrașco Natalia 40 ani, studii medii
- Bordeianu Dan 21 ani, Student Universitatea de Stat „Aleco Russo” din Bălți
- Tizu Greta 62 ani Agronom, Administrator SRL „Petreanca Agro”
- Mihailovschi Nina 82 ani, Pensionar
Maria Tîrnovschi, candidat la funcția de primar al s. Nicoreni, raionul Drochia
Studii: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Profesor de limbă și literatură română.
Priorități
Creșterea numărului de locuri de muncă prin atragerea investițiilor și sprijinirea afacerilor locale. Promovarea antreprenorialului și a inovării.
Modernizarea infrastructurii rutiere și a rețelei de transport public. Implementarea unor soluții durabile pentru gestionarea deșeurilor și conservarea mediului înconjurător.
Îmbunătățirea calității învățământului local prin investiții în programe educaționale. Promovarea culturii și artelor locale.
Asigurarea accesului la servicii medicale de calitate și dezvoltarea unor programe de prevenție. Sprijinirea persoanelor vulnerabile prin programe sociale și facilitarea accesului la servicii sociale: azil de bătrâni, cantină socială.
Promovarea transparenței și responsabilității în administrația locală. Implicarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor.
Asigurarea tinerilor cu spațiu prietenos și accesibil: centru de tineret, locuri de agrement. Sprijinirea activităților sportive și a grupurilor sportive, dotarea și modernizarea terenurilor sportive.
Lista candidaților la funcția de consilieri în Consiliul local Nicoreni:
- Tîrnovschi Maria 28 ani, Profesor, IP Gimnaziul Nicoreni
- Popovici Andrei 33 ani, Profesor, IP Gimnaziul Nicoreni
- Obada Maxim 28 ani, Agronom șef SRL Marcant Agro
- Gaidău Dumitru 63 ani, Agronom, Director SRL Miragrocom
- Gasnaș Ludmila 45 ani, Profesor, IP Gimnaziul Nicoreni
- Miron Arcadie 44 ani, Agricultor, Director GȚ Miron Arcadie
- Mocanu Renata 28 ani, Asistent medical CS Drochia, CS Nicoreni
- Obadă Viorel 47 ani, Sudor
- Strîmbanu Serghei 32 ani, Șofer
- Mereniuc Lucia 50 ani, Laborant, angajat al IET Ghiocel
- Dolganiuc Eugeniu 64 ani, Șofer, Pensionar
- Ciliuța Vasile 44 ani, Lăcătuș auto
- Cazacu Alina 33 ani, Șofer
- Strîmbanu Ludmila 37 ani, Profesor, Bibliotecar, Biblioteca Publică Nicoreni
Florești
Vrej Martirosian
Vrej Martirosian are 27 de ani. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. Este președintele Organizației de Tineret al Partidului Nostru. A candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile Parlamentare din 24 februarie 2019.
Infrastructura Modernă
- Iluminat public eficient: Orașul va beneficia de o schimbare majoră în privința iluminatului public, trecând la LED-uri economice și eficiente energetic. Astfel, nu numai că se va economisi energie, dar se va îmbunătăți și siguranța locuitorilor.
- Extinderea rețelelor de canalizare: Este vital să se extindă rețelele de canalizare pentru a asigura un mediu mai curat și sănătos pentru toți locuitorii.
- Reparația drumurilor și trotuarelor: Străzile și trotuarele vor fi aduse la standarde de siguranță și confort, pentru a face viața în oraș mai confortabilă.
- Renovarea Stadionului orășenesc: Un stadion în stare optimă este esențial pentru sportul local și comunitatea în ansamblu.
- Amenajarea Parcului: Parcul orașenesc va fi transformat într-o atracție principală, oferind locuitorilor un spațiu relaxant și de petrecere a timpului liber.
- Spații pentru sport și joacă: Vrej Martirosian dorește să creeze noi locuri pentru sport și joacă, pentru a susține un stil de viață activ și sănătos în comunitate.
Administrare eficientă
Transparența și controlul asupra banului public sunt esențiale pentru o administrație responsabilă. Vrej Martirosian se angajează să realizeze următoarele:
- Audit al primăriei și serviciilor comunale: Un audit riguros va aduce transparență și control asupra cheltuielilor publice , garantând că fiecare leu este cheltuit eficient.
- Micșorarea tarifului la apă: Cu ajutorul auditului serviciilor comunale, se va putea reduce costul apei pentru locuitori.
- Asociația Antreprenorilor: Crearea Asociației Antreprenorilor din Florești va facilita dialogul cu primăria, sprijinirea afacerilor locale, crearea locurilor de muncă și stimularea creșterii economice.
- Combaterea corupției: În primărie, se va pune capăt mitelor și se va promova integritatea și corectitudinea în toate aspectele administrației publice.
Educație și Sport
Educația și sportul reprezintă fundamentul unei comunități sănătoase și prospere:
- Bursa Primarului: Vrej Martirosian va institui Bursa Primarului pentru a răsplăti excelența în educație și sport. Câștigătorii olimpiadelor naționale și internaționale, ai campionatelor naționale, europene și mondiale vor primi sprijin financiar.
- Centru de promovare a invențiilor: Florești va găzdui un centru care va promova inovația și creativitatea locală.
- Campionate interșcolare: Vrej Martirosian va organiza competiții interșcolare la diverse sporturi pentru a dezvolta spiritul competitiv și sănătos al tinerilor.
- Construcția unei noi grădinițe: Pentru a răspunde cererii crescute, se va construi o nouă grădiniță pentru copii.
Susținere Socială și Oportunități de Muncă
Floreștiul trebuie să fie un loc în care toți locuitorii să aibă șansa de a duce o viață mai bună:
- Susținerea persoanelor social vulnerabile: Vrej Martirosian se angajează să sprijine persoanele vulnerabile din comunitate, oferindu-le ajutorul de care au nevoie.
- „Taxi Social”: Pentru cei care nu dețin mașină personală, „Taxi Social” va fi un serviciu care le va oferi transport gratuit, cu prioritate pentru persoanele în vârstă și singuratici.
- Crearea de locuri de muncă: Cu ajutorul Asociației Antreprenorilor, se vor crea noi oportunități de angajare în comunitate.
Vrej Martirosian, cu experiența sa de manager, consilier orășenesc și candidat la funcția de deputat, aduce o perspectivă vastă și un angajament puternic pentru orașul Florești. Ca președinte al Organizației de Tineret din raionul Florești a Partidului Nostru, el înțelege nevoile și aspirațiile tinerilor. Cu o abordare transparentă și orientată spre cetățeni, Vrej Martirosian promite să facă din Florești un loc mai bun pentru toți. Alegeți să investiți în viitor, alegeți Vrej Martirosian pentru Primăria Florești!
ECHIPA LUI VREJ MARTIROSIAN LA FLOREȘTI
Cristian Patrașco, candidat la funcția de primar al com. Gura Camencii, raionul Florești
Studii superioare: Inginerie și management în transport. Activitatea profesională: Administrarea afacerii; Experiență de muncă peste hotare.
Priorități
- Atragerea resurselor financiare în dezvoltarea comunei.
- Implementarea de noi proiecte în infrastructura drumurilor.
- Identificarea soluției durabile pentru gunoiște.
- Finalizarea construcției stadionului de fotbal.
- Modernizarea grădinițelor.
- Crearea terenurilor moderne de joacă pentru copii.
- Organizarea cercurilor de dezvoltare pentru copii în casele de cultură din satele comunei.
- Ajutor bătrânilor în perioada rece a anului.
- Reluarea proiectelor de gazificare.
- Modernizarea stației de epurare.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Gura Camencii
- Patrașco Cristian, 32 ani, Inginer, Administrator, Greenfox-group SRL
- Țugui Diana, 36 ani, Operator
- Ursati Ivan, 33 ani, Jurist, Șofer, JuliTrans SRL
- Condrea Andrei, 34 ani, Mecanic, Lăcătuș, Milk Mark SRL
- Donos Oleg, 46 ani, Șofer
- Dulgher Elizaveta, 32 ani, Operator, Data IT SRL
- Daltă Tatiana, 30 ani, Studii medii
- Burlac Ana, 27 ani, Vânzătoare, Alco Market SRL
- Sofronii Igor, 35 ani, Auto mecanic, Reprezentant de vânzări, SRLPalinur
Adrian Moraru, candidat la funcția de primar al comunei Prodănești, raionul Florești
Studii și experiența de muncă: A studiat la Universitatea Agrară de Stat din Moldova. A activat în cadrul Inspectoratului de Poliție Telenești, a muncit în sectoare de producere peste hotare.
Priorități
Drumuri: Reparația drumurilor prin asfaltare și în „variantă albă”.
Siguranță: Amenajarea trecerilor pentru pietoni, instalarea semafoarelor și a camerelor de supraveghere a circulației rutiere, pentru a minimiza riscul accidentelor rutiere.
Gestionarea apelor pluviale: Soluționarea problemei cu scurgerea apelor pluviale care afectează grav calitatea drumurilor, inclusiv a traseului național.
Calitatea apei potabile: Construcția stației de epurare a apei, pentru a asigura calitatea și inofensivitatea apei pe care o consumă populația.
Investiții în viitor: Construirea unui teren de joacă pentru copii și a zonei de agrement pentru tineretul din comună.
Infrastructură: Crearea unui stadion artificial; salubrizarea și amenajarea stadionului central.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Prodănești
- Moraru Adrian 31 ani, Jurist
- Moraru Ala 54 ani, Contabil ȘARUR CON SRL
- Stîncari Serghei 39 ani, Sudor
- Mocrițchii Pavel 31 ani, Șofer MOK-SAL SRL
- Guțan Ala 57 ani, Vânzătoare Coop Prim
- Bucilă Nicolae 52 ani, Mecanizator, Fermier GȚ Bucilă Nicolae
- Goncearuc Anton 45 ani, Șofer ȘARUR CON SRL
- Burcă Ludmila 45 ani, Bucătar
- Boțoroga Petru 46 ani, Mecanizator, Fermier
- Balan Nina 33 ani, Contabil Profmet Grup SRL
- Clapatiuc Vladimir 37 ani, Mecanizator SRL Chip Agro
- Patraș Lucia 26 ani, Designer, Colector PFB, Consultanță juridică
- Nogai Dionisie 37 ani, Lemnar, Morar ȘARUR CON SRL
- Clapatiuc Galina 35 ani, Frizer, Asistent personal
- Popistaș Victor 36 ani, Lăcătuș auto
Victor Covalenco, candidat la funcția de primar al s. Băhrinești, raionul Florești
Priorități
Obiective: Stabilitate, transparență în activitate, decizii corecte, rezultate.
Atitudine: Respect și atenție față de oameni.
Sarcină: Primăria trebuie să devină garantul respectării drepturilor și libertăților omului.
Participare: Trebuie să fie asigurat accesul liber al sătenilor la abordarea și rezolvarea problemelor din competența autorităților publice locale.
Bugetul local – pentru săteni: Problemele localității trebuie să fie soluționate prin consultare largă cu cetățenii, inclusiv utilizarea resurselor primăriei, generarea de noi venituri pentru îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor.
Siguranță: Primăria trebuie să asigure securitatea cetățenilor – securitatea alimentară, economică, socială, ecologică.
Tinerii. Valori ortodoxe: Antrenarea tinerilor în activități publice, susținerea familiilor tinere, promovarea valorilor creștine ortodoxe în societate și în familii.
Candidați la funcția de consilieri în Consiliul local Băhrinești
- Covalenco Victor 47 ani. Inginer, Primar al s. Băhrineşti
- Frunză Andrei 74 ani. Agronom, pensionar
- Frecăuţan Galina 60 ani. Tehnolog, Asistent Social, Primăria s. Băhrineşti
- Tamazlîcari Rodica 31 ani. Ecolog, ÎS Aeroportul Internațional Chișinău
- Volentir Svetlana 34 ani. Specialist coafură, Salon de frumusețe
- Pînzaru Daniel 37 ani. Salvator, Unitatea Salvatori și Pompieri Floreşti
- Plugaru Tatiana 39 ani. Asistentă medicală, Centrul de Sănătate Floreşti
- Frunze Vasile 34 ani. Mecanic
- Movilă Ion 71 ani. Medic veterinar, pensionar
- Pînzari Ion 49 ani. Medic veterinar
- Antoci Lilian 44 ani. Mecanic Lăcătuș, „Combi M”.
- Covalenco Ala 40 ani. Bucătar, Operator „DRÄXLMAIER Group”
Svetlana Dolgoșeev, candidat la funcția de primar al com. Alexeevca, raionul Florești
Priorități
* Reparația și construcția drumurilor și trotuarelor în satele comunei.
* Montarea și amenajarea terenurilor de joacă pentru copii în satele comunei.
* Instalarea iluminatului stradal. Revizuirea programului de funcționare a iluminatului stradal.
* Renovarea sediului bibliotecii din satul Alexeevca.
* Sprijinirea activității căminelor culturale și bibliotecilor din satele comunei.
* Revizuirea și reducerea prețului de arendă a spațiilor Casei de Cultură pentru festivități de familie (nunti, ceremonii, zile de naștere etc.).
* Atragerea constantă a agenților economici locali pentru îmbunătățirea satelor comunei.
* Promovarea și organizarea de evenimente sportive. Promovarea dezvoltării sportului și a unui stil de viață sănătos.
* Rezolvarea problemei transportului public. Identificarea posibilităților pentru deschiderea unei rute zilnice de autobuz Florești-Dumitreni.
* Sprijin financiar al grupurilor folclorice ale satelor comunei. Contribuție la o viață culturală mai activă a locuitorilor satului, respectarea obiceiurilor și tradițiilor locale. Organizarea de festivaluri și expoziții.
Candidați pentru Consiliul local al com. Alexeevca
- Dolgoșeev Svetlana, 47 ani, Pedagog, Cusătoreasă, SRL „Lear”
- Crîjanovschi Ruslan, 50 ani, Zooinginer, Consilier or. Florești
- Trifaniuc Natalia, 33 ani, Jurist, Operator, SA Poșta Moldovei
- Dobrovolschi Veronica, 71 ani, Conducător al colectivului coral, Pensionară
- Dolgoșeev Vitalie, 51 ani, Șofer, CNAM UR
- Moisienco Claudia, 66 ani, Merceolog, Vânzător, Universal Coop
- Dobrovolschi Simion, 72 ani, Agronom, SRL Alex Flor
- Surin Ana, 69 ani, Tehnolog, Operator, SA Poșta Moldovei
- Garbuzneac Alexandru, 50 ani, Șofer
- Zaev Ivan, 43 ani, Șofer, SRL „SCM Trans„
Candidați la funcția de consilier în Consiliul local al comunei Vărvărăuca, raionul Florești
- Tentiuc Mihail, 64 ani, Pictor decorator, Director, I “Tintiuc M.I”
- Vizitiu Petru, 54 ani, Strungar
- Purice Livia, 26 ani, Pedagog, Educator, G.P.T «Lăcrimioara» Vărvăreuca
- Tintiuc Alexandru, 27 ani, Mecanizator, Conducător auto, SRL Bercut
- Murzac Alina, 27 ani, Asistentă medicală
- Pastușac Tamara, 60 ani, Tehnolog
- Bodron Ina, 52 ani, Pedagog, Сompanie de cleaning “Cummens”, Marea Britanie
- Murzac Radu, 33 ani, Excavatorist, Cusător, SRL LEAR
- Brumă Ion, 24 ani, Studii medii
Elvira Carauș, candidat la funcția de primar al s. Trifănești, raionul Florești
Studii: Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată, specialitatea Drept. Cursuri și programe organizate de CEC, USM, PRO DIDACTICA, Ministerul Culturii și Ministerul Educației și Cercetării. Activitate profesională: Director al Bibliotecii Publice Teritoriale Trifănești.
Priorități
- Transparență decizională: Întâlniri sistematice cu locuitorii. Consultări publice pentru a discuta problemele și proiectele comunității. Informarea clară a cetățenilor cu privire la bugetul local, proiectele în desfășurare și planurile viitoare.
- Dezvoltarea infrastructurii locale: Identificarea fondurilor necesare pentru modernizarea străzilor. Construcția trotuarelor și, implicit, creșterea gradului de securitate la trafic. Pavarea trotuarelor de pe lângă traseul central pentru circulația liberă și în siguranță a locuitorilor care se deplasează spre instituțiile publice din centrul satului.
- Educație. Susținerea tinerilor: Promovarea proiectelor și programelor educaționale, care să ofere oportunități egale pentru toți copiii și tinerii din comunitate. Crearea Centrului de Tineret – locația deja este identificată, până la soluționarea problemei Casei de Cultură, care continuă să degradeze. Centrul va reanima activitatea cultural-artistică a tinerilor și cea extrașcolară a elevilor.
- Copii: Reamplasarea și amenajarea terenului de joacă, care în prezent, aflându-se în imediata apropiere de carosabil, reprezintă pericol major pentru siguranța copiilor.
- Protejarea mediului înconjurător: Voi implementa proiecte de protejare a mediului înconjurător, cum ar fi îngrădirea gunoiștii prin plantarea unor specii de arbuști (tufari), care vor stopa răspândirea deșeurilor în imediata apropiere a pădurii și în câmp.
Lista candidaților la funcția de consilieri în Consiliul local Trifănești:
- Carauș Elvira 40 ani, Jurist, Director Biblioteca Publică Trifănești
- Dropca Anatolie 61 ani, Agronom, Director-adjunct FPCA S.R.L. „Antadro”
- Cozîruc Viorica 49 ani, Asistentă medicală de familie, Centru de Sănătate Trifănești
- Anișciuc Anatolie 58 ani, Inginer mecanic
- Tapalaga Galina 66 ani, Asistentă medicală (moașă), Asistentă medicală Gimnaziul „Mircea Snegur” Trifănești
- Bolocan Vera 29 ani, Studii medii
- Arșihin Maria 65 ani, Agronom – Pensionară
- Pavlov Iurie 57 ani, Strungar
- Sandulschi Anatolie 49 ani, Studii medii
- Plugaru Tatiana 36 ani, Jurist
- Mutruc Tatiana 58 ani, angajată Centru de Sănătate Trifănești
- Palamari Liviu 48 ani, șofer, angajat „Indogrup”
Rîșcani
Primar al orașului Rîșcani
Victor Bogatico
Victor Bogatico este candidatul ”Partidului Nostru” la funcția de primar a orașului Rîscani. Cu o experiență de aproape un deceniu în funcția de primar și cu o serie de realizări notabile în spate, Victor Bogatico este hotărât să aducă o schimbare pozitivă în viața locuitorilor din Râșcani.
Obiective
Un element cheie al platformei sale de campanie este viziunea clară pentru viitor. Victor Bogatico și echipa sa se angajează să investească în modernizarea continuă a orașului, cu accent pe proiecte precum:
– Reabilitarea Lacului Malinovca: Acest proiect vizează restaurarea și revigorarea unuia dintre cele mai frumoase locuri de agrement din Râșcani, oferind o oază de relaxare și recreere pentru comunitate.
– Traversarea Râului Copaceanca: O problemă crucială din oraș, Victor Bogatico dorește să rezolve problema traversării râului Copaceanca, creând o legătură mai bună între diferitele părți ale orașului.
– Modernizarea Infrastructurii: Cu proiecte în plan pentru grădinițe, Casa de Cultură, centre sociale și terenuri de joacă și sport, Victor Bogatico vizează îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Râșcani.
– Satele adiacente, un focus aparte: Victor Bogatico acordă atenție deosebită satului Rămazani, unde se propune să aducă îmbunătățiri semnificative, cum ar fi un centru de reabilitare, iluminat stradal, reparații la grădiniță și dezvoltarea terenurilor sportive și de joacă.
– Dezvoltare Economică: Candidatul are în plan să sprijine dezvoltarea economică a orașului prin extinderea fondului locativ și atragerea de noi întreprinderi, stabilind parteneriate cu structurile de afaceri locale.
Victor Bogatico are și un istoric impresionant de colaborare și parteneriate internaționale, iar calitatea sa de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) îi conferă o poziție privilegiată în privința promovării intereselor orașului pe plan internațional.
Rezultate Demonstrate
Candidatul Victor Bogatico a fost ales pentru prima dată în funcția de primar în 2011, iar în ultimul deceniu, orașul Râșcani a cunoscut o creștere semnificativă. Iată câteva dintre realizările notabile:
– Crearea a peste 2.000 de locuri de muncă, contribuind la îmbunătățirea standardelor de viață ale locuitorilor orașului.
– O creștere semnificativă a bugetului orașului cu aproape 1,5 ori în fiecare an.
– Reabilitarea tuturor instituțiilor subordonate, inclusiv grădinițe, centre de cultură și biblioteci, cu atragerea fondurilor extrabugetare de peste 100 de milioane de lei.
– Investiții semnificative în infrastructură, cum ar fi peste 20 km2 de plăci de pavaj și peste 200 de bănci.
– Cheltuieli anuale semnificative pentru iluminarea orașului și întreținerea drumurilor și trotuarelor.
– Reabilitarea a peste 5 km de rețele de alimentare cu apă și achiziționarea de echipamente pentru gospodăria comunală și autobuze.
– Crearea unor facilități esențiale, precum cel mai performant centru de reabilitare pentru copii Phoenix și un azil pentru bătrâni, precum și un bazin unic pentru regiune.
Cu aceste realizări în spate și o viziune ambițioasă pentru viitor, Victor Bogatico este hotărât să continue să aducă progres și dezvoltare orașului Râșcani și locuitorilor săi.
Un Lider pentru Orașul Rîșcani
Orașul Râșcani merită un lider dedicat și experimentat. Victor Bogatico, cu viziunea sa clară, angajamentul față de dezvoltarea comunității și istoricul impresionant de realizări, este candidatul potrivit pentru această poziție. Prin cooperare și eforturi susținute, orașul Râșcani poate privi cu încredere spre un viitor mai luminos. Victor Bogatico – pentru un Rîșcani mai bun!
ECHIPA LUI VICTOR BOGATICO LA RÎȘCANI
Valeriu Ciubotaru, candidat la funcția de primar al s. Singureni, raionul Rîșcani
Studii medii de specialitate în pedagogie – Colegiul Pedagogic din or. Soroca. Activitatea profesională: Profesor la Școala de arte, obiecte muzicale teoretice
Priorități
- Dezvoltarea și păstrarea infrastructurii în localitate.
- Instalarea sistemului de canalizare.
- Amenajarea parcului de odihnă.
- Repararea drumurilor, construcția şi repararea trotuarelor.
- Susținerea tinerilor, dezvoltarea sportului, culturii și artei.
- Extinderea sistemului de iluminare a localității.
- Atragerea și participarea activă la implementarea proiectelor din domeniul dezvoltării localității.
- Schimbarea acoperișului la gimnaziu.
- Crearea unui centru multifuncțional cu secții sportive pentru dezvoltarea tinerilor.
Candidați la funcția de consilier al Consiliului local Singureni
- Ciubotaru Valeriu, 70 ani, Pedagog, Profesor, Școală de Arte Pelinia filiala Corlăteni
- Macovei Pavel, 70 ani, Conducător auto, Pensionar
- Bujor Eugeniu, 71 ani, Electrician, Inginer electric, CAP Singureanca Agro
- Serghevici Nadejda, 34 ani, Pedagog, Profesor, Gimnaziul Singureni
- Cozima Olga, 36 ani, Profesor, Laborant, ICS ”DraexlmaierAutomotive” SRL
Lista candidaților pentru Consiliul comunal Malinovscoe, raionul Rîșcani
- Malanici Liudmila, 46 ani, Profesoară de limba și literatura română, LT ”C. Popovici” Nihoreni
- Malanici Igor, 51 ani, Constructor, ÎI ”Tatiana Varzari”
- Traiheli Natalia, 40 ani, Bucătar, SRL „Darurile Basarabiei”
- Strătilă Veaceslav, 54 ani, Paznic SRL „Darurile Basarabiei”
- Vatamaniuc Anastasia, 30 ani, Bucătar SRL „Ialvad – Com”
Vasile Chițeniuc, candidat la funcția de primar al satului Pîrjota, raionul Rîșcani
A făcut studii la Institutul Industrial din Herson, electromecanic în industria ușoară. Domeniul de activitate: Combinatul de Covoare din Ungheni, șef al Secției tehnice a Uniunii Raionale de Consum Ungheni, în prezent – administrator al companiilor de construcție.
Priorități
Crearea de noi locuri de muncă, la prima etapă – cel puțin 50.
Construcția unui centru pentru oamenii în etate.
Reparația drumurilor prin asfaltare și în „variantă albă”.
Organizarea unui post medical în localitate dotat cu ambulanță.
Organizarea unui post de pompieri în localitate dotat cu autospecială. pentru stingerea incendiilor.
Proiecte de canalizare.
Reluarea procesului de realizare a proiectului de gazificare.
Organizarea mai eficientă a procesului de gestionare a deșeurilor.
Construcția trotuarelor pe drumurile principale din sat.
Lucrări de amenajare și salubrizare a teritoriului, inclusiv a cimitirului. Instalarea răstignirii la cimitirul nou.
Asigurarea transparenței în activitatea administrației publice locale și buna comunicare cu cetățenii. Organizarea obligatorie, cel puțin odată în trimestru, a adunării de dare de seamă a primăriei.
Olga Zubcova, candidat la funcția de primar al satului Nihoreni, raionul Rîșcani
Studii: Superioare, contabilitate și economie. Master în administrația publică. Experiență: Funcționar public de 18 ani, inclusiv cu funcții de conducere, contabil șef al raionului Rîșcani.
Priorități
Infrastructură esențială: Reabilitarea sistemului de apeduct. Reconstrucția fântânilor arteziene de rezervă. Proiectarea și construcția sistemului de canalizare. Instalarea sistemelor de scurgere a apelor. Întreținere, reparații capitale și curente ale drumurilor locale.
Grijă pentru vârstnici: Reparația capitală a camerelor în Centrul de plasament pentru bătrâni „A. Colibaba”.
Viitor mai bun pentru copii și tineri: Susținerea și promovarea tineretului în realizarea ideilor și a proiectelor. Renovarea sălii de sport la Casa de Cultură. Amenajarea stadionului de fotbal și a unui stadion mic pentru volei, baschet și tenis, în preajma Casei de Cultură. Amenajarea terenurilor de joacă și instalarea inventarului sportiv (zona parcului, zona planului nou).
Dezvoltarea turismului: Amenajarea spațiilor pentru odihnă și agrement în zona Ciuroaia;
Respect pentru lege, dreptate pentru oameni: Dreptate și corectitudine, protejarea intereselor legitime ale tuturor locuitorilor satului, susținerea socială adecvată a celor aflați în situație dificilă.
Candidați pentru Consiliul local Nihoreni
Comarnițchi Victoria, 19 ani, Studentă, Administrator de rețea, Primăria or.Rîșcani
Covali Anatoli, 66 ani, Sudor, Pensionar
Covali Vitalina, 32 ani, Pedagog, Educator, IET Nihoreni
Galagan Marian,. 45 ani, Inginer în telecomunicații, Specialist în telecomunicații, SA Moldtelecom
Macovei Piotr, 72 ani, Merceolog, Pensionar
Nadulișneac Anastasia, 36 ani, Croitoreasă, bucătar, Reparator ICS ”Draexlmaier-Automotive” SRL
Romanova Tatiana, 28 ani, Economist, SRL Primaterax Nord
Șeremeta Natalia, 46 ani, Contabil, economist
Slușneac Piotr, 44 ani, Mecanizator Operator, contract civil, SRL Lukoil Moldova
Zubcova Olga, 41 ani, Contabil, economist, Specialist, Primăria or.Rîșcani
Glodeni
Primar al orașului Glodeni
Stela Onuțu
Stela Onuțu se află la al doilea mandat în funcția de primar a orașului Glodeni. Această perioadă a fost marcată de o transformare impresionantă a orașului, sub îndrumarea unei echipe dedicate și a unei viziuni clare pentru viitor.
Realizări
Creșterea Economică și Financiară: Una dintre marile realizări ale Stelei Onuțu a fost creșterea constantă a veniturilor la bugetul orașului. În 2015, Glodeni avea venituri de puțin peste 13 milioane de lei, în timp ce în 2022 acestea au ajuns la aproape 32 de milioane de lei. Iar pentru anul curent, se planifică un buget de 33 de milioane de lei. Această creștere constantă a resurselor financiare a permis finanțarea unei serii de proiecte vitale pentru comunitate.
Infrastructură Modernizată: Au fost realizate lucrări de reabilitare a drumurilor, curților și blocurilor locative în sumă de peste 22,5 milioane de lei. De asemenea, lucrări de iluminare stradală au fost realizate cu o investiție de aproape 2,23 milioane de lei, asigurând astfel un mediu mai sigur pentru locuitori.
Trotuarele au fost amenajate pe circa 25 de străzi, alei și alte zone din oraș.
Educație și Bunăstare: Primarul Onuțu a acordat o atenție deosebită educației și dezvoltării tinerilor. Au fost realizate lucrări de reparație și dotare a instituțiilor de educație timpurie în valoare de peste 5,9 milioane de lei, care au inclus:
– Reparația blocurilor sanitare, asigurând astfel condiții igienice optime pentru copii.
– Dotarea grădinițelor cu mobilier nou, jucării educative și ustensile de bucătărie, oferind un mediu propice dezvoltării copiilor.
– Repararea acoperișului în vederea creării unui mediu sigur și confortabil pentru cei mici.
– Modernizarea și repararea sălilor de sport pentru a promova un stil de viață activ și sănătos în rândul tinerilor.
Stela Onuțu și-a propus un set ambițios de obiective pentru viitorul orașului, incluzând:
– Platforma Industrială Multifuncțională: Finalizarea acestui proiect va atrage investitori și va crea locuri de muncă bine plătite, susținând astfel dezvoltarea economică a orașului.
– Stația de Epurare a Apei: Finalizarea construcției va permite gestionarea eficientă a resurselor și micșorarea tarifelor pentru cetățeni.
– Apa potabilă: Dezvoltarea unui parteneriat public pentru a identifica surse de finanțare și implementarea proiectul de aducere a apei de la Prut, având ca obiectiv reducerea prețurilor pentru apă și asigurarea accesului constant la apă potabilă pentru comunitate.
– Eficiență Energetică: Proiecte cu izolare termică pentru o grădiniță și un bloc de clădire administrativă, atrăgând investiții extrabugetare.
– Infrastructură Rutieră: Continuarea amenajării drumurilor, trotuarelor, scuarurilor și asfaltarea unor noi porțiuni mari de drumuri.
– Curți Confortabile: Amenajarea în continuare a curților blocurilor de locuit, asigurând condiții de trai de calitate pentru locatari.
– Amenajarea scuarului de vară, un proiect care va îmbunătăți aspectul și utilitatea spațiilor publice.
– Repararea grupei creșă din cadrul grădiniței nr. 4, asigurând un mediu sigur și adecvat pentru copiii mici.
– Amenajarea unui teren de fotbal, promovând activitatea fizică și recreerea în comunitate.
Stela Onuțu, cu experiența sa și dedicarea pentru Glodeni, este candidatul care merită susținerea cetățenilor. Transformarea și progresul impresionant din ultimii ani sub conducerea sa sunt dovezi clare ale capacitații sale de a aduce orașul spre un viitor mai strălucitor.
ECHIPA STELEI ONUȚU LA GLODENI
Primar al satului Fundurii Vechi, raionul Glodeni
Anatolie Gnatiuc, candidat la funcția de primar al satului Fundurii Vechi, raionul Glodeni
Priorități
Asfaltarea drumului de centură 3,6 km Pogurschi Valeriu – Cârmuire – Brigada Rotari Eugen. Finalizarea reparației în „variantă albă” a drumurilor locale.
Construcția a 2 turnuri de captare a apei cu sistem de dezinfecție și curățire a apei, conectarea a 150 de gospodării la sistemul de apeduct.
Reparația Casei de Cultură. Izolarea termică a clădirii Gimnaziului.
Suport pentru construcția Bisericii ,,Pogorârea Sfântului Duh”.
Amenajarea parcului din centrul localității și dotarea lui cu teren de joacă pentru copii, bănci de odihnă și echipamente pentru antrenament.
Construcția unui parc fotovoltaic, pentru aprovizionarea cu energie electrică, a instituțiilor și iluminatul public. Finisarea instalării iluminatului public.
Clarificarea situației cu clădirile publice nefolosite.
Redeschiderea CMC „Armonia” pentru bătrâni și invalizi. Susținerea și promovarea tinerilor talente în domeniile culturii și al sportului.
Realizări
Reparația podului de la Budălău cu asfaltarea drumului peste pod. Asfaltarea drumului la intrarea în localitate (2,4 km). Construcția intrării în localitate. Reparația drumurilor locale în „varianta alba” (7 km).
Grădinița de copii: reparația a 3 grupe, construcția gardului și a antreului, pavarea căilor pietonale, construcția a 2 pavilioane, reparația blocului sanitar, dotarea cu mobilier.
Resistematizarea și reparația etajului 1 al Gimnaziului, pentru grădinița de copii. Dotarea terenului de joacă cu echipament pentru copii.
Reparația blocului sanitar și reparația cosmetică a Primăriei.
Iluminat public (1,5 km). Instalarea plăcuților cu denumirea străzilor și numerotarea gospodăriilor.
Înălțarea Monumentului eroilor căzuți în primul război mondial.
Crearea serviciului de colectare separată a deșeurilor și procurarea tehnicii comunale.
Candidați pentru Consiliul local Fundurii Vechi
- Gnatiuc Anatolie 40 ani, Studii superioare – Contabilitate și finanțe, Primar al s. Fundurii Vechi
- Rotari Nicolae 62 ani, Agronom, Director FPC,,Frapex-Agro” SRL
- Ilco Andrei 43 ani, Tehnician, Administrator SRL, „Agronobil”
- Botnari Nicolae 60 ani, Pădurar, Administrator SRL „Turagro-Rural”
- Serjantu Vasile 66 ani, GȚ Serjantu Vasile
- Curicheru Dina 37 ani, Profesor, Educator Grădinița „Albinuța”
- Nagavciuc Aurica 30 ani, Profesor- psiholog, Gimnaziul Fundurii Vechi
- Pîrgari Rodica 32 ani, Asistent Social
- Stîrcu Carina 25 ani, Asistent medical CSP Fundurii Vechi
- Cuciuc Elena 38 ani, Felcer
- Tighineanu Daniela 53 ani, Profesoară, Gimnaziul s. Fundurii Vechi
Mihail Oțel, candidat la funcția de primar al comunei Cuhnești, raionul Glodeni
Priorități
Scopul principal – să aducem schimbări în bine pentru fiecare locuitor al satelor comunei noastre – Cuhnești, Movileni, Bisericani, Cot, Serghieni. Doar împreună putem realiza:
Reabilitarea zonei de luncă de pe râul Camenca, mobilizând resurse proprii, din proiecte naționale și internaționale. Starea actuală a heleșteielor și a bălților este una dezastruoasă, iar secarea albiei face ravagii în ecosistem. Trebuie să restabilim și să valorificăm bogăția zonei noastre unice frumoase.
Promovarea truismului, amenajarea plajei de pe malul râului Prut, instalarea căsuțelor de odihnă și a altor obiective de infrastructură. Trebuie să transformăm comuna noastră într-o perlă pe harta destinațiilor turistice ale țării și regiunii.
Soluționarea problemei deșeurilor: instalarea tomberoanelor, lichidarea gunoiștii stihinice.
Construcția unui teren de joacă pentru copii. Asigurarea transportului pentru copii din satul Bisericani la grădinița de copii din Cuhnești.
Reparația căminului cultural, renovarea acoperișului scenei de dans din fața primăriei. Oamenii talentați de la noi trebuie să aibă condiții optime pentru a-și valorifica virtuțile și a aduce faima plaiului natal în lume.
Amenajarea pieței și a stadionului la Cuhnești.
Construcția unui teren de joacă pentru copii în satul Movileni.
Soluționarea problemei cu imașul și cu adăpatul animalelor în satul Movileni.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Cuhnești
- Oțel Mihail 43 ani Glodeni, Mecanizator
- Lungu Ruslan 47 ani Jurist, Consultant lucrări funcționare ASP
- Baghici Rodica 52 ani, Regizor
- Baghici Tudor 50 ani, Administrator GȚ Baghici Tudor
- Aramă Valentin 60 ani, Agronom
- Oțel Oxana 36 ani, Contabil, Administrator GȚ Oțel Oxana Victor
- Cruceanu Valentina 35 ani, Croitoreasă
- Cebotari Nicolai 55 ani, Laborant SRL Lactavia-Con
- Butnariuc Andrei 42 ani, Șofer
- Schin Angela 36 ani, Economist, Vânzător SRL Casa Vetrei
Marin Catană, candidat la funcția de primar al comunei Balatina, raionul Glodeni
Studii: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea Silvicultură și Grădini Publice. Experiență: Administrator de afaceri din 2015
Priorități
Soluționarea problemei cu apeductul, nerezolvate de mulți ani, în care au investit atât autoritățile publice locale, cât și cetățenii. Apa trebuie să ajungă la fiecare locuitor al comunei Balatina!
Soluționarea problemei cu apele reziduale care otrăvesc solul și stratul freatic și reprezintă risc major pentru viitorul copiilor și nepoților noștri. Este nevoie de un plan comun pentru sisteme de aprovizionare cu apă și de canalizare.
Dezvoltând infrastructura, vom putea atrage investiții în localitățile comunei, crea locuri de muncă, crește nivelul de trai.
Gestionarea deșeurilor: rezolvarea problemei gunoiștii neautorizate, inclusiv prin asigurarea cu tehnică specială. Gunoiștile stihinice reprezintă un risc major pentru sănătatea oamenilor și pentru mediu, provocând și risc de incendii.
Relansarea activității Postului de salvatori și pompieri pentru a putea interveni prompt și profesionist în lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.
Valorificarea capacităților Întreprinderii Municipale în folosul comunității, inclusiv pentru îngrijirea terenurilor date în arendă. Dezvoltarea ÎM va crea locuri noi de muncă.
Amenajarea trotuarelor. Acum, oamenii sunt nevoiți să își riște viața lor și a copiilor, mergând pe partea carosabilă a drumului cu trafic mare de mașini, inclusiv de mare tonaj.
Asigurarea iluminatului stradal la nivel de 100%.
Finalizarea lucrărilor de reparație la grădiniță.
Încurajarea creșterii calității studiilor în cadrul Liceului Teoretic Balatina și a gradului de promovare a BAC-ului.
Dezvoltarea filialei Balatina a Școlii de artă Cuhnești, promovarea culturii autentice prin susținerea diverselor activități de cultură, artă și muzică.
Valorificarea deplină a posibilităților de dezvoltare a copiilor și tinerilor în Sala de sport, în care s-au investit milioane de lei și care în prezent practic nu este utilizată în aceste scopuri.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Balatina
- Catană Marin 33 ani, Silvicultor, Administrator, SRL Magnum Catservice
- Cebanu Valeriu 52 ani, Controlor prelucrarea lemnului, Administrator SRL Carvilan
- Vodovoi Octavian 37 ani, Silvicultor, Pădurar Ocolul Silvic Glodeni
- Cernocan Ion 25 ani, Constructor
- Catană Mihaela 33 ani, Contabil SRL Magnum Catservice
- Glavan Ion 56 ani, Electrician Operator ÎCS Lukoil
- Marcu Vasile 57 ani Mecanizator, SA Cereale Glodeni
- Frundina Irina 59 ani, Agronom, Administrator O.M. Viitorul Balatina
- Dubiț Ludmila 48 ani, Studii medii
- Raciula Dina 37 ani, Studii medii
Pavel Albot, candidat la funcția de primar al comunei Danu, raionul Glodeni
Priorități
Reparația drumurilor prin asfaltare și a trotuarelor în tot satul. Iluminarea satelor Danu, Nicolaevca și Camencuța.
Trecerea Casei de cultură a satului Danu la balanța primăriei. Asigurarea funcționării constante a Centrelor de cultură din satele Danu și Nicolaevca.
Construirea unui teren de joacă pentru copii și a unei cafenele în centrul satului Danu.
Pavarea trotuarelor (de la Grossu Victor până la Ceauș Anatoli), plantarea parcului de-a lungul itinerarului, instalarea băncilor și iluminatul stradal.
Dezvoltarea culturii și sportului. Construcția gardului în jurul stadionului. Plantarea copacilor în jurul stadionului.
Restaurarea monumentului și amenajarea zonei adiacente.
Instalarea coșuri de gunoi în satul Danu. Aducerea în ordine a tuturor gropilor de gunoi și prevenirea gunoiștilor stihinice.
Lacul „Casa Pescarului” va fi returnat locuitorilor din satele Danu, Nicolaevca și Camencuța pentru pescuit și recreere gratuit.
Renovarea bisericii. Salubrizarea cimitirului și a teritoriului adiacent.
Casa de sărbători și baia vor fi trecute la balanța primăriei.
Construcția la spital a secției de internare pentru locuitorii satelor Danu, Nicolaevca și Camencuța.
Crearea condițiilor pentru organizarea lecțiilor de dans.
Pentru a crește natalitatea, găsiți rezerve pentru plata unei prestații unice pentru nașterea unui copil în valoare de 5.000 de lei.
Încălzirea bisericii pe timp de iarnă se realizează din fondurile primăriei.
Efectuați curățarea sanitară a centurilor forestiere situate de-a lungul drumurilor pentru libera circulație a vehiculelor.
Candidați pentru Consiliul Local al comunei Danu
1 Albot Pavel 32 ani, Studii medii de specialitate SRL ,,AAA-MAP’’
2 Popov Ivan 71 ani, Pensionar
3 Rotari Raisa 62 ani, Contabil șef SRL AAA-MAP
4 Maxim Ludmila 72 ani, Medic, Centrul de sănătate Danul
5 Cervac Alexei 48 ani, Mecanic rețele telefonice
6 Turcan Nadejda 54 de ani, Economist
7 Pascal Svetlana 50 de ani, Economist
8 Tuceac Anton 42 ani, Sudor
9 Dichii Ivan 53 ani, Mecanizator, SRL STEPELOMES
10 Ceban Eugenia 28 ani, Contabil, SRL AAA -MAP
11 Pokorski Vitali 46 ani, Inginer electric, Master de sector, SA RED-NORD
12 Savciuc Ghennadi 44 ani Mecanizator, zootehnician, SRL AAA-MAP
Vitalie Grijuc, candidat la funcția de primar al comunei Viișoara, raionul Glodeni
A făcut studii la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Domeniul de activitate: organe ale afacerilor interne, administrator în afaceri, asistență socială – protecția drepturilor copilului, în prezent – director, Școala Auto.
Priorități
- Atragerea investițiilor străine pentru dezvoltarea satelor Viișoara și Moara Domnească.
- Gestionarea corectă, în folosul comunității, a iazului care este patrimoniul nostru comun, lăsat de strămoși, și o sursă importantă de venit în bugetul primăriei. Sâmbătă și duminică locuitorii comunei trebuie să aibă acces la pescuit gratuit. În situații și evenimente imprevizibile ale familiilor din comună se vor acorda gratuit câte 10 kg de pește.
- Susținerea agenților economici din teritoriu care contribuie la dezvoltarea localității, amenajarea unui loc pentru piață.
- Asigurarea condițiilor optime de activitate a instituțiilor educaționale. Promovarea tinerilor cu aptitudini la studii în domenii de care are nevoie satul cum ar fi medic de familie, medic veterinar, frizer, electrician, ca pe viitor să revină la locul de baștină și să se dedice comunității.
- Acordarea ajutorului social și material persoanelor cu grad sever de dizabilitate și familiilor cu mulți copii sau aflate în situație materială dificilă.
- Reparația în „variantă alba” a drumurilor. Iluminarea stradală. Menținerea ordinii publice, instalarea camerelor de luat vederi. Asigurarea curățeniei pe străzi, organizarea curățeniei în cimitire.
- Redeschiderea sau procurarea morii pentru făina și crupe de porumb, a morii de ulei din floarea soarelui.
- Crearea și amenajarea unui muzeu al satului pentru păstrarea și menținerea tradițiilor. Organizarea în incinta casei de cultură a activităților pentru tineri. Amenajarea complexului sportiv.
- Consultații zilnice și sprijin cetățenilor în rezolvarea problemelor de zi de zi.
- Păstrarea primăriei în comuna noastră, pentru a realiza obiectivele propuse spre binele fiecărui cetățean. Credem în alegerea corectă a concetățenilor noștri!
Candidați pentru Consiliul local al comunei Viișoara
- Grijuc Vitalie 52 ani, Jurist, Maistru Auto UCA Glodeni
- Țurcanu Vadim 50 ani, Maistru
- Mireuța Ion 53 ani, Agronom
- Grijuc Cristina 35 ani, Studii superioare
- Pîrgari Veronica 38 ani, Bucătar
- Vîzdoga Anna 61 ani, Merceolog
- Badîl Veaceslav 40 ani, Constructor
Alexandr Baraniuc, candidat la funcția de primar al satului Sturzovca, raionul Glodeni
A făcut studii la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Domeniul de activitate: privat, administrarea businessului mic.
Priorități pentru satul Sturzovca
Reabilitarea drumurilor prin asfaltate. Repararea drumurilor secundare în „variantă albă”.
Renovarea parcului central, precum și a terenurilor pentru copii și sport.
Finalizarea iluminatului public stradal, inclusiv pe drumurile secundare.
Crearea condițiilor adecvate pentru comercianți și cumpărători pe piața centrală.
Finalizarea proiectului de canalizare inițiat.
Dezvoltarea culturii și sportului, implicarea activă a copiilor și tinerilor în viața socială și culturală a satului.
Aducerea în ordine a gropilor de gunoi și prevenirea gunoiștilor stihinice.
Amenajarea și salubrizarea cimitirului și zonei adiacente.
Lista candidaților la funcția de consilier în Consiliul local al satului Sturzovca:
- Baraniuc Alexandr 31 ani, Economist, Administrator SRL PUH SI CO
- Gherasimciuc Dumitru 30 ani, Economist, Expert în creditare SRL OCN Microinvest
- Zabalschi Iurie 27 ani, Fotograf
- Gafinciuc Victor 57 ani, Mecanizator SRL AURUL AGRICOL
- Gavriliuc Alina 32 ani, Șef secție Gruppo DUE
- Țîganescu Anatoli 58 ani, Șofer, Padurar, angajat la Primăria Sturzovca
- Ciornîi Serghei 56 ani, SRL „Lapte bun”
- Guleac Ludmila 55 ani, Bucătar șef Gimnaziul Struzovca
- Pascal Viorica 40 ani, Veterinar
- Remezov Liudmila 32 ani, Pedagog, Secretar Gimnaziul Sturzovca
- Baraniuc Tatiana 38 ani, Vânzător SRL PUH SI CO
- Pascal Ludmila 43, Operator Șef oficiu poștal IS POSTA MPLDOVEI
- Negrescu Roman 41 ani, Biotehnolog
- Gula Mihail 68 ani, Lăcătuș auto
- Gore Pavel 58 ani, Lăcătuș auto „Spații Verzi” Bălți
Igor Gușan, candidat la funcția de primar al satului Petrunea, raionul Glodeni
Priorități
Renovarea și modernizarea parcului central: Montarea mobilierului (bănci, urne e gunoi etc.); pavarea aleilor; extinderea iluminatului stradal; curățarea arborilor și arbuștilor; instalarea unui teren de joacă pentru copii.
Identificarea și delimitarea terenului pentru construcția unei piețe moderne în care să fie comercializată producția agricolă locală.
Identificarea resurselor pentru proiectul de modernizare a gimnaziului prin izolarea termică a fațadei și amenajarea teritoriului adiacent.
Construcția unui teren de sport pentru volei și baschet.
Asfaltarea străzilor principale: Timcu, Diaconu, Luceafărul.
Amenajarea unei parcări auto lângă biserică.
Crearea unui azil pentru bătrâni pe teritoriul punctului medical.
Pavarea trotuarelor pe strada Glodenilor; instalarea indicatoarelor cu limita de viteză.
Reparația capitală a Casei de Cultură și a Muzeului satului.
Construcția a trei stații de oprire pentru transportul public care traversează satul.
Candidați pentru Consiliul local Petrunea
- Gușan Igor 51 ani, Jurist
- Guzovatîi Dumitru 62 ani, Șofer, angajat la SRL ,,IUNALIS AGRO”
- Pavlenciuc Valentina 69 ani, Educatoare
- Guțuleac Mihail 51 ani, Șofer
- Pascariuc Cristina 42 ani, Vânzător
- Grosu Ludmila 51 ani, Infirmieră de saloane INPR Glodeni
- Cecan Vasile 61, Șofer
- Crețu Diana 30 ani, Bucătar
Ion Morari, candidat la funcția de primar al comunei Camenca, raionul Glodeni
Studii: Colegiul Industrial-Pedagogic din Chișinău, specialitatea – inginer mecanic. Experiență: Ministerul Afacerilor Interne, inginer-mecanic. În prezent administrează propria afacere.
Obiectivul numărul unu este creșterea nivelului de trai al oamenilor, iar pentru aceasta avem nevoie de o infrastructură dezvoltată.
Aprovizionarea cu apă potabilă de calitate este cel important obiectiv. Construcția apeductului în satele Butești și Molești va soluționa această problemă de importanță vitală pentru locuitori.
Renovarea drumurilor și iluminare stradală.
Asigurarea transportului public de călători care va face conexiunea dintre comuna Camenca și centrul raional – orașul Glodeni.
Dezvoltarea infrastructurii ne va permite să atragem investiții în comună, iar aceasta presupune crearea locurilor de muncă și creșterea bunăstării oamenilor.
Vom asigura transparență maximă în activitatea primăriei și în gestionarea banilor publici. Toate deciziile trebuie să fie luate pentru oameni și cu oamenii!
Candidați pentru Consiliul local al comunei Camenca
- Morari Ion 53 ani, Inginer mecanic, Administrator ÎI „Morari Ion”
- Hodjaev Alina 29 ani, Economist
- Crețu Ion 27 ani, Inginer, SRL LANDINI
- Șirocova Tatiana 69 ani, Zootehnician, pensionar
- Banari Vladimir 58 ani, Șofer
- Morari Vica 18 ani, Studentă
- Olaru Cristian 23 ani, Șofer
Laura Cozub, candidat la funcția de primar al satului Dușmani, raionul Glodeni
Studii superioare: Pedagogie în învățământ primar și preșcolar; Master în Management educațional. Experiență: educator la Instituție de Educație Timpurie.
Priorități
Modernizarea infrastructurii. Construcția și pavarea trotuarului pentru pietoni pe lângă traseul central.
Renovarea apeductului din localitate.
Implementarea proiectului de construcție a sistemului de canalizare.
Amenajarea și salubrizarea localității.
Promovarea transparenței și responsabilității în administrația locală. Implicarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor.
Susținerea culturii și artelor locale.
Încurajarea creării locurilor noi de muncă.
Candidați pentru Consiliul local Dușmani
- Cozub Laura 35 ani, Contabil-șef Primăria s. Dușmani
- Țurcanu Ecaterina 31 ani, Profesor, Contabil SRL „Țurcanu-Family”
- Dudco Aliona 57 ani Economist Casier-Arhivar Primăria s. Dușmani
- Cecati Ludmila 60 ani Asistentă medicală, IMSP Centrul de sănătate
- Vodovoi Victor 58 ani Meșter popular, Asociația meșterilor populari
- Cechina Lucia 62 ani, Bibliotecară Biblioteca Publică Dușmani
- Babii Elena 73 ani Economist
- Țurcanu Andrei 58 ani, Șofer, SRL „Țurcanu-Family”
- Istratii Mihail 51 ani, Fermier G.Ț. „Istratii Iraida Vasile”
- Țurcanu Ulian 32 ani, Director SRL „Țurcanu-Family”
- Cozub Ion 38 ani, Mecanizator
Petru Josan, candidat la funcția de primar al satului Limbenii Noi, raionul Glodeni
Studii: Colegiul Agricol al Academiei de Stat de Medicină Veterinară din Vitebsk, Republica Belarus. Activitatea profesională: domeniul agriculturii – veterinar, experiență de muncă peste hotare.
Priorități
- Proiectarea, identificarea surselor de investiții și implementarea proiectului de construcție a sistemului de canalizare.
- Efectuarea lucrărilor de reparație la apeduct.
- Extinderea iluminatului stradal.
- Transportarea organizată a deșeurilor – achiziționarea unei autospeciale pentru colectare și transportare.
- Reabilitarea de urgență a drumului central, a trotuarelor pentru pietoni și drumurilor secundare, inclusiv în variantă albă.
- Amenajarea unui parc public pentru odihna și recreerea locuitorilor
Candidați pentru Consiliul Local Limbenii Noi
- Josan Petru 50 ani. Medic Veterinar
- Bantuș Ilia 34 ani. Mecanizator, Administrator GȚ Bantuș Ilia
- Cruceanu Alexandru 53 ani. Șofer SRL Packaging
- Vîntu Irina 45 ani. Organizator Casa de cultură Limbenii Noi
- Borodin Artiom 34 ani. Șofer
- Golban Daniela 40 ani. Contabil
- Noni Ludmila 46 ani. Coafor
- Colesnic Anna 36 ani. Coafor
- Șatic Oleg 53 ani. Bucătar
Dina Bogonos, candidat la funcția de primar al comunei Iabloana, raionul Glodeni
Studii superioare: Pedagogie în învățământ primar și preșcolar; Master în Management educațional. Experiență: pedagog, Instituție de Educație Timpurie.
Priorități
Reparația apeductului și canalizarea.
Reconstrucția izvorului din pădure.
Modernizarea Casei de cultură.
Crearea locurilor noi de muncă prin intermediul proiectelor de dezvoltare rurală: Frizerie. Cizmărie. Atelier de croitorie.
Renovarea drumurilor și a trotuarelor.
Crearea unui teren de joacă și odihnă pentru copii și maturi (amenajarea spațiilor pentru activități de recreere).
Iluminare stradală.
Renovarea muzeului și a bibliotecii.
Amenajarea cimitirelor.
Amenajarea locurilor speciale pentru deșeuri, instalarea tomberoanelor pentru colectarea deșeurilor.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Iabloana
- Bogonos Dina 34 ani Pedagog, Educator IET nr.2 ,,Andrieș”
- Gudumac Alevtina 31 ani Contabil, Specialist indemnizații CNAS
- Coroli Evgheni 33 ani Mecanizator, SRL „Delta-Agricolă”
- Ciubara Irina 37 ani, Contabil, Administrator Magazin mixt
- Buga Andrei 35 ani, Mecanic
- Cruceanu Vitalie 52 ani, Mecanic
- Iliuc Silvia 33 ani, Dădacă IET Nr.2 ,,Andrieș”
- Buga Vladislav 23 ani, Mecanic
- Iliuc Natalia 43 ani, Contabil
- Bogonos Nicolai 62 ani, Mecanic, Șef de depozit SRL ,,Agrobanig’’
Candidați pentru Consiliul local al satului Cobani, raionul Glodeni
- Manoli Angela 52 ani, Merceolog, Contabil SRL GRIPIN-COM
- Manoli Ștefan 24 ani, Contabil, Contabil SRL Plaizir
- Sîrghii Angela 26 ani, Glodeni, Pedagog, Pedagog-psiholog AO NEEMIA
- Grijuc Zoia 65 ani, Economist, Administrator ÎI Grijuc Zoia
- Cudreașov Alexandru 39 ani, Mecanizator, Administrator GȚ Cudreașov Nina
- Cojocari Ivan 63 ani, Medic-dentist, Pensionar
- Studolscaia Svetlana 62 ani, Pedagog, angajată ÎI Grijuc Zoia
- Borcoi Iraida 59 ani, Vânzător, angajată SRL GRIPIN-COM
- Lupușor Ion 55 ani, Mecanizator
Fălești
Primar al orașului Fălești
Alexandr Severin
Candidatul Partidului Nostru, Alexandr Severin, se remarcă printr-un portofoliu impresionant de realizări și un set solid de obiective pentru a continua să facă din Fălești un oraș dezvoltat.
Realizări notabile
Una dintre cele mai notabile realizări ale lui Alexandr Severin este suma impresionantă de 113,4 milioane de lei alocată pentru proiecte cu impact social și economic. Aceste proiecte au contribuit semnificativ la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului.
Asfaltarea a 14 drumuri pe o lungime de 8 km și reabilitarea a 25 de drumuri în „varianta albă” pe o lungime de 11 km, împreună cu construcția a 2,5 km de rigole, au adus beneficii semnificative în ceea ce privește mobilitatea și accesibilitatea. Alexandr Severin a modernizat, de asemenea, iluminatul public stradal pe o lungime de 12 km, asigurând ca orașul să fie iluminat la 100%.
Îmbunătățirea infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare este un alt punct forte, cu extinderea rețelei de canalizare pe străzi importante și modernizarea sistemului de apeduct. În plus, au fost amenajate terenuri de sport și de joacă, parcuri reînnoite și proiecte de termoizolare pentru instituțiile de educație timpurie.
Obiective pentru viitor
În viitorul său mandat, Alexandr Severin are un set ambițios de obiective pentru dezvoltarea continuă a orașului Fălești. Acestea includ:
- Apă și canalizare: Identificarea partenerilor pentru construcția unei noi Stații de Epurare a Apelor Uzate și atragerea investițiilor pentru extinderea rețelei de canalizare în microraionul Gara Fălești.
- Zone de agrement: Restaurarea monumentului Mihai Eminescu și a Havuzului orășenesc, amenajarea unei scene de concerte și construcția cu pavaj a platoului din preajma parcului central.
- Infrastructură rutieră: Repararea și întreținerea drumurilor locale, amenajarea trotuarelor și construcția rigolelor.
- Siguranța circulației rutiere: Montarea indicatoarelor rutiere, aplicarea marcajului rutier și instalarea semafoarelor pe strada Mihai Eminescu.
- Sport și sănătate: Construcția terenurilor de joacă și a terenurilor cu aparate fitness în aer liber în fiecare cartier, precum și un Skatepark dedicat tinerilor.
- Eficiență energetică: Termoizolarea Instituțiilor de Educație Timpurie nr. 5 „Soarele” și nr. 6 „Lăstărel” pentru a reduce costurile și a spori confortul termic.
- Iluminat public: Modernizarea iluminatului public cu panouri eficiente LED.
- Utilaje moderne: Reînnoirea parcului de utilaje a Întreprinderii Municipale pentru gospodărie comunală
- Gaze naturale: Elaborarea proiectului de gazificare a părții de jos a orașului
Alexandru Severin este alegerea potrivită pentru orașul Fălești, un lider dedicat dezvoltării comunității și continuării progresului. Fiecare realizare și fiecare obiectiv din programul său reflectă angajamentul său față de binele orașului și locuitorilor săi.
ECHIPA LUI ALEXANDR SEVERIN LA FĂLEȘTI
Primar al satului Ilenuța
Pîcălău Oleg, candidat la funcția de primar a satului Ilenuța, raionul Fălești
Priorități
Construcția sistemului de canalizare, estimativ în aceste scopuri este nevoie de 5 milioane de lei.
Construcția a încă 800 de metri de drumuri în „varianta albă” și reprofilarea tuturor drumurilor construite în „variantă albă”.
Asfaltarea drumului de la Casa de Cultură până la cimitir.
Finalizarea procesului de termoizolare a fațadei grădiniței, cu un buget de aproape 2 milioane de lei.
Reparația capitală a acoperișului și termoizolarea fațadei școlii.
Construcția trotuarelor și a 6 fântâni de-a lungul traseului central.
Construcția unui teren de minifotbal, volei, baschet.
Realizări
Pe parcursul mandatului său de primar a asigurat realizarea unui număr mare de proiecte de infrastructură și de utilitate social-economică.
Satul a fost iluminat complet, în aceste scopuri fiind alocate cca 275 de mii de lei din bugetul local al primăriei Ilenuța.
A fost construită scena de vară la Casa de Cultură și reparată scena din interiorul clădirii, a fost construit gardul și trotuarul din zona adiacentă; valoarea investițiilor primăriei a constituit peste 650 de mii de lei.
La grădinița de copii: a fost reparat blocul alimentar, instalat terenul de joacă, procurate electrocasnice, inclusiv din investițiile Guvernului României și alte donații. De asemenea, a fost construit acoperișul, proiect în valoare de 750 de mii de lei.
Pe parcursul a patru ani au fost construite drumuri în „variantă alba” cu o lungime de 6 km, investițiile au constituit peste 2 milioane de lei. Au fost construite două podețe; instalat totemul cu inscripția denumirii satului; de-a lungul străzii centrale au fost instalate zece bănci și urne pentru deșeuri.
A fost reparat Monumentul eroilor căzuți în cel de-al doilea război Mondial; gazificat sediul primăriei.
Cu sprijinul diasporei, la intrarea în sat a fost ridicată o răstignire.
Candidați pentru Consiliul local Ilenuța, raionul Fălești
- Moraru Vitalie 54 ani, Șofer, Antreprenor G.Ț. „Sofia Morari”
- Budnea Oleg 53 ani, Manager I.I. „Budnea Rodica”
- Capusteanu Radion 49 ani, Agronom S.R.L. „Efelina Agro”
- Moroi Ruslan 38 ani, Jurist, Agronom S.R.L. „Careul Prim”
- Vîrtosu Alexandr 32 ani, Electrician, Antreprenor Î.I. „Vîrtosu Alexandr”
- Moraru Galina 46 ani, Zootehnician, Șef tură Î.I. „Budnea Rodica”
- Celan Liliana 48 ani, Felcer la urgență SAMU Fălești
- Grozavu Olga 65 ani, Tehnolog-tehnician – Pensionar
- Cernelean Iuliana 44 ani, Educator Grădinița din s. Ilenuța
- Botnari Alexandru 50 ani, Medic veterinar, Antreprenor G.Ț. „Botnari Alexandru”
- Ciocoi Ion 31 ani Șofer Pontator S.R.L. „Auto doctor”
- Andrieș Marcela 30 ani, Contabil, Șef de tură Î.I. „Budnea Rodica”
Primar al satului Glinjeni
Viorel Zarija, candidat la funcția de primar al satului Glinjeni, raionul Fălești
Priorități
Continuarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii.
Realizarea unui proiect transfrontalier de amploare în valoare totală de 1,5 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană. Satul Glinjeni a fost selectat, împreună cu localitățile Țarigrad, raionul Drochia, și Dobriceni, județul Botoșani, România.
Va fi reparată capital clădirea Casei de Cultură.
Construcția gardului la oficiul poștal.
Instalarea pavajului în fața clădirii Primăriei și la Muzeul localității.
Realizări
Construcția a 2000 m2 de trotuare.
Reparația în „varianta albă” a 5 km de drum, 300 de metri – asfalt.
1 km de pavaj și 2 km de drum.
Gradul de iluminare stradală a crescut de la 20% la 90%.
Construcția unui teren mare de joacă pentru copii și a 3 terenuri mai mici.
Construcția a 5 pavilioane la grădinița de copii.
Reparația generală la biblioteca pentru copii și maturi (schimbarea ușilor, ferestrelor, reparația cosmetică a edificiului).
Satul este asigurat cu apă potabilă la nivel de 95%.
A fost instalat bustul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
Cu susținerea liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, iazul cu 26 de ha a fost întors oamenilor!
Candidați pentru Consiliul local Glinjeni
- Zarija Viorel 47 ani. Jurist, Primar al satului Glinjeni
- Grecu lon 61 ani. Agronom, Director S.R.L. Agrofermplus
- Surdu Stepan 38 ani. Jurist, Director Camin pentru elevi or.Fălești
- Ciobanu Viorica 60 an . Pedagog, Profesor Gimnaziul „Mihai Corlateanu”, Glinjeni
- Furtuna Serghei 39 ani. ContaЬil, Administrator S.R.L. Megahold Astera Lux
- Marcoci Vadim 48 ani. Pedagog, Director Scoala de arte Glinjeni
- Poiana’ Valentina 57 ani. Tehnolog, Controlor S.A. ,,Barza Alba”
- Hincu lulian 47 Operator, Mecanizator S.R.L. Grupul Molltex
- Buga Mariana 52 ani. Bucatar
- Soronga Silvia 55 ani. Pedagog
- Melenciuc lgor 37 ani. Apicultor
- Marcoci Viorica 50 ani. BiЫiotecar BilЬioteca s. Glinjeni
- Corlateanu Timofei 59 Pedagog, Profesor Gimnaziul „Mihai Corlateanu” s.Glinjeni
- Vacarciuc Natalia 34 ani. Asistenta medicala Maternitatea ог. Balti
- Bujag Denis 39 ani. Horticultor, Director S.R.L. ,,Borivas-Agro”
- Zarija Valerii 58 ani. Pedagog
Primar al comunei Călugăr
Valentina Șalamai, candidat la funcția de primar al comunei Călugăr, raionul Fălești
Priorități
Finalizarea proiectului de aprovizionare cu apă potabilă. Conectarea tuturor gospodăriilor casnice la sursa de apă.
Reabilitarea drumurilor în „varianta albă” în satul Călugăr după lucrările de instalare a apeductului.
Încheierea procesului de iluminare stradală în Călugăr.
Identificarea finanțatorului și implementarea proiectului de reparație a Casei de Cultură în satul Frumușica.
Amenajarea parcului public cu suprafața de 0,5 ha, cu teren de joacă pentru copii.
Renovarea celui de-al doilea izvor, cu participarea cetățenilor.
Realizări
Infrastructura – prioritatea de bază.
Au fost instalate 18 km de rețea de alimentare cu apă potabilă a satului Călugăr.
Elaborat proiectul tehnic pentru extinderea rețelei de apă potabilă în satul Frumușica.
Au fost înlocuiți stâlpii și asigurat iluminatul stradal. Satul Frumușica este iluminat integral.
Grădinița a fost renovată, mobilată, aprovizionată cu agent termic.
Reparate drumurile în „varianta albă” în satele Frumușica și Socii Noi.
Elaborat proiectul tehnic pentru renovarea Casei de Cultură.
Renovarea izvorului.
Instalarea băncilor, urnelor pentru deșeuri.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Călugăr
- Șalamai Valentina, 63 ani, Inginer, Primar al. comunei Călugăr
- Coman Valeriu, 65 ani, Agronom, Pensionar
- Grinciuc Mihail, 71 ani, Profesor, Conducător de cerc artistic, Centru de Cultură și Agrement
- Primac Nicolae, 64 ani, Morar, Moara Călugăr
- Popa Cristina, 35 ani, Educator, IET Albinuța
- Paladi Larisa, 56 ani, Educator, IET Albinuța
- Bordian Trofim, 59 ani, Mecanizator, Muncitor, S.A. Drumuri Bălți
- Primac Veaceslav, 54 ani, Șofer S.A. Drumuri Bălți
- Vrabie Sergiu, 47 ani, Tâmplar
- Martîniuc Dina, 49 ani, Agronom, Contabil, Primăria Călugăr
- Antonciuc Maria, 63 ani, Educător, IET Albinuța
Candidați pentru Consiliul local al satului Năvîrneț, raionul Fălești:
- Mihailov Nona, 23 ani, Studii medii
- Pavel Vitali, 57 ani, Mecanizator
- Negura Mihaela, 32 ani, Studii medii
- Margină Liudmila, 55 ani, Laborant
- Chirinciuc Igor, 28 ani, Șofer
- Cernavca Irina, 40 ani, Tehnolog-Chimist, Manager, Compania Bilim Pharmaceuticals
- Gagea Ivan, 36 ani, Mecanic, Reparator, R.L. KABLEM-MLD-IT
- Butnari Anatoli, 63 ani, Șofer
- Cristian Mihail, 67 ani, Șofer
- Sîma Anatolie, 37 ani, Profesor, Școala Sportivă pentru Copii și Juniori Fălești
Margarita Rotari, candidat la funcția de primar al comunei Ișcălău, raionul Fălești
Studii: Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, Studii Superioare de Master. Stagii și programe de perfecționare: Academia de Liderism Feminin, Academia Liderului Comunitar, etc.
Experiență: 37 de ani de activitate pedagogică; 12 ani de activitate în calitate de consilier local.
Priorități
- Servicii de calitate pentru cetăţeni.
- Crearea unei pagini a Primăriei comunei Işcălău cu publicarea informaţiilor utile pentru cetăţeni: buget (venituri şi cheltuieli), proiecte de şi decizii ale Consiliului comunal, consultări publice.
- Extinderea şi amenajarea spaţiilor verzi pentru recrearea locuitorilor, în special a bătrânilor şi a copiilor.
- Deschiderea unei farmacii locale.
- Organizarea unor spaţii publice pentru comerţul liber local şi regional.
- Cercetarea şi conservarea patrimoniului arhitectural şi natural al satelor Işcălău, Doltu, Burghelea.
- Renovarea spaţiilor şi încăperilor sociale din satele comunei pentru organizarea ceremoniilor de famile şi dotarea cu utilaj necesar.
- Renovarea drumurilor centrale şi interne din satele comunei.
- Renovarea capitală a clădirilor publice (Casa de cultură Doltu, Grădiniţa Işcălău).
- Amenajarea gunoiştilor şi buna administrare a serviciilor de gestionare a deşeurilor.
- Susţinerea afacerilor mici şi creşterea numărului lor prin atragerea granturilor nerambursabile.
- Organizarea activităţilor de informare şi scriere a proiectelor socio-culturale, susţinere în crearea asociațiilor obşteşti.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Ișcalău__
- Rotari Margarita, 58 ani, Pedagog, Profesor, I.P. Gimnaziul „Eugen Coșeri”, s. Catranîc
- Procopciuc Zinovia, 73 ani, Economist, Administrator, CA ITERO-AGRO
- Raba Elena. 55 ani, Medic de familie, IMSP CS Işcălău
- Dreglea Anjelica, 55 ani, Contabil, Primăria Ciolacu Nou
- Lupaşcu Ludmila, 48 ani, Pedagog, Profesor I.P. Gimnaziul”Eugen Coșeri”,s. Catranîc
- Neghin Victor, 63 ani, Mecanic, Pensionar
- Cimbriciuc Ion, 51 ani, Șofer, Administrator, Apă-Canal Catranîc
- Creţu Igor, 53 ani, Tehnician, Lucrător social
- Munteanu Elena, 41 ani, Studii medii
- Bologan Ivan, 65 ani, Sudor
- Roman Viorica, 35 ani, Studii medii
- Ursuleac Anatoli, 65 ani, Militar, Pensionar
Serghei Fussa, candidat la funcția de primar al s. Catranîc, raionul Fălești
Studii: Superioare. Specialitatea: Drept, jurist. Locul curent de muncă: Unitatea de Salvatori și Pompieri, Fălești.
Priorități
- Amenajarea și curățenia generală în tot satul Catranîc – de la intrare și până la ieșirea din localitate.
- Amenajarea unui parc cu obiective de infrastructură pentru odihna locuitorilor comunei, inclusiv teren de joacă pentru copii.
- Extinderea iluminatului public stradal nu doar pe străzile centrale ci și pe cele secundare, în toată localitatea.
- Reparația capitală prin asfaltare, precum și în „variantă albă” a drumurilor sătești.
- Construcția și reparația trotuarelor, în vederea asigurării securității de circulație a copiilor și adulților. Asfaltarea terenului din fața grădiniței.
- Soluționarea problemei lipsei de transparență în activitatea aparatului primăriei. Toți locuitorii satului Catranîc trebuie nu doar să fie informați despre orice decizie luată la primărie, dar și să participe la adoptarea acestor hotărâri.
Candidați pentru Consiliul local Catranîc
- Fussa Serghei, 35 ani, Jurist, Pompier Superior, IGSU USP Fălești
- Simion Gheorghe, 63 ani, Conducător artistic Casa de Cultură s. Catranîc
- Apostol Altair, 40 ani, Profesor, I.P.L.T. Mihai Eminecu
- Cheptea Augustin, 42 ani, Zidar
- Sîrbu Ilie, 29 ani, Muzicant
- Dogoter Nelea, 55 ani, Asistentă Medicală
- Paic Mihail, 45 ani, Sudor
- Sîrbu Virginia, 29 ani, Economist
- Ilescu Silvia, 39 ani, Bucătar, Deridicătoare I.P.Gimnaziu „Eugen Coșeriu”
- Bordian Natalia, 33 ani, Cofetar
Ștefan Moșanu, candidat la funcția de primar al satului Horești, raionul Fălești
Student în anul V la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, catedra de Drept.
Priorități
„Candidez la funcția de primar nu de dragul fotoliului, dar pentru a soluționa cele mai stringente probleme în dezvoltarea comunei”.
- Iluminat public: Modernizarea sistemului de iluminat public cu becuri eficiente LED, pe toate străzile.
- Drumuri și trotuare: Reparația trotuarului pe strada centrală și întreținerea drumurilor din comună în stare bună.
- Educație și oportunități pentru copii și tineri: Amenajarea unui teren de joacă pentru copii și tineret.
- Transport: Organizarea transportului public care să asigure legătura dintre comună și centru raional.
- Transparență: Consultarea tuturor proiectelor și deciziilor cu locuitorii comunei. Orice hotărâre trebuie să fie luată pentru oameni și cu oamenii!
Candidați pentru Consiliul local al s. Horești, raionul Fălești
- Moșanu Ștefan, 23 ani, Student
- Savciuc Ion, 38 ani, Tencuitor
- Harea Antonela, 25 ani, Ecologist, Șef Comerț
- Buta Sergiu, 37 ani, Electro-Gazo-Sudor, Restaurator, S.R.L. Proxima
- Cebanu Mihail, 26 ani, Șofer, Șofer ÎI servicii pază MAI
- Chicu Tatiana, 36 ani, Bucătar
- Bisericanu Eugeniu, 27 ani, Electrician
- Fuior Galina, 66 ani, Pedagog, Pensionar
- Grigori Mariana, 32 ani, Croitoreasă
Ilie Bolfaciuc, candidat la funcția de primar al comunei Hiliuți, raionul Fălești
Studii: Superioare. Profesor de geografie, biologie; licențiat în geografie.
Experiență: Profesor la gimnaziu; maistru de producție la compania „Dräxlmaier”; experiență de muncă peste hotare.
Priorități
- Construcția trotuarelor de-a lungul traseului central din localitate.
- Reamplasarea și amenajarea gunoiștii, construcția gardului pe tot perimetrul acesteia.
- Procurarea unui tractor multifuncțional pentru organizarea procesului de salubrizare, deszăpezire a localității pe timp de iarnă și întreținerea în stare bună a drumurilor cu pietriș după ploi și alte intemperii.
- Finalizarea procesului de gazificare, inclusiv elaborarea și realizarea proiectului de conectare accesibilă pentru toate gospodăriile.
- Soluționarea celei mai mari probleme a satului Răuțelul Nou, identificate în urma consultărilor cu locuitorii de aici: aprovizionarea locuitorilor cu apă potabilă.
- Curățarea iazului din localitate, fapt care va face posibilă acumularea rezervelor necesare de apă.
Candidați pentru Consiliul local Hiliuți
- Bolfaciuc Ilie, 37 ani, Profesor
- Furtuna Piotr, 57 ani, Mecanic, Șef de manevră, S.R.L Floarea Soarelui
- Daniliuc Iurii, 53 ani, Studii medii
- Cimbriciuc Svetlana, 46 ani, Cusătoreasă, Vânzătoare, ÎI Cimbriciuc Svetlana
- Susarenco Oleg, 38 ani, Electrician, Constructor, S.R.L. Comirastil mix
- Pascariuc Cristina, 31 ani, Asistentă medicală, CS Mărăndeni OMF-Hiliuți
- Țurcanu Olesea, 42 ani, Confecționer, GG Cables & Wires EE – Bălți
- Manoli Pavel, 30 ani, Lăcătuș auto, S.R.L. Tabur-Tir-Trans
- Roșculeț Liudmila, 59 ani, Cusătoreasă, Taxatoare, Î.M. Direcția de Troleibuze Bălți
- Bîlici Anatolie, 23 ani, Agronom, Vânzător-Consultant, S.R.T Time Auto
- Malenchi Cristina, 33 ani, Asistentă medicală, CS Mărăndeni OMF-Hiliuți
Valeriu Bejenari, candidat la funcția de primar al satului Musteața, raionul Fălești
A făcut studii la Colegiul Agroindustrial Grinăuți, specialitatea – mecanizarea agriculturii.
Domeniul de activitate: Administrarea Gospodăriei Țărănești specializate în creșterea culturilor mari performante; experiență de muncă peste hotare.
Priorități
Întoarcerea iazului mare în gestiunea Primăriei pentru a acumula veniturile totale respective în bugetul public local.
Construirea apeductului pentru aprovizionarea cu apă a tuturor cetățenilor din satul Musteața.
Amenajarea unui parc de odihnă și de joacă pentru familiile cu copii.
Amenajarea gunoiștilor în blocuri speciale pentru a nu permite poluarea apelor subterane și a mediului înconjurător.
Pentru comunicarea transparentă cu locuitorii satului va fi creată pagina web oficială a Primăriei.
Menținerea ordinii publice și curățeniei în sat, pentru o viață liniștită și prosperă a tuturor locuitorilor.
Candidați pentru Consiliul local Musteața
- Bejenari Valeriu, 42 ani, Mecanizator, Conducător, G.Ț „Bejenari”
- Fedi Ecaterina, 51 ani, Educătoare I.E.T.Grădinița”Izvoraș”
- Paladi Filaret, 47 ani, Inginer -Electrician, Montator, Î.C.S DRA Draxlmaier Automotive S.R.L.
- Vidmichi Vasile, 69 ani, Șofer
- Galiț Olesea, 35 ani, Studii medii
- Bulban Marianna, 34 ani, Asistentă medicală
- Musteațî Andrian, 42 ani, Șofer, Constructor, S.R.L.”Real Construct Grup”
- Antoci Alina, 33 ani, Bucătar
- Crupa Mihail, 65 ani, Merceolog, Pensionar
Igor Reus, candidat la funcția de primar al satului Răuțel, raionul Fălești
A făcut studii la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea Fizică, Tehnică și Matematică.
Domeniul de activitate: Profesor la Școala Profesională nr. 4 din municipiul Bălți.
Priorități:
Reparația drumurilor în varianta albă după deteriorarea acestora în urma construcției apeductului.
Încheierea proiectului de aprovizionare cu apă a populației satului.
Reparația prin asfaltare a segmentelor de drum conexe cu traseul central.
Curățarea albiei râului și iazurilor din împrejur.
Curățarea și amenajarea fâșiilor forestiere.
Modernizarea terenului de fotbal.
Rezolvarea problemei cu evacuarea deșeurilor.
Asigurarea transparenței în activitatea Primăriei și a accesului localnicilor la discuții pe tooate proiectele de interes comunitar. Toate deciziile trebuie să fie luate cu oamenii și pentru oameni!
Candidați pentru Consiliul local Răuțel
- Reus Igor, 44 ani, Profesor, Maistru-Instructor, I.P.Ș.P-4 Mun. Bălți
- Anastas Andrei, 37 ani, Jurist
- Rucșineanu Maria, 49 ani, Termofinisor, Î.C.S.”MAXMANSERV” S.R.L.
- Snegur Stanislav, 35 ani, Jurist, Manager, Dekada-Group Mun. Bălți
- Certan Anatoli, 61 ani, Strungar, Lăcătuș, Bălți – Gaz S.R.L.
- Tutunaru Cristina, 33 ani, Economist, Casier-Controlor, S.A.”MAIB”BC
- Curoș Victor, 60 ani, Mecanic, Calea Ferată din Moldova
- Ribac Vasile, 63 ani, Șofer, SC „Beatrice- com” SRL
- Iacobuță Tatiana, 37 ani, Profesor
- Reus Natalia, 42 ani, Economist, Vânzător Î.I. Pavalean-Vida
Serghei Morari, candidat la funcția de primar al satului Bocani, raionul Fălești
A absolvit Liceul Teoretic din satul Răuțel. Deține experiență vastă de activitate în domeniul construcțiilor, inclusiv peste hotare. În prezent, este conducător auto de curse lungi.
Priorități
- Reparația drumului central cu amenajarea trotuarului pentru siguranța pietonilor.
- Amenajarea unui teren sportiv de calitate pentru antrenarea copiilor și tinerilor în practicarea genurilor de sport, precum fotbal, lupta corp la corp, baschet, etc.
- Identificarea soluției în vederea deschiderii unei farmacii pentru a oferi locuitorilor acces la medicamentele principale, cele mai solicitate.
- Curățenia generală în localitate; dotarea fiecărei gospodării cu tomberoane; organizarea procesului de evacuare a deșeurilor.
- Crearea grupei de creșă în grădiniță pentru copiii în vârsta de până la 3 ani, conform numeroaselor solicitări ale părinților.
- Revizuirea proiectului de canalizare – problemă veche soluționarea căreia se tergiversează de ani de zile. Negocierea și identificarea investitorilor străini pentru a crea parteneriat și a rezolva această problemă acută.
Candidați pentru Consiliul local Bocani
- Morari Serghei, 35 ani, Șofer de Tir S.R.L. AlexTruks
- Păcălău Lilian, 42 ani, Mecanic, I.M. Gospodăria Comunală
- Gînju Stela, 41 ani, Studii medii
- Cernavca Natalia, 36 ani, Modelier-Cusătoreasă
- Sicorschi Oxana, 40 ani, Studii medii
- Bologan Ion, 32 ani, Constructor
- Pîcălău Marianna, 35 ani, Studii medii
- Soroceanu Ghenadie, 42 ani, Șofer de Tir, S.R.L. Ifos.Trans
- Bordian Olesea, 46 ani, Studii medii
- Pîcălău Larisa, 27 ani, Psiholog, Vânzător Consultant S.R.L. Ganex Com
Primar al comunei Pompa
Roman Goracioc, candidat la funcția de primar al comunei Pompa, raionul Fălești
Priorități
Repararea în continuare a drumurilor din satele comunei.
Strângerea de fonduri și lansarea unui proiect de construcție a conductei de apă. Continuarea lucrărilor pentru asigurarea completă a iluminatului stradal.
Amenajarea parcurilor și a spațiilor publice, menținerea acestora în stare bună.
Dezvoltarea în continuare a infrastructurii pentru copii și tineri, crearea de noi condiții pentru dezvoltarea armonioasă a tinerei generații.
Realizări
Repararea unei părți semnificative a drumurilor principale.
Repararea acoperișului clădirii grădiniței.
Suport pentru reparația fațadei școlii, a ușilor din interior, achiziționarea și instalarea unui nou cazan.
Elaborarea proiectului de construcție a apeductului, a fost lansat procesul de acumulare de fonduri pentru implementarea acestuia, inclusiv prin programe și granturi.
Instalarea unui teren de joacă pentru copii cu sprijinul Președintelui Partidului Nostru Renato Usatîi, instalarea echipamentului sportiv.
Iluminarea parțială a străzilor din localitate.
Candidați pentru Consiliul local Pompa:
- Goracioc Roman 39 ani, Jurist, Primar al comunei Pompa
- Șpac Tatiana 52 ani, Profesor, Gimnaziul Pompa
- Iutiș Alexei 60 ani, Brigadier SRL „Agro-Pompa-Prim”
- Cușnir Maia 53 ani, Profesor Gimnaziul Pompa
- Tainciuc Mihail 49 ani, Mecanizator, SRL „Agro-Pompa-Prim”
- Lungu Raisa 57 ani, Asistent medical, Colector de lapte SA Incomlac
- Munteanu Iurie 50 ani, Constructor, Brigadier SRL „Agro-Pompa-Prim”
- Șpac Sergiu 55 ani, Sudor
- Gorban Nina 58 ani, Veterinar
Primar al comunei Natalievca
Oleg Simac, candidat la funcția de primar al comunei Natalievca, raionul Fălești
Priorități
Construcția unei conducte de apă în satul Comarovca și în satul Țapoc.
Iluminat stradal solar în satul Beleuți.
Pavarea cu trotuar a teritoriului din fața clădirii grădiniței.
Instalarea terenurilor de joacă pentru copii în toate localitățile comunei.
Repararea fațadei clădirii Primăriei.
Reparația drumurilor în toate satele comunei.
Realizări
Construcția rețelelor de alimentare cu apă în satul Popovca.
Instalarea iluminatului stradal în satul Popovca.
Instalarea iluminatului stradal solar în satul Natalievca.
Instalarea iluminatului stradal solar în satul Țapoc.
Instalarea iluminatului stradal solar în satul Ivanovca.
Instalarea trotuarului la grădinița din Natalievca.
Construcția de pavilioane de joacă la grădinița din Natalievca.
Instalarea sistemului de supraveghere video și îngrădirea gunoiștii din satul Popovca.
Reparația Centrului de Cultură din satul Natalievca.
Renovarea pe interior a clădirii administrative a Primăriei.
Proiectarea izolației termice a clădirii și înlocuirea acoperișului la grădiniță.
Ajutor pentru Gimnaziul din satul Popovca sub formă de mobilier pentru elevii de clasa I.
Reparația drumului în satul Popovca.
Reparația drumului în satul Natalievca.
Lucrări de proiectare pentru alimentarea cu apă în satul Comarovca.
Instalarea unei opriri publice în satul Natalievca.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Natalievca
- Pastuh Anna, 64 ani, Studii medii, Pensionar
- Scacun Ivan, 40 ani, Șofer
- Slivca Irina, 43 ani, Jurist, Educator, Grădiniţa „Podsnejnic”
- Didic Vitali, 60 ani, Constructor, Operator, Grădiniţa „Podsnejnic”
- Pîslari Vasili, 70 ani, Poștaș, Pensionar
- Bodnariuc Nichita, 19 ani, Tehnolog, Administrator SRL „Bodnariuc Farm”
- Priseajniuc Cristina, 41 ani, Asistentă medicală IMSP CS
- Popovca
- Simac Oleg, 42 ani, Jurist, Primar, Primăria com. Natalievca
- Oleinic Vasili, 74 ani, Agronom, SRL „Taras-Scop-Agro”
- Bejan Violeta, 46 ani, Cusătoreasă, Administrator, SRL „Bejan-Lux”
Veaceslav Fusu, candidat la funcția de primar al s. Pîrlița, raionul Fălești
A făcut studii la Universitatea de Studii Europene din Moldova, Facultatea de Drept. Licențiat în drept A urmat cursuri de perfecționare profesională la Institutul Național de Justiție, la Institutul de Reforme Penale.Domeniul de activitate: 15 ani de experiență de muncă în domeniile public, privat și în organele afacerilor interne.
Priorități
Modernizarea și extinderea iluminatului public stradal.
Finalizarea proiectului de construcție a apeductului și sistemului de canalizare, identificarea partenerilor și a investițiilor necesare pentru realizarea acestuia.
Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii locale – reparația drumuirilor, construcția trotuarelor.
Dezvoltarea infrastructurii va permite atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă și creșterea bunăstării oamenilor.
Construcția terenurilor de joacă pentru copii și de sport pentru tineri.
Amenajarea teritoriului și a spațiilor verzi, salubrizarea organizată și regulată a localității.
Administrarea responsabilă a deșeurilor.
Protecția mediului ambiant, curățarea pârâielor din sat și din apropiere.
Transparență maximă în activitatea primăriei și în gestionarea banilor publici. Toate deciziile trebuie să fie luate pentru oameni și cu oamenii!
Candidați pentru Consiliul local Pîrlița
- Fusu Veaceslav, 42 ani, Jurist, Vicepreședinte, Consiliul Raional Fălești
- Mateescu Lorina, 33 ani, Jurist, Director adjunct I.P. Gimnaziul D.Cantemir
- Zavidei Ion, 68 ani, Polițist, Pensionar MAI
- Frecăuțanu Andriana, 39 ani, Bucătar-Cofetar, Recepționistă, Î.I. Cheptea I.G.-Dentaurum
- Scripnic Mihaela, 31 ani, Învățătoare, I.P. Gimnaziul D.Cantemir
- Ciocanu Daniel, 47 ani, Lemnar
- Odajiu Svetlana, 38 ani, Operator ÎCS Dra Draexlmaier Automotive S.R.L.
- Durnea Victoria, 35 ani, Felcer-Laborat, Laborant-Farmacist, Peon-Farm Pîrlița
- Avram Oleg, 42 ani, Electro-Gazo-Sudor
- Reaboi Pavel, 19 ani, Student
- Frunză Veaceslav, 43 ani, Șofer
Radion Obreja, candidat la funcția de primar al comunei Pînzăreni, raionul Fălești
A făcut studii la Școala Profesional-Tehnică. Domeniul de activitate: Fabrica de Sticlă din Florești, activitate în cadrul unor companii de producere, experiență de muncă peste hotare.
Priorități
Soluționarea problemei cu transportul public.
Rezolvarea problemei cu gunoiștea.
Reabilitarea apeductului pentru a asigura populația constant cu apă de calitate.
Amenajarea terenului școlar.
Salubrizarea și amenajarea pădurii primăriei.
Curățarea iazurilor și teritoriilor adiacente.
Finalizarea reparației drumurilor.
Modernizarea drumului central din satul Pînzăreni.
Reparația bazinului de apă.
Amenajarea pieței în comună.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Pînzăreni
- Obreja Radion 55 ani, Suflător de sticlă, Depozitar S.R.L. Telemar
- Bujor Oleg 53 ani Șofer S.A. Ghindrin
- Gasnaș Galina 59 ani Asistent Medical O.M.F. Pînzăreni, C.S. Fălești
- Rozvon Elena 57 ani, Infermieră O.M.F. Pînzăreni, C.S. Fălești
- Parfene Liudmila 35 ani, Coafor, Cusătoreasă S.R.L. Idee Moda
- Gasnaș Elena 44 ani, Cusătoreasă, Poștaș Î.S. Poșta Moldovei
- Botnari Tamara 67 ani, Educator – Pensionar
- Bujor Oleg 57 ani, Zooinginer, Hamal S.R.L. Telemar
- Țîgîrlaș Sergiu 44 ani, Șofer S.R.L. Telemar
- Rozvon Liudmila 31 ani, Contabil, Vânzător S.R.L. Pelargonia
- Cebanu Anatolie 57 ani, Î.I. Budnea Rodica
Traistari Serghei, candidat la funcția de primar al comunei Ciolacu Nou, raionul Fălești
Studii: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept. Activitate profesională: Responsabil tehnic, Companie cu capital străin.
Priorități
* Repararea și întreținerea drumurilor locale, atât cu îmbrăcăminte din pietriș cât și cu îmbrăcăminte asfaltică.
* Atragerea investițiilor noi pentru sate.
* Elaborarea unui program privind curățarea râurilor și iazurilor.
*Amenajarea și salubrizarea, plantarea arborilor și colectarea deșeurilor.
* Amenajarea unui parc cu obiective de infrastructură pentru odihnă a locuitorilor, inclusiv construcția unui teren de joacă pentru copii.
* Extinderea și întreținerea iluminatului public stradal.
* Amenajarea terenurilor de fotbal, sport.
* Finisarea proiectelor începute și elaborarea noilor proiecte.
* Instalarea inscripțiilor cu adresele şi denumirea străzilor în fiecare sat.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Ciolacu Nou
1. Traistari Serghei, 27 ani, Jurist, Tehnician, S.R.L. Kablem-MLD-IT
2. Șuparschi Roman, 39 ani, Tehnolog Tîmplar S.R.L. Nicomobila
3.Cornegruța Andrei, 45 ani, Contabil
4.Bordian Valentin, 50 ani, Șofer
5.Vasilciuc Nina, 60 ani, Vânzătoare, Magazinul alimentar NR.2
6.Pasat Efrosinia, 53 ani, Croitoreasă
7.Fonari Svetlana, 47 ani, Studii medii
Candidați pentru Consiliul local al comunei Egorovca, raionul Fălești
- Colesnic Serghei, 32 ani, lăcătuș auto
- Colesnic Irina, 32 ani, designer, operator, S.A. „Incomlac”
- Tanașciuc Ruslan, 30 ani, angajat R.L. „SofiLarex”
- Iasinciuc Anna, 34 ani, asistentă medicală
- Bezdetnîi Andrei, 47 ani, angajat S.R.L. „SofiLarex”
Iana Tereniuc, candidat la funcția de primar al comunei Obreja Veche, raionul Fălești
A făcut studii la Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun”, specialitatea Învățământ primar. Domeniul de activitate: Reprezentant medical al Companiei „Tribestar Farm”, regiunea Nord, Republica Moldova.
Priorități
În mod prioritar – aprovizionarea stabilă și non-stop a populației cu apă potabilă. Definitivarea documentației de proiect pentru apeduct.
Reabilitarea tuturor drumurilor construite în „variantă albă”, reparația prin asfaltare a unor segmente importante de drum.
Amenajarea canalului de scurgere a apelor pluviale de-a lungul satului, rezolvarea problemei cu acumularea deșeurilor.
Procurarea sau arendarea unui tractor cu remorcă pentru transportarea gunoiului de la gospodăriile oamenilor, pentru nivelarea pământului pe dealurile localității.
Deschiderea pieței comerciale, atragerea comercianților pentru vânzarea produselor către cetățeni.
Asigurarea comunei cu farmacie.
Instalarea câtorva treceri suplimentare pentru pietoni, renovarea celei existente și instalarea trotuarului.
Acoperirea teritoriului din fața grădiniței cu pietriș pe o suprafață de 200 m2 , construcția în „variantă albă” a drumului până la grădiniță, astfel rezolvând problema deplasării copiilor și părinților, dar și a transportului de la Obreja Nouă.
Crearea de noi locuri de muncă, inclusiv angajarea personalului pentru lucrări de salubrizare pe terenul de fotbal, pe terenul de joacă, pe teritoriul cimitirului, etc.
Atragerea investițiilor și a resurselor la bugetul public prin oferirea în arendă a terenurilor cu păduri, fâșiilor cu nuci de-a lungul drumului, a iazurilor.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Obreja Veche
- Tereniuc Iana, 27 ani, Învățătoare
- Șalaru Vitalie, 50 ani, Administrator, Ț. Șalari Vitalie
- Jalbă Gheorghe, 26 ani, Studii medii
- Nechifor Valeria, 41 ani, Modelier-Croitor
- Baxan Cristina, 29 ani, Studii medii
- Janu Irina, 37 ani, Studii medii
- Janu Marian, 55 ani, Studii medii
- Chiseliov Silvia, 43 ani, Tehnolog, Ajutor de educator, IET „Obreja Veche”
- Cojocari Gheorghe, 66 ani, Pădurar, Ocolul silvic Fălești
- Grăjdianu Natașa, 47 ani, Asistentă medicală
- Verejan Radu, 39 ani, Studii medii
- Ureche Galina, 44 ani, Studii medii
- Ciobanu Aliona, 29 ani, Studii medii
- Tereniuc Vasili, 71 ani, Studii medii
- Mocanu Liliana, 48 ani, Colector de lapte, Lactavia-com
Cantemir
Primar al orașului Cantemir
Roman Ciubaciuc
Roman Ciubaciuc, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al orașului Cantemir, se angajează să continue dezvoltarea orașului, să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să aducă investiții în comunitatea locală.
Roman Ciubaciuc are un plan amplu pentru dezvoltarea orașului Cantemir, care include următoarele obiective:
- Reabilitarea Iazului și Zonei de Odihnă: Cu o reparare capitală a trecerii subterane, Ciubaciuc Roman și echipa, doreșc să creeze un loc de recreere atractiv pentru locuitorii orașului.
- Modernizarea Parcurilor și Străzilor: Pavarea teritoriului din Parcul Ticlenco, a trotuarelor și drumurilor din oraș va contribui la îmbunătățirea infrastructurii și la crearea unui mediu mai plăcut pentru locuitori.
- Investiții în Educație: Modernizarea instituțiilor de învățământ, cum ar fi Grădinițele nr.1 și nr.2, Gimnaziul „Mihai Eminescu” și „Alexandr Pușchin” , Liceul „Dimitrie Cantemir,” demonstrează angajamentul lui Roman Ciubaciuc și echipei pentru asigurarea unei educații de calitate pentru copiii orașului.
- Dezvoltarea Sportului: Construirea unor terenuri de baschet, volei și tenis în aer liber vor oferi tinerilor și adulților mai multe oportunități de practicare a sporturilor.
- Energie Regenerabilă: Prin atragerea investițiilor în producția de energie regenerabilă, Roman Ciubaciuc și echipa doreșc să contribuie la protejarea mediului înconjurător și la reducerea costurilor pentru energia electrică din oraș.
- Sprijin pentru Tineri și Artiști: Susținerea continuă a tinerilor sportivi și artiști va contribui la promovarea talentului local și la dezvoltarea culturii și sportului în Cantemir.
Sub conducerea lui Roman Ciubaciuc, orașul Cantemir a obținut următoarele realizări notabile:
– Modernizarea Infrastructurii: Reconstrucția stației de epurare și a sistemului de evacuare a apelor uzate au contribuit la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. De asemenea, au fost pavate peste 10,2 mii de metri pătrați de trotuare și reparate 23 de mii de metri pătrați de drumuri.
– Investiții în Educație: Reabilitarea a 4 instituții școlare și preșcolare, inclusiv Grădinițele nr.1 și nr.2, Gimnaziul „Mihai Eminescu” și Liceul „Dimitrie Cantemir,” a avut un impact semnificativ asupra învățământului din oraș.
– Energie Verde: Dotarea instituțiilor școlare cu echipamente de măsurare și de promovare a energiei verzi demonstrează preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător.
– Bunăstarea Locuitorilor: Diverse proiecte, cum ar fi instalarea utilajelor fitnes, terenuri de joacă și iluminarea teritoriului, au fost implementate pentru a oferi locuitorilor un mediu mai sigur și mai plăcut.
– Atrage de Investiții și Cooperare: Colaborarea cu diaspora cantemireană și alte asociații a permis aducerea de echipamente și ajutor umanitar pentru Spitalul Raional și pentru locuitorii orașului. O parte importantă a mandatului lui Ciubaciuc este implicarea populației în elaborarea și realizarea proiectelor, ceea ce a condus la numeroase proiecte finanțate, precum instalații de joacă și reparații în instituții de învățământ.
-Dezvoltarea Sportului: A fost construit teren modern de fotbal, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.
ECHIPA LUI ROMAN CIUBACIUC LA CANTEMIR
Aurelia Antofica, candidat la funcția de primar al comunei Toceni, raionul Cantemir
A făcut studii la Colegiul Industrial Economic din Chișinău, specialitatea – contabilitate; Universitatea Agrară de Stat din Moldova, specialitatea – economist organizator al producerii agricole. Domeniul de activitate: economist, contabil, contabil-șef al întreprinderii.
Priorități
Construirea unui apeduct magistral care va asigura cu apă potabilă din râul Prut satele Toceni și Vîlcele.
Înființarea unei gospodării comunale în satele Toceni și Vîlcele.
Reparația drumurilor în cele două localități.
Amenajarea teritoriului, construcția unui parc de odihnă în centrul satului Toceni.
Renovarea căminului cultural și a bisericii din satul Toceni.
Transparență maximă în activitatea administrației publice locale, participarea largă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Toceni
- Antofica Aurelia, 61 ani, Contabilă, Contabil-șef SRL Vitslav
- Manalachi Svetlana, 32 ani, Bibliotecară, Primăria Toceni
- Gîrneț Mariana, 46 ani, Lucrător grădiniță, Primăria Toceni
- Antofica Veaceslav, 61 ani, Mecanic, SRL Vitslav
- Cernei Raisa, 65 ani, Agronom
- Antofica Serghei, 61 ani, Șofer, Primăria Toceni
- Antofica Constantin, 53 ani, Macaragiu
Stanislav Pioglo, candidat la funcția de primar al comunei Sadîc, raionul Cantemir
A făcut studii la Colegiul Pedagogic „Gheorghe Asachi” din Lipcani, raionul Briceni. Domeniul de activitate: Profesor; funcționar public în primăria comunei Sadîc. În prezent – angajat al SA „Comrat-gaz”.
Priorități
Deschiderea pieței agricole pentru satele comunei.
Identificarea soluției pentru deschiderea farmaciei în comună.
Amenajarea și salubrizarea satelor comunei, transportarea deșeurilor.
Transparență în stabilirea tarifului la apa potabilă, cu participarea cetățenilor; reducerea tarifului existent.
Reabilitarea drumurilor.
Amenajarea unui parc pentru odihna locuitorilor comunei.
Restabilirea activității sălii de sport, atragerea antrenorilor din localitățile vecine, antrenarea copiilor și tinerilor în practicarea genurilor de sport precum lupta corp la corp, voleiul, baschetul, fotbalul, etc.
Soluționarea problemei lipsei de transparență în activitatea aparatului Primăriei. Toți locuitorii din Sadîc și Taraclia trebuie nu doar să fie informați despre orice decizie luată la primărie, dar și să participe la adoptarea acestor hotărâri.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Sadîc
- Pioglo Stanislav, 51 ani, Învățător, Controlor, Lăcătuș, OOO Gagauz Gaz
- Marin Galea, 60 ani, Laborantă, Operator, Poșta Moldovei
- Tabacari Mihail, 51 ani, Șofer
- Cristian Dumitru, 61 ani, Zidar
- Baraghin Vasilina, 43 ani, Studii medii
- Rasoi Mariana, 49 ani, Soră medicală
- Baraghin Gheorghe, 51 ani, Șofer
- Guboglu Nicolai, 36 ani, Studii medii
- Basarab Svetlana, 32 ani, Manager
- Ungureanu Ala, 52 ani, Profesoară, Director, Gimnaziul Sadîc
- Dușa Filipp, 35 ani, Studii medii
Candidați pentru Consiliul local al satului Vișniovca, raionul Cantemir
- Pașnic Eugeniu, 40 ani, Șofer, Administrator, SRL Pașnic Eugeniu
- Soșenco Evghenia, 67 ani, Contabilă, Pensionară
- Sîrbu Anna, 33 ani, Cofetar, Sef de gospodarie, Gimnaziul Vișnevschi
- Ravlo Constantin, 28 ani, Șofer
- Grecu Teodor, 28 ani, Constructor
Candidați pentru Consiliul local al comunei Cania, raionul Cantemir
- Corcimari Alexei, 70 ani, Profesor, Pensionar
- Andronov Raisa, 56 ani, Bibliotecară, Muzeograf, Primăria Cantemir
- Stoica Mihail, 56 ani, Inginer SA Drumuri Cantemir
- Raicu Viorica, 51 ani, Asistentă medicală, Spitalul Raional Cantemir
- Para Constantin, 25 ani, Hamal, COOP Consum Cania
- Stratilo Anghelina, 64 ani, Educator, Pensionară
- Rusciuc Elena, 39 ani, Vânzătoare, II Tabureanu Victoria
- Pruteanu Veaceslav, 39 ani, Șofer Urgenta SUD
- Cozma Roman, 32 ani, Inginer
Vulcănești
Primar al orașului Vulcănești
Victor Petrioglu
Victor Petrioglu a fost ales primar al orașului Vulcănești în 2015. Atunci candidații la primărie din Partidul Nostru au câștigat alegerile detașat la Drochia, Glodeni, Florești, Dondușeni, Fălești, Șoldănești, Basarabeasca, Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lungă. Reprezentanții echipei lui Renato Usatîi au câștigat cursa electorală în 10 orașe și peste 30 de sate ale țării. Și în 2019, alegătorii din orașul Vulcănești l-au preferat pe candidatul Partidului Nostru față de reprezentanții tuturor celorlalte partide politice.
Toți anii de muncă care au urmat primelor alegeri au avut ca scop rezolvarea problemelor urbane, îmbunătățirea și modernizarea Vulcăneștiului. Din 2015, au fost atrase fonduri serioase din surse extrabugetare și diverse programe de investiții pentru dezvoltarea orașului.
Liceul care poartă numele lui A. Dolzhnenkolor a fost complet renovat, toate instituțiile preșcolare (acoperișuri, unități de alimentație, uși, ferestre, sistem de canalizare, alimentare cu apă, achiziționare de echipamente), precum și reparații la muzeu, acoperișurile centrului de recreere și Centrul de reabilitare. Au fost efectuate lucrări de electrificare a grădiniței nr. 8 în cadrul proiectului Fondului de investiții sociale.
Au fost reparate fântâna, trotuarele, parcările publice și trei parcuri ale orașului. Au fost achiziționate și instalate bănci în aer liber pentru parc.
Au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru renovarea Casei de Cultură și a sălii de sport din clădirea Primăriei. S-au asigurat fonduri pentru construirea Bisericii Ortodoxe.
Fondurile extrabugetare au fost folosite pentru a reconstrui strada. Kotovski în cadrul proiectului Comunitatea Mea.
Au fost primite și transferate la întreprinderea municipală autovehicule de colectare a deșeurilor, containere, echipamente și pompe de alimentare cu apă.
Din fondul rutier s-au lucrat la pavaj cu piatra sparta, pavaj din beton asfaltic al drumurilor, reparatii gropi si amenajare trotuare.
Pentru iluminatul stradal au fost alocate peste 6 milioane de lei. În prezent, peste 92% din oraș este prevăzut cu iluminat public.
Pentru contribuția sa la dezvoltarea orașului Vulcănești și muncă îndelungată conștiincioasă, Victor Petrioglu a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Găgăuziei – Ordinul Găgăuz-Yeri.
Ca toți ceilalți primari din Partidul Nostru, șeful Vulcăneștiului a reușit să stabilească relații strânse de cooperare cu orașe înfrățite din alte țări. Au fost încheiate acorduri de prietenie și cooperare cu primăria orașului Kavarna din Bulgaria, cu regiunile Dubrovensky și Bobruisk din Belarus, cu orașul Dermanești din România și cu orașul Tarsus din Republica Turcia. Și mai recent, Vulcănești a încheiat un nou acord de înfrățire cu o localitate din Turcia. De Ziua Orașului, pe 14 octombrie, a avut loc o ceremonie de semnare a unui acord de prietenie și cooperare cu orașul turc Saray.
„Avem încă o mulțime de planuri pentru dezvoltarea Vulcăneștiului. Este vorba, în primul rând, de munca de atragere a granturilor extrabugetare de investiții pentru implementarea proiectelor de infrastructură, proiecte sociale și industriale. Un alt proiect important este asigurarea orașului și a stației Vulcănești cu apă din râul Prut. Mai sunt lucrări de făcut la așezarea plăcilor de pavaj, a drumurilor și a trotuarelor. Vom continua modernizarea instituțiilor de învățământ preșcolar din subordine. Am început implementarea unui proiect de extindere a colectării deșeurilor menajere solide într-un program regional cu participarea a 5 centre raionale. După alegeri, vom începe imediat să rezolvăm aceste probleme. Am încredere că locuitorii orașului ne vor sprijini în aceste eforturi. Până la urmă, ele sunt îndreptate, în primul rând, spre beneficiul lor”, a spus Victor Petrioglu.
El a recunoscut că cel mai mult își dorește armonie și unitate între orășeni și între toți locuitorii țării noastre. Prin urmare, nu întâmplător unul dintre punctele electorale ale platformei sale este promovarea stabilizării situației politice din oraș, a armoniei și unității civile.
„Bunăstarea orașului nostru, a întregii noastre Moldove, este scopul nostru, la care vom lucra în continuare. „Nu confruntare, ci rezolvarea, cu eforturi comune, a problemelor existente”, spune Victor Petrioglu.
În iunie anul viitor, Victor Petrioglu își va sărbători o aniversare frumoasă – va împlini 50 de ani. Aceasta va fi o nouă etapă în viață și o nouă etapă fructuoasă în activitatea profesională. …Și, suntem siguri, un nou mandat de primar al orașului Vulcănești.
ECHIPA LUI VICTOR PETRIOGLU DIN VULCANEŠTI:
Evgheni Onos, candidat la funcția de primar al comunei Etulia
Studii superioare: Academia de Transporturi, Informatică și Comunicații. Experiență de muncă: Din 2013 activează la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei”.
Priorități
- O atenție deosebită trebuie acordată copiilor: Construirea terenurilor de joacă; deschiderea de cluburi și secții sportive; transferul taberei de odihnă pentru copii „Iunosti” la balansa primăriei.
- Sprijinul social al populației: Asistență pentru categoriile social vulnerabile ale populației, locuitorii comunității cu venituri mici și familiile numeroase. Sprijin pentru educație și inițiative culturale.
- Grija pentru oamenii vârstnici: Furnizarea preferenţială de lemn de foc tuturor celor aflaţi în dificultate; organizarea transportului social în sat.
- Mediu: Plantarea arborilor în sat; refacerea fâșiilor forestiere; curățarea tuturor canalelor de scurgere; implementarea proiectului de curățare a râului Cahul.
- Dezvoltare economică: Atragerea de noi investiții și afaceri. Sprijinirea antreprenorilor locali și a întreprinderilor mici. Dezvoltarea potențialului turistic.
- Infrastructură: Dezvoltarea infrastructurii rutiere și reparații rutiere. Îmbunătățirea alimentării cu apă și canalizare. Reînnoirea spațiilor publice și a parcurilor.
- Amenajare: Extinderea trotuarelor pietonale din sat; crearea și îmbunătățirea zonelor de recreere; reabilitarea fântânilor și a cișmelelor; conservarea și restaurarea peisajelor naturale și a monumentelor culturale istorice.
- Pentru locuitorii satului: Toate deciziile semnificative pentru sat vor fi luate numai după consultarea lor cu locuitorii; se vor desfășura sistematic zile de curățenie și alte evenimente pentru îmbunătățirea vieții satului; se va organiza un concurs pentru cea mai bună gospodărie și ogradă. Consolidarea ordinii publice și asigurarea siguranței populației.
Combaterea corupției.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Etulia
- Onos Evgheni, 33 ani, Inginer manager transport, Mecanic, CFM
- Sarioglu Vladimir, 33 ani, Manager în turism, Mecanic, CFM
- Malicev Evgeni, 67 ani, Metrolog, Pensionar
- Angeli Natalia, 55 ani, Contabil, Îngrijitor, Şcoală
- Poidolov Vladimir, 35 ani, Marketing și logistică, Impiegat de mișcare, CFM
- Cîsadjik Aliona, 27 ani, Studii medii, Agent, CFM
- Ciolac Svetlana, 48 ani, Studii medii, Vânzător, CFM
- Sarandi Serghei, 39 ani, Studii medii, Șofer de tir, VANO trans
- Moldovan Marina, 41 ani, Educator, Grădiniţă
- Karanfil Liudmila, 30 ani, Contabil
- Haritova Maria, 48 ani, Bucătar la Școală
- Petko Afanasii, 66 ani, Mecanic, Pensionar
- Haritov Victor, 48 ani, Аpicultor
Soroca
Petru Țurca
Petru Țurca are o biografie eminentă, în special în ceea ce privește cariera sa profesională. Absolvent al Universității Libere Internaționale din Moldova, specialitatea Drept Civil, licențiat în drept, Petru Țurca a acumulat în timp scurt o experiență managerială solidă.
A fost administrator principal al „Ecotehlider” SRL, director comercial al companiei AMG Kernel SRL, director adjunct al întreprinderii „Elevatorul Iargara” SA care face parte din Holdingul internațional „Trans Oil”, manager la „Agent Construct” SRL.
Timp de patru ani a fost consilier local în Consiliul orășenesc Soroca, activitate ce l-a ajutat nu doar să cunoască în detaliu problemele municipiului Soroca, dar și să seteze soluțiile pentru ele, soluții inteligente pe care le aplică cu succes în administrarea unor afaceri prospere.
Astfel, a decis să candideze pentru funcția de primar al orașului Soroca, iar Partidul Nostru și liderul acestuia, Renato Usatîi, i-a susținut decizia și îi va oferi tot suportul pentru ca să-și poată pune în valoare cunoștințele și experiența, în folosul sorocenilor.
„Am ajuns la etapa când doresc, pot și, chiar mai mult, trebuie să mă implic. În oraș există multe probleme nerezolvate pe parcursul mai multor ani. Eu știu ce am de făcut. Gestionarea lucrurilor în oraș e ca și administrarea unei companii mari, iar acest mecanism îl cunosc bine”, a relatat Petru Țurca.
Atunci când va ajunge primar al municipiului Soroca, în primul rând, va începe cu transportul, mediul de afaceri, educația și infrastructura.
Își propune înființarea Parcului urban de autobuze, precum și inițierea URGENTĂ a negocierilor cu donatori şi instituţii financiare pentru procurarea autobuzelor hibride moderne. Acest lucru va permite dezvoltarea ulterioară a rutelor existente și deschiderea unor rute noi în municipiu.
O altă problemă soluționarea căreia o așteaptă locuitorii din Soroca este micșorarea tarifului la călătoria cu microbuzele de pe rutele urbane. Acest lucru este posibil, susține Țurca, odată cu micșorarea prețurilor la carburanți și, respectiv, recalcularea cheltuielilor rutelor particulare. Mai mult, în programul electoral al candidatului Partidului Nostru este stipulată expres propunerea către Consiliul orășenesc de a stabili un tarif diferențiat, mai mic pentru pensionari şi copiii până la vârsta de 14 ani.
„Orice localitate se poate dezvolta dacă se dezvoltă mediul de afaceri, iar agenții economici, la rândul lor, așteaptă condiții clare de activitate și o infrastructură adecvată. De aceea, ne propunem micșorarea taxei pentru amplasarea unității de comerț pentru întreprinderile mici. Antreprenorii trebuie să aibă suficiente mijloace în circulație ca să producă, să ofere servicii de calitate, să achite salarii și să investească în continuare în afacerile lor”, mai spune Petru Țurca.
În aceeași ordine de idei, se propune excluderea taxelor locale pentru primul an de activitate a întreprinderilor mici şi mijlocii. De asemenea, va fi acordată asistența consultativă necesară din partea Primăriei la inițierea şi dezvoltarea afacerilor noi. Totodată, Primăria trebuie să acorde mai multă asistență locuitorilor din oraș în rezolvarea problemelor funciare și cadastrale.
Trebuie să fie ordine și în procesul de determinare a spațiilor pentru amplasarea comerțului. Există potențial mare nevalorificat și în domeniul turismului, or Soroca este vestită ca fiind o destinație turistică importantă pe harta Moldovei, dar și pe itinerarul turistic european!
Infrastructura rutieră este următorul obiectiv din platforma electorală a Partidului Nostru și a candidatului formațiunii politice, Petru Țurca, pentru orașul Soroca. Este vorba de amenajarea locurilor autorizate pentru parcare; marcarea rutieră şi permiterea parcării auto pe piaţa din faţa primăriei Soroca. Totodată, este nevoie de un plan de extindere a străzilor şi trotuarelor din oraş, fluidizarea traficului rutier în orele de vârf.
Totuși, cele mai arzătoare probleme țin de serviciile comunale prestate locuitorilor orașului Soroca și prețul acestora. Petru Țurca își propune identificarea unor soluții reale pentru micșorarea tarifului la apă și construcția sistemului de canalizare în tot orașul Soroca.
Pentru creșterea confortului locuitorilor din oraș, este nevoie și de amenajarea curților între blocurile multietajate de comun acord cu locatarii, atragerea investitorilor pentru gestionarea deșeurilor și, prin urmare, micșorarea costului pentru populație.
„Ce-și doresc oamenii în oraș? Să aibă o infrastructură modernă și toate obiectivele sociale și economice necesare la îndemână: grădiniță, școală, magazin, farmacie… O problemă mare este insuficiența locurilor în grădinițe pentru copii. Eu cred că noi trebuie să creăm nu doar un număr suficient de locuri în grădinițe pentru familiile care le solicită astăzi, dar și o rezervă pentru viitor. Un alt lucru important este calitatea alimentației copiilor în grădinițe”, consideră Petru Țurcă.
Pentru tineri, el își propune Crearea centrelor sportive, muzicale și de creație și organizarea discotecilor în incinta Casei de Cultură, iar securitatea și ordinea să fie asigurată de angajații Inspectoratului Național al Poliției.
Și, desigur, un loc aparte în platforma preelectorală a lui Petru Țurca îl ocupă atragerea fondurilor pentru renovarea totală a cheiului râului Nistru și amenajarea plajelor orășenești. Orașul Soroca este o perlă pe harta Moldovei, ea trebuie îngrijită cu inteligență și cu dragoste, ne-a împărtășit candidatul Partidului Nostru.
În acest an, pe 7 iuie, Petru Țurca a împlinit 41 de ani. Împreună cu soția Tatiana educă doi copii. A creat o familie trainică, s-a realizat în plan profesional, își dorește să contribuie la o viață mai bună pentru oamenii din jur, pentru orașul său natal.
ECHIPA LUI PETRU ȚURCA LA SOROCA
Anenii Noi
Echipa pentru Consiliul raional Anenii Noi
- Berzoi Andrei, 62 ani, studii superioare – Institutul Politehnic din Moscova, Universitatea Agrară din Moldova, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Masterat în drept, Masterat Management în transport auto, inginer, contabil, jurist, director pentru dezvoltarea întreprinderii SRL „Agrosmix Grup”
- Roșca Ion, 39 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, jurist, registrator ASP
3. Cîrlig Vitalie, 60 ani, studii medii de specialitate – Colegiul Industrial de Alimentare din Tiraspol, inginer, administrator SRL ,,Eragon”
- Berzoi Ion, 64 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, jurist, șef pază, Castel MIMI
- Renchez Alexandru, 43 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, jurist, ofițer principal ANP
- Erizanu Feodosia, 65 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de Informatică din Moldova, contabil.
- Iliev Grigore, 57 ani, studii medii de specialitate – Colegiul Agricol din Țaul, agronom
- Varachina Elena, 38 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, economst, jurist, angajată a companiei ÎI ,,BOGDESCU NINA”
- Bebea Svetlana, 58 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de Planificare și Economie din Bender, contabil
- Curbet Cristina, 34 ani, studii superioare – Universitatea Tehnică din Moldova, inginer, manager SRL ,,Golden Piglet”
- Anatii Fiodor, 48 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de Construcții din Chișinău, administrator SRL ,,Anatii Prim”
- Jizdan Alexandr, 59 ani, studii medii, lăcătuș SRL ,,Dl & TRADE”
- Catan Maria, 49 ani, studii superioare contabile – Academia de Studii Economice din Moldova, contabil SRL ,,Ancont Centru”
- Oprea Ina, 40 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Tiraspol, Masterat în pedagogie, profesor, șef Cancelarie IȘPBZMV
- Manoil Aliona, 55 ani, studii medii de specialitate – Colegiul Pedagogic din Bender, educatoare
- Curbet Igor, 37 ani, studii medii de specialitate – Colegiul național de medicină și farmaceutică, tehnician dentar, tehnician dentar SRL ,,Tira Dent”
- Luca Igor, 44 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, profesor, administrator SRL ,,UGMAX – Com”
- Sîrbu Eudochia, 51 ani, studii medii, croitor.
Alexei Vlas, candidat la funcția de primar al satului Speia, raionul Anenii Noi
Experiență de muncă: dispecer, șef al atelierului de reparație, «SERELE MOLDOVEI»; șef al statiei de alimentare cu petrol, BAZA PETROLIERĂ SOCOLENI; director si administrator SRL «ORIENT»; director si administrator SRL «AGLICACOM FRUCT».
Priorități
- Construirea unui apeduct pentru aprovizionarea cu apă din izvorul „Viișoara”.
- Repararea bazinului și curățarea sondei de apă potabilă din cadrul gospodăriei comunale.
- Extinderea sistemului de canalizare și conectarea tuturor locuitorilor la acesta (cei care doresc).
- Amenajarea unei gropi de gunoi autorizate și plantarea cât mai multor spații verzi.
- Asfaltarea drumurilor din satul vechi și satul nou.
- Participarea la proiecte transfrontaliere pentru achiziționarea tehnicii și utilajului pentru necesitățile primăriei (colaborarea cu AIPA).
- Dezvoltarea culturii și sportului în comunitate prin atragerea diferitelor surse de finanțare.
- Susținerea în cadrul dezvoltării întreprinderilor locale, agriculturii, pentru a crea noi oportunități de muncă în comunitate.
- Atragerea și motivarea personalului medical pentru a lucra în Speia.
- Acordarea unei prestații unice, în valoare de 5000 lei pentru nașterea unui copil.
- Dezvoltarea și implicarea locuitorilor și a diasporei în proiectele satului.
- Implicarea școlii și grădiniței în proiectele de dezvoltare a comunității.
- Construirea unui gard în jurul cimitirului.
- Extinderea iluminării în curtea bisericii și participarea la încălzirea ei pe timp de iarnă.
- Asistență sporită pentru persoanele în etate, a invalizilor și a familiilor defavorizate.
Candidați pentru Consiliul local Speia
- Vlas Alexei 63 ani, Administrator SRL ORIENT
- Batîr Ivan 61 ani, Asistent personal
- Erizanu Feodosia 65 ani, Contabil
- Stratulat Ion 67 ani, Sudor profesionist
- Jizdan Alexandr 59 ani, Lăcătuș SRL DI & TRADE
- Bebea Svetlana 58 ani, Contabil
- Cîrlig Vitalie 60 ani, Inginer-mecanic, Administrator SRL ERAGON
- Manoil Aliona 55 ani, Educatoare
- Ciobanu Boris 57 ani, Șofer SRL PAVLI TUR
- Ceban Galina 53 ani, Manager vânzări SRL LA SIRGHI
- Meleca Ion 63 ani, Șofer
- Munteanu Liudmila 63 ani, Studii mediu
- Batîr Valentina 63 ani, Laborant
- Stratulat Maria 63 ani, Bucătar profesionist
Ion Curbet, candidat la funcția de primar al satului Hîrbovăț, raionul Anenii Noi
Activitatea profesională: Administrator de Gospodărie Țărănească.
Priorități
- Asigurarea activității transparente a primăriei, cu raportarea în fața cetățenilor, prin intermediul paginii web și a materialelor informative.
- Construcția unei piețe agricole.
- Extinderea iluminatului stradal, inclusiv pe străzi secundare.
- Renovarea din resursele bugetului public și din investiții atrase a tuturor obiectivelor de menire socială aflate în gestiunea primăriei.
- Stabilirea unei parteneriat eficient și reciproc avantajos cu agenții economici din localitate și acordarea suportului necesar din partea Administrației publice locale.
- Renovarea apeductului sătesc și aprovizionarea cu apă a tuturor sectoarelor din localitate.
- Reabilitarea și construcția drumurilor în baza programelor de dezvoltare a infrastructurii.
- Salubrizarea teritoriului în baza unui plan adoptat de către Consiliul local și în funcție de mijloacele financiare alocate.
- Amenajarea unui parc-memorial din donații și surse externe în amintirea băștinașilor din satul Hîrbovăț căzuți pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale și n războiul din Afghanistan.
- Consolidarea cooperării cu fundațiile, organizațiile internaționale în scopul implementării diferitelor proiecte în beneficiul comunității.
Candidați pentru Consiliul local al satului Hîrbovăț, raionul Anenii Noi
- Curbet Igor, 37 ani, Tehnician dentar SRL „Tira Dent”
- Berzoi Ion, 64 ani, Jurist, Șef Paza, Castel MIMI
- Iliev Grigore, 57 ani, Agronom
- Berzoi Andrei, 62 ani, Inginer, contabil, jurist, Director pentru dezvoltarea întreprinderii SRL „Agrosmix Grup”
- Postica Alexandru, 42 ani, Conducător auto
- Colesnicenco Andrei, 73 ani, Conducător auto, Pensionar
- Topciu Svetlana, 57 ani, Tehnolog, Contabil, SRL „Lincos Prim”
- Bulachi Svetlana, 58 ani, Contabil, Magazioner, SRL „Lincos Prim”
- Curbet Cristina, 34 ani, Inginer, Manager, SRL „Golden Piglet”
- Bulachii Violeta, 46 ani, Croitoreasă
- Zmeu Ghenadie, 56 ani, Agronom, Administrator, GȚ „Zmeu Ghenadii Tudor”
- Ghereg Aurelia, 52 ani, Asistentă medicală, IPCS Hîrbovăț
- Gumeni Nicolae, 49 ani, Sudor
- Catan Maria, 49 ani, Contabil, SRL „ANCONTCENTRU”
- Vacari Anatolie, 46 ani, Sudor, Chelner, Grand Elysee
- Brînza Serghei, 37 ani, Inginer
- Neguța Oxana, 32 ani, Bucătar
- Pavlov Grigore, 54 ani, Macaragiu
- Curbet Lilia, 44 ani, Pedagog, Învățătoare, IPȘP Hîrbovăț
Alexandru Renchez, candidat la funcția de primar al satului Maximovca, raionul Anenii Noi
Studii: Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Drept Public. Experiență: Activitate în cadrul Inspectoratului de poliţie Anenii Noi; ofiţer principal în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Priorități
- Repararea apeductului.
- Reabilitarea sportului în localitate. Instalarea terenului de fotbal artificial.
- Repararea traseului de canalizare în blocurile de locuit (18 blocuri de locuit cu 5 etaje).
- Soluționarea problemei gunoiului, salubrizarea, identificarea locului de depozitare a deșeurilor, instalarea tomberoanelor.
- Reabilitarea drumului care duce către cimitirul satului.
- Lansarea proiectului social ,,Ajutăm buneii”
Candidați pentru Consiliul local Maximovca
- Renchez Alexandru 43 ani. Jurist, Ofiţer principal ANP
- Roşca Ion 39 ani. Jurist, grefier ASP
- Anatii Fiodor 48 ani. Director SRL Anatii Prim
- Mamaevschii Veaceslav 54 ani. Sudor
- Donic Andrei 45 ani. Albinar, Sudor SRL Anatii Prim
- Lăsac Vadim 45 ani. Lăcătuș mecanic, Şofer SRL Elena Timotina
- Sîrbu Eudochia 51 ani. Croitoreasă
- Droniuc Irina 39 ani. Agent de voiaj
- Oprea Ina 40 ani. Profesor, Şef cancelarie Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară
- Varachina Elena 38 ani. Jurist, locul de muncă – II BOGDESCU NINA
- Luca Igor 44 ani. Profesor, Director SRL UGMAX-Com
- Curneac Nonna 36 ani. Vinzator-consultant SRL Iansis
Basarabeasca
Echipa pentru Consiliul orășenesc Basarabeasca
- Slav Vladimir, 34 ani, studii superioare – Academia de Transporturi. Facultatea Ingineria și Managementul Transporturilor Feroviare, Inginer transport feroviar, Maistru ÎS „Calea Ferată a Moldovei”
- Carabadjac Victor, 55 ani, studii superioare – Colegiul Pedagogic Industrial din Harkov, Constructor-tehnic, Inginer-șef ÎS „Calea Ferată a Moldovei”
- Mihni Gheorghe, 60 ani, studii superioare – Universitatea de Stat Comrat, Facultatea Drept, Jurist
- Uzun Iurii, 54 ani, jurist, studii superioare – Universitatea de Stat or. Comrat, Facultatea Drept, Specialist în securitatea muncii, ÎS „Calea Ferată a Moldovei”
- Ardeleanu Gheorghe, 56 ani, studii medii de specialitate – Școala Tehnică Profesională Leova, Tehnician, Președinte AO „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”
- Jucovscaia Vita, 50 ani, studii medii de specialitate – Colegiul Cooperativ din Odesa, Comerciant, Manager ÎI „Chiosea Tatiana”
- Pelin Svetlana, 58 ani, psiholog, studii superioare – Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, Psiholog SAP Basarabeasca
- Hmeli Natalia, 59 ani, studii superioare – Institutul de Economie Națională din Odesa, Economist, Director ÎI „Hmeli Natalia”
- Stoianova Elena, 57 ani, studii superioare – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Pedagog, Director adjunct Liceul Teoretic „A. Pușkin”
- Reabov Alexei, 48 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Drept, Jurist
- Ceban Ana, 29 ani, studii superioare – Universitatea de Stat Comrat, Facultatea Cultură, Pedagog, Profesor de muzică Liceul Teoretic „N. Gogol”
- Carabadjac Piotr, 60 ani, studii medii de specialitate, Școala tehnică de bază „Moldova Hidromaș”, Lăcătuș, Operator „MoldovaTransGaz”
- Ianioglo Piotr, 69 ani, studii superioare – Institutul Politehnic din Chișinău, Inginer-constructor
- Gribinenco Alexandr 58 ani, studii superioare – Institutul de Educație Fizică și Sport, Pedagog, Antrenor de șah, Direcția Tineret și Sport UTAG
- Zamfir Ivan, 47 ani, studii medii de specialitate, Colegiul de Transport din Chișinău, Asistent mecanic de locomotivă, Manager ÎI „Zamfir Maria”
- Gaidarji Leonid, 52 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de Industrie Alimentară din Tiraspol, Operator de agregate frigorifice, angajat ÎS „Calea Ferată din Moldova”
- Petrova Alina, 34 ani, studii superioare – Universitatea de Educație Fizică și Sport, Kinetoterapeut, Manager SRL „Pontem-X”
- Zadîr Cristina, 27 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, Filolog, Psiholog CRT „Pheonix”
- Caradjova Aliona, 52 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de medicină din or. Bender, Asistentă medicală, Paramedic-laborant IMSP Spitalul Raional Basarabeasca
- Bestricean Piotr, 42 ani, studii medii, Conducător de cerc CRT „Pheonix”
- Balașov Evgheni, 40 ani, studii medii, Șofer, Lăcătuș auto ÎI „Cimpoeș Maria”
- Colomeeț Mariana, 34 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din or. Comrat, Facultatea Cultură și Educație, Studentă la Universitatea de Stat din Moldova, Educator Grădinița-creșa „Solnîșco”
Echipa pentru Consiliul raional Basarabeasca
- Slav Vladimir, 34 ani, studii Superioare Академия Транспорта.Факультет Инженерия и менеджмент ж/д транспорта, Ingener transport feroviar, Maistru ÎS ”Calea Ferată din Moldova”
- Carabadjac Victor, 55 ani, studii superioare – Colegiul Pedagogic Industrial din Harkov, Constructor-tehnic, Inginer-șef ÎS „Calea Ferată a Moldovei”
- Mihni Gheorghe, 60 ani, studii superioare – Universitatea de Stat Comrat, Facultatea Drept, Jurist
- 4. Uzun Iurii, 54 ani, jurist, studii superioare – Universitatea de Stat or. Comrat, Facultatea Drept, Specialist în securitatea muncii, ÎS „Calea Ferată a Moldovei”
- Ardeleanu Gheorghe, 56 ani, studii medii de specialitate – Școala Tehnică Profesională Leova, Tehnician, Președinte AO „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”
- Jucovscaia Vita, 50 ani, studii medii de specialitate – Colegiul Cooperativ din Odesa, Comerciant, Manager ÎI „Chiosea Tatiana”
- Suhina Natalia, 51 ani, studii superioare – Universitatea de Stat or. Comrat, Facultatea Cultură și Educație, Pedagog, Director Grădinița creșa nr. 1 „Antoșca”
- Hmeli Natalia, 59 ani, studii superioare – Institutul de Economie Națională din Odesa, Economist, Director ÎI „Hmeli Natalia”
- Stoianova Elena, 57 ani, studii superioare – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Pedagog, Director adjunct Liceul Teoretic „A. Pușkin”
- Reabov Alexei, 48 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Drept, Jurist
- Ceban Ana, 29 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Comrat, Facultatea Cultură, Pedagog, Profesor de muzică Liceul Teoretic „N. Gogol”
- Carabadjac Piotr, 60 ani, studii medii de specialitate, Școala tehnică de bază „Moldova Hidromaș”, Lăcătuș, Operator „MoldovaTransGaz”
- Ianioglo Piotr, 69 ani, studii superioare – Institutul Politehnic din Chișinău, Inginer-constructor
- Gribinenco Alexandr 58 ani, studii superioare – Institutul de Educație Fizică și Sport, Pedagog, Antrenor de șah, Direcția Tineret și Sport UTAG
- 15. Zamfir Ivan, 47 ani, studii medii de specialitate, Colegiul de Transport din Chișinău, Asistent mecanic de locomotivă, Manager ÎI „Zamfir Maria”
- Gaidarji Leonid, 52 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de Industrie Alimentară din Tiraspol, Operator de agregate frigorifice, angajat ÎS „Calea Ferată din Moldova”
- Petrova Alina, 34 ani, studii superioare – Universitatea de Educație Fizică și Sport, Kinetoterapeut, Manager SRL „Pontem-X”
- Zadîr Cristina, 27 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, Filolog, Psiholog CRT „Pheonix”
- Caradjova Aliona, 52 ani, studii medii de specialitate – Colegiul de medicină din or. Bender, Asistentă medicală, Paramedic-laborant IMSP Spitalul Raional Basarabeasca
- Bestricean Piotr, 42 ani, studii medii, Conducător de cerc CRT „Pheonix”
- Balașov Evgheni, 40 ani, studii medii, Șofer, Lăcătuș auto ÎI „Cimpoeș Maria”
- Colomeeț Mariana, 34 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din or. Comrat, Facultatea Cultură și Educație, Studentă la Universitatea de Stat din Moldova, Educator Grădinița-creșa „Solnîșco”
Briceni
Candidați pentru Consiliul raional Briceni
- Șova Victor, 57 ani, studii superioare, Universitatea de Stat din Moldova, Avocat, Cabinetul avocatului Victor Șova
- Blînda Irina, 34 ani, studii superioare, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, pedagog, Ofițer Creditar OCN Sebo Credit SRL
- Druțac Dumitru, 64 ani, studii superioare, Universitatea de Stat Alecu Russo, or. Bălți, Academia de Poliție din Moldova, Jurist, Șef OT Edineț A. „GENERAL ASIGURĂRI” S.A
- Angheluș Constantin, 64 ani, studii superioare Universitatea Tehnică din or. Chișinău, Arhitect, Arhitect Proiectant II Svetlana Angheluș
- Pelipețchii Vadim, 51 ani, studii medii de specialitate Colegiul Industrial or. Cernăuți, Electrician
- Gîncu Olesea, 40 ani, studii superioare Universitatea de Stat Alecu Russo, or. Bălți, Contabil, Operator SRL Transport Lux
- Gudumac Victor, 66 ani, studii medii de specialitate Colegiul de Silvicultură or. Camenca, Silvicultor
- Tîrzilă Valentina, 69 ani, studii medii de specialitate Colegiul Agricol s. Țaul, Agronom, Vînzător COOP Briceni
- Marțun Elena, 44 ani, studii medii.
- Borodatîi Leonid, 54 ani, studii superioare Universitatea Agrară or. Chișinău, Veterinar, Administrator GȚ Borodatîi Leonid
- Grinciuc Simion, 67 ani, studii superioare Institutul Politehnic din or. Cita, Inginer
- Berzoi Miroslav, 31 ani, studii superioare Universitatea de Stat Alecu Russo, or. Bălți, Jurist, Sef pază SC Alimer Comerț SRL
- Tomcișin Carolina, 42 ani, studii Medii de specialitate Colegiul Pedagogic or. Lipcani, Pedagog
- Borș Serghei, 37 ani, studii medii, Administrator SRL Transport Nord Terminal
- Prisacari Irina, 33 ani, studii medii de specialitate Școala Profesională or. Cupcini, Vînzător/ Bucătar, Vînzător II Chiriliuc Evghenia
- Drobot Cristina, 29 ani, studii medii de specialitate Colegiul Pedagogic or. Lipcani, Pedagog, Vînzător consultant
- Kurdiah Aliona, 41 ani, studii superioare Academia de Studii Economice din Moldova, Economist
Candidați pentru Consiliul local Grimăncăuți, raionul Briceni
- Ambros Ivan, 75 ani, Studii medii
- Medvețchi Ion, 56 ani, Agronom
- Lesnic Victor, 65 ani, Mecanizator, Primăria Grimăncăuți
- Burca Alexandru, 41 ani, Studii medii
- Dobuleac Valentin, 71 ani, Studii medii
- Nurumbetov Ivan, 41 ani, Studii medii
- Ambros Maria, 57 ani, Studii medii
- Lupașco Valentina, 57 ani, Studii medii
- Berzoi Aliona, 51 ani, Studii medii
- Vornovițcaia Galina, 66 ani, angajată la Grădinița de copii
Olesea Gîncu, candidat la funcția de primar al comunei Mărcăuți, raionul Briceni
Studii: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Experiență: educătoare la grădiniță, șef al Oficiului poștal, operator în cadrul companiei de transport.
Priorități
Reparația capitală prin asfaltare, precum și în variantă albă a drumurilor sătești; construcția și reparația trotuarelor.
Reabilitarea sistemului de apeduct. Proiectarea sistemului de canalizare. Instalarea sistemelor de scurgere a apelor.
Crearea unei cantine sociale cu prânz cald cel puțin odată pe zi pentru persoane în etate, singuratice și cele nevoiașe; asigurarea livrării la domiciliu pentru oamenii în etate și cei imobilizați.
Construcția unui teren de joacă pentru copii.
Organizarea procesului de transportare a deșeurilor, neadmiterea gunoiștilor haotice neautorizate.
Salubrizarea cimitirului, amenajarea spațiului adiacent, îngrijirea mormintelor abandonate, îngrădirea integrală a teritoriului.
Candidați pentru Consiliul local Mărcăuți
- Gîncu Olesea 40 ani. Contabil, Operator Transport Lux SRL
- Borodatîi Leonid 54 ani. Veterinar, Administrator GȚ Borodatîi Leonid
- Gudumac Victor 66 ani. Silvicultor – Pensionar
- Finiuc Igor 58 ani. Operator gaz, Gimnaziul Mărcăuți
- Gavaziuc Tatiana 29 ani. Manager
- Feniuc Inna 32 ani. Contabil
- Balan Aurel 57 ani. Șofer
- Vatamaniuc Evghenii 38 ani. Profesor, Antrenor Scoala de Sport Briceni
- Lunga Corina 30 ani. Bucătar
Vadim Curtiș, candidat la funcția de primar al satului Coteala, raionul Briceni
Studii: Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din satul Brătușenii Vechi, raionul Edinet; Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și Activitate Vamală; cursuri de medicină veterinara în Danemarca.
Experiență: Medic veterinar, farmacist. Consilier local în Primăria satului Coteala.
Priorități
Schimbarea aspectului satului: iluminarea stradală pe drumul central și pe străzi secundare.
Reabilitarea sistemului de apeduct. Proiectarea sistemului de canalizare. Instalarea sistemelor de scurgere a apelor.
Soluționarea problemei gunoiștii: tomberoane pentru fiecare gospodărie, evacuarea lunară a deșeurilor de la poartă, amenajarea unui nou poligon pentru depozitare.
Reparația capitală prin asfaltare, precum și în variantă albă a drumurilor sătești; construcția și reparația trotuarelor.
Amenajarea locurilor publice; pe strada centrală – instalarea băncilor pentru odihna oamenilor, a urnelor pentru gunoi.
Construcția unui teren sportiv.
Organizarea acțiunilor anuale de salubrizare și înverzire a teritoriului.
Ordine generală pe teritoriul cimitirului; angajarea unui lucrător permanent pentru salubrizarea cimitirului.
Biserica, unicul edificiu istoric al satului Coteala, care numără 120 de ani de la fondare, va intra într-un proiect de restaurare și conservare.
Candidați pentru Consiliul local Coteala
- Curtiș Vadim 36 ani. Medic veterinar, Întreprindere de producere a laptelui „Mogens Launtrup”
- Chifeac Marina 40 ani. Preoteasă
- Colțișor Larisa 65 ani. Asistentă medicală – Pensionară
- Zemcic Oleg 40 ani. Studii medii de specialitate
- Dolinean Margarita 53 ani. Profesoară
- Romanciuc Petru 60 ani. Electrician, Poliția de Frontieră
- Gușevatîi Lilia 44 ani. Studii medii de specialitate
- Curtiș Alexandr 75 ani. Agronom – Pensionar
- Ciuntu Stella 41 ani. Studii medii de specialitate
- Popovschi Florentina 45 ani. Locul de muncă – Liceul nr.1 Briceni.
Echipa pentru Consiliul orășenesc Lipcani, raionul Briceni
- Grinciuc Simion, 67 ani, Inginer, Pensionar
- Pelipețchii Vadim, 51 ani, Electrician
- Grigorciuc Tamara, 68 ani, Contabil, Vânzător PROLOGISTIC-COM S.R.L.
- Tomcișin Nicolai, 40 ani, Pedagog
- Marțun Elena, 44 ani, Studii medii
- Tomcișin Carolina, 42 ani, Pedagog
- Drobot Cristina, 29 ani, Pedagog, Vânzător, SRL Alo
- Calaraș Evgheni, 43 ani, Operator, Irtas-Nord SRL
Cimișlia
Sergiu Rozdovan, candidat pentru funcția de primar al satului Mihailovca, raionul Cimișlia
Priorități
Înlocuirea cu turnuri noi a tuturor turnurilor de apă ajunse în stare deplorabilă.
Repararea stradelelor secundare din toată localitatea.
Deschiderea unui centru pentru persoane în etate, pe baza clădirii abandonate a fostei grădinițe. Crearea centrului va oferi oamenilor aflați în dificultate dreptul la servicii și îngrijire decentă, iar pentru localitate – înființarea noi locuri de muncă.
Încheierea procesului de iluminare stradală – nu doar a străzii centrale, dar și a drumurilor secundare.
Asigurarea localității cu unități de transport, în primul rând pentru transportarea elevilor – de la moară spre școală și de la gară spre școală.
Construcția stadionului, identificarea proiectantului pentru finalizarea proiectului, inclusiv sistemul de scurgere a apei.
Examinarea posibilităților de elaborare a unui proiect de construcție a sistemului de canalizare, inițierea negocierilor privind sursele de finanțarea a unui asemenea proiect de perspectivă.
Candidați pentru Consiliul sătesc Mihailovca
- Rozdovan Sergiu, 48 ani, Șofer
- Tomașevschi Serghei, 55 ani, Șofer
- Rozdovan Anatolie, 45 ani, Zidar
- Corcimaru Domnica, 30 ani, Casier, Magazinul Linella
- Gherghelegiu Tamara, 44 ani, Croitoreasă, OMF Mihailovca
- Stan Tatiana, 50 ani, Brutar
- Cojocar Natalia, 32 ani, Bucătar
- Afteni Grigore, 40 ani, Șofer
- Cojocari Vladislav, 35 ani, Șofer
- Porcescu Vasile, 35 ani, Șofer
- Eșanu Victoria, 34 ani, Bucatăr
- Stan Iurie, 48 ani, Electrician Cimișlia-Gaz
Criuleni
Dinu Gîlcă, candidat la funcția de primar al comunei Răculești, raionul Criuleni
Studii: Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM), Facultatea de Drept.
Experiență de activitate: Departamentul Instituțiilor Penitenciare al Ministerului Justiției; experiență de muncă peste hotare.
Priorități
- Finalizarea construcției trotuarelor în totalitate de-a lungul traseului central.
- Amenajarea unui teren pentru festivitățile publice și dotarea cu inventar necesar.
- Asigurarea ambelor sate cu medic de familie.
- Crearea terenului de joacă pentru copii.
- Reabilitarea și amenajarea izvorului din localitate.
- Amenajarea stadionului, aflat în prezent în păragină, îngrădirea și dotarea lui cu inventarul necesar.
- Reabilitarea drumurilor în variantă albă și nivelarea acestora.
- Reparația prin asfaltare a drumurilor centrale în totalitate.
- Reînnoirea becurilor de iluminare stradală.
- Îngrădirea gunoiștii pentru a evita răspândirea deșeurilor pe teritoriul adiacent, în special, a celui de plastic.
- Amenajarea stațiilor auto care în prezent sunt într-o stare deplorabilă.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Răculești
- Gîlca Dinu, 33 ani, Jurist
- Golban Vadim, 35 ani, Inginer auto, Maistru de schimb, Parcul de trolebuze Nr.2
- Sandu Elena, 34 ani, Bucătar, Șofer, Luxtore Răculești
- Curcubet Oxana, 33 ani, Bucătar, Ajutor de educator, IET ”Izvoraș” s.Răculești
- Cîrlan Victoria, 23 ani, Asistentă medical, IMSP SR Criuleni
- Zamșa Inga, 29 ani, Iginer telecomunicatii
- Ștepca Alexandru, 26 ani, Achizitor Public, Șofer, Firmă de transport
- David Victor, 32 ani, Zidar
- Frunza Ion, 34 ani, Profesor
Edineț
Ion Panciuc, candidat la funcția de primar al satului Gordinești
Priorități
- Identificarea urgentă a soluției pentru cea mai mare problemă a satului – asigurarea locuitorilor cu apă potabilă de calitate.
- Salubrizarea teritoriului, rezolvarea problemei cu deșeurile și cu gunoiștile neautorizate, inclusiv organizarea colectării separate a deșeurilor.
- Examinarea posibilităților de reciclare a deșeurilor și de creare a energiei regenerabile – căutarea partenerilor pentru a implementa proiectul.
- Extinderea iluminatului stradal, care în prezent constituie doar 30%.
- Rezolvarea problemei clădirii punctului medical, aflate în stare deplorabilă.
- Crearea unui teren de fotbal, amenajarea și dotarea salii de sport pentru copii și tineri din sat.
- Eliminarea birocrației în calea creării afacerilor noi în sat și a locurilor noi de muncă pentru locuitori.
Candidați pentru Consiliul local Gordinești
- Panciuc Ion 34 ani. Fermier, administrator G.Ț. Panciuc Ion
- Turchina Diana 35 ani. Casier
- Biciușca Daniela 37 ani. Coafor
- Albu Daniela 34 ani. Profesor Liceul teoretic Gordinești
- Leașoc Denis 34 ani. Specialist Principal FAS Echipa – SRL International
Service Date Prelucrare
- Albu Vasile 35 ani. Studii medii.
- Creciun Vasile 71 ani. Șofer
- Goncearov Anastasia 37 ani. Studii medii.
- Bogdan Tatiana 34 ani. Agent de Turism
- Trinca Ion 21 ani. Tehnician
- Albu Cornelia 51 ani. Vânzator I.I. Cociug Ghenadie
Nisporeni
Candidați pentru Consiliul local al satului Milești, raionul Nisporeni
- Talpa Vasilii, 64 ani, Constructor, Antrenor, Scoala Sportivă Nisporeni
- Borș Marin, 46 ani, Constructor, Controlor, NisGaz
- Britcaru Gheorghe, 46 ani, Lăcătuș, Fermier
- Bargan Ecaterina, 44 ani, Vânzător, II V. Munteanu
- Chirtoagă Veaceslav, 45 ani, Polițist, Fermier
- Angheluță Nina, 59 ani, Vânzător, BIZ market
- Budescu Ion, 58 ani, Șofer, Fermier
- Scutaru Vera, 46 ani, Medic, IPGM
- Guidea Silvia, 51 ani, Bucătăresă, CSMM
- Ciutea Gheorghe, 61 ani, Mecanizator, Fermier
Ocnița
Echipa pentru Consiliul raional Ocnița
- Gîrtopan Clavdia, 63 ani, studii medii de specialitate – Colegiul din s. Gîsca. Contabil
- Codrean Valentin, 63 ani, studii superioare – Institutul Politehnic, Inginer-mecanic
- Stog Fiodor, 67 ani, studii superioare – Institutul Pedagogic de Stat „Aleco Russo” din Bălți, Pedagog
- Televca Victor, 64 ani, studii superioare – Institutul de Comerț din Leningrad, economist. Economist, Operator SRL Complex Total
- Călcăi Andrei, 72 ani, studii superioare Institutul de Medicină din Chișinău, medic. Medic epidemiolog IMSP Spitalul raional Ocnița
- Burcovschii Nicoleta, 32 ani, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu, farmacist. Farmacist, Farmacia Sauca
- Gaiciuc Vladimir, 48 ani, Școala de medicină din Moghiliov-Podolski, felcer. Asistent medical, Director IMGLC Otaci
- Zabolotna Anna, 45 ani, studii superioare – Universitatea de Drept din Kiev, Jurist, Avocat
- Gaiciuc Marina, 48 ani, studii medii de specialitate – Colegiul tehnologic din Moghiliov-Podolski, tehnolog. Tehnolog, Gardian IMGLC Otaci
- Crivoi Aliona, 51 ani, studii medii de specialitate – Colegiu de Medicină Chișinău, Asistent medical, Asistent medical IMSP Sauca
- Gîrtopan Veaceslav, 65 ani, studii superioare Institutul Agricol „Mihail Frunze”, Chișinău. Inginer mecanic
- Hropotinschi Angela, 31, studii medii – școala Profesională nr. 5 Bălți, Tehnolog
- Rotari Parascovia, 66 ani, studii medii de specialitate – Școala profesională de bucătari și comerț, Casier
- Cazac Maria, 64 ani, studii medii
15.Viniciuc Vitalie, 63ani, studii medii, Șofer
Vladimir Gaiciuc, candidat la funcția de primar al orașului Otaci
Priorități
* Îmbunătățirea imediată a sistemului de aprovizionare cu apă a orașului. Amenajarea izvoarelor și a accesului la ele.
* Amenajarea esențială a orașului: înverzirea, organizarea de locuri de recreere și distracție pentru copii, terenuri de sport și antrenament.
* Lucări de amenajare și îmbunătățire pe strada Korceaghin (cartierul „Domiki”).
* Organizarea unei mini-plaje în oraș.
* Amenajarea cimitirului.
* Extinderea iluminatului public în oraș, iluminarea străzilor „abandonate”, iluminarea cimitirului și a spațiilor cu menire culturală.
* Organizarea serviciului de ambulanță din oraș.
* Organizarea evenimentelor culturale la un nivel calitativ nou.
* Crearea unei „cutii poștale” electronice pentru cererile și doleanțele locuitorilor orașului, pentru a identifica cele mai importante și stringente probleme și soluțiile acestora.
* Reabilitarea drumurilor și construcția trotuarelor.
* Organizarea unei mișcări de tineret în oraș cu posibila identificare a tinerilor activi și dotați, oferindu-le asistență în realizarea abilităților.
* Crearea de locuri de muncă suplimentare (gospodăria comunală, alimentarea cu apă, serviciu rutier).
* Crearea unei organizații de reparații și construcții pentru a construi trotuare, stații de autobuz și parcări în oraș.
* Îmbunătățirea calității transportului public de pasageri.
Toate planurile pot fi implementate cu sprijinul dumneavoastră și cu eforturile noastre! Să ne modernizăm orașul și să fim mândri de el, atât noi, cât și generațiile viitoare!
Candidați pentru Consiliul orășenesc Otaci
- Gaiciuc Vladimir 48 ani. Asistent medical, director IMGLC Otaci
- Zabolotna Anna 45 ani. Jurist, Avocat „M.Podolisc”
- Gaiciuc Marina 48 ani. Tehnolog, Gardian IMGLC Otaci
- Solodi Elena 46 ani. Constructor
- Ciocan Elena 45 ani. Contabil, vînzător Magazin Alex
- Ursachi Ganna 27 ani. Contabil
- Tocarciuc Alexandr 39 ani. Șofer
- Solodi Leonid 49 ani. Șofer
- Breazu Vladimir 43 ani. Sudor IMGLC
- Ciumac Iana 35 ani. Operator Poșta Moldovei
- Ciumac Evghenii 42 ani. Zugrav
- Ursachi Andrei 32 ani. Economist
- Papușa Andrei 40 ani. Șofer
Nicoleta Burcovschi, candidat la funcția de primar al satului Sauca
Nicoleta Burcovschi activează în calitate de farmacist în localitate. Deține experiență în calitate de tânăr antreprenor. Are capacități și determinare pentru a-și pune în valoare virtuțile și experiența în binele oamenilor din Sauca.
Priorități
- Ne angajăm să aducem schimbarea așteptată de oameni, să punem capăt înțelegerilor obscure și manipulării, să relansăm satul prin realizări concrete!
- Crearea și amenajarea unui parc de odihnă și de joacă pentru copii.
- Sistem de aprovizionare cu apă pentru întreg satul Sauca.
- Construcția sistemului de canalizare.
- Montarea conductelor de gaz.
- Grija pentru oamenii vârstnici și cei singuratici, în mod special, în perioada rece a anului.
- Împreună, vom reanima viața localității, pentru a reda oamenilor încrederea în adevăr și speranța în ziua de mâine.
Candidați pentru Consiliul local Sauca
- Nicoleta Burcovschii, 32 de ani. Farmacist
- Aliona Crivoi, 51 de ani. Asistentă medicală
- Andrei Gîra, 27 de ani. Sudor, vânzător la magazin agro
- Nicolae Ciornea, 25 de ani. Antreprenor, director de companie
- Sergiu Sorbalo, 39 de ani. Operator
- Alexandru Brumarel, 19 ani. Șofer
- Oxana Sorbalo, 37 de ani. Croitoreasă
- Venera Ignat, 44 de ani. Vânzător
- Andrian Russu, 31 de ani. Contabil
- 10. Vasile Burcovschii, 31 de ani. Șofer
Orhei
Angelica Cociorva, candidat la funcția de primar al comunei Mălăiești, raionul Orhei
Studii: Agronomie, contabilitate.
Experiență: contabil în localitate, brigadier, experiență de activitate peste hotare.
Priorități
Soluționarea urgentă a problemei calității apei potabile, începând cu diagnosticarea stării tehnice a țevilor.
Reparația drumurilor. De comun cu autoritățile raionale și centrale, de reabilitat traseul principal care asigură conexiunea dintre Mălăiești și Tîrzieni. Plantarea copacilor pe marginea traseului. Amenajarea intrării în sat, schimbarea panoului, plantarea copacilor noi, îngrijirea lor pe tot parcursul anului.
Reparația drumurilor în „variantă albă” în interiorul localității, instalarea indicatoarelor cu denumirea străzilor și cu numerele gospodăriilor. Reparația și menținerea în stare bună a trotuarelor.
Reparația sistemului rețelelor electrice la grădiniță.
Crearea unei cantine sociale pentru persoane în etate, singuratice și cele nevoiașe; asigurarea livrării produselor alimentare și de prima necesitate la domiciliu. Organizarea serviciilor de „baie socială” pentru persoanele în etate.
Mobilizarea unei echipe sub egida primăriei pentru executarea lucrărilor de utilitate comunitară, cum ar fi lucrări de înverzire, curățarea copacilor, îngrijirea unor spații publice și a caselor abandonate, ajutor în gospodărie pentru persoane în etate și cele imobilizate.
Rezolvarea problemei cu depozitarea deșeurilor, selectarea separată a gunoiului.
Atragerea investitorilor; crearea de noi locuri de muncă; menținerea tinerilor în localitate.
Promovarea valorilor și tradițiilor naționale, a meșteșugăritului, organizarea evenimentelor cultural-artistice. Reparația Casei de Cultură, amenajarea spațiului adiacent.
Candidați pentru Consiliul local Mălăiești
- Cociorva Angelica, 51 ani, Agronom, Contabil
- Sorocian Ion, 48 ani, Dulgher, Muncitor în fabrică, ASPA S.A.
- Bunici Simion, 50 ani, Șofer
- Burduniuc Constantin, 45 ani, Mecanic, Vitionver-Agro SRL
- Onciu Ion, 46 ani, Fermier, Antreprenor, GȚ Onciu Ion
- Zamfir Liuba, 50 ani, Merceolog, Șef pe gospodărie, Grădinița-creșă “Ghiocel”
- Pîrnău Vasile, 48 ani, Inginer, Preot, CR Sfântul Apostol și Ev. Ioan Teologul Mălăiești
- Sorocean Ana, 38 ani, Bucătar, SRL VC Saturn-13
- Lașcu Feodora, 65 ani, Educator, Pensionară
- Pleșca Iulia, 59 ani, Merceolog, Colector de lapte, SRL VC Saturn-13
Tihon Donțu, candidat la funcția de primar al s. Isacova, raionul Orhei
Studii superioare. Experiență: 23 de ani de activitate în organele afacerilor interne
Priorități
- Păstrarea și dezvoltarea infrastructurii în localitate.
- Reconstrucția și amenajarea capitală a terenului din centrul localității.
- Renovarea terenului sportiv și construcția unui mini-complex sportiv.
- Reparația capitală prin asfaltare, precum și în „variantă albă” a drumurilor sătești; construcția și reparația trotuarelor.
- Reabilitarea sistemului de apeduct. Proiectarea sistemului de canalizare. Instalarea sistemelor de scurgere a apelor.
- Lansarea unui proiect de curățare a albiei râului Răut, precum și construcția unui bazin de acumulare a apei.
- Crearea unei cantine sociale cu prânz cald cel puțin odată pe zi pentru persoane în etate, singuratice și cele nevoiașe; asigurarea livrării la domiciliu pentru oamenii în etate și cei imobilizați.
- Organizarea procesului de transportare a deșeurilor, neadmiterea gunoiștilor haotice neautorizate.
Candidați pentru Consiliul local Isacova
- Donțu Tihon 57 ani, Inginer, Specialist RRF Primărie
- Balaban Vitalii 36 ani Inspector Ecologie, Controler ÎMSCL ORHEI
- Țăruș Vasilii 34 ani, Studii medii de specialitate, Bucătar
- Gujuman Maria 57 ani, Fermier
- Gherțescu Pavel 66 ani, Profesor
- Uncu Anastasia 55 ani, Profesoară, Educatoare Grădiniță
- Frătescu Eudochia 44 ani, Contabilă IMSPCS Orhei
- Ciobanu Diana 23 ani, Asistent Medical
- Buzdugan Pavel 51 ani Sudor
- Vîrlan Grigore 43 ani Șofer
- Țeruș Elionora 57 ani Controlor Vânzătoare Magazin Marchet
Sîngerei
Echipa pentru Consiliul raional Sîngerei
- Mardari Ștefan, 40 ani, studii superioare – Universitatea Agrară din Moldova, Silvicultor
- Guțu Vasile, 42 ani, studii superioare – Universitatea Liberă Internațională din Moldova , Jurist
- Ciurilov Ruslan, 43 ani, studii superioare – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Jurist Manager I.I. „Ruslan Ciurilov”
- Ciobanu Victor, 47 ani, studii superioare Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, Pedagog, Profesor I.P.G. „A.Crihan”
- Col Marina, 45 ani, studii superioare – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți Pedagog, Educator
- Urecheanu Maria, studii superioare – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți , Pedagog, Învățătoare I.P.G. „A. Crihan”
- Cojocari Andrei, 45 ani, studii superioare – Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Masterat – Institutul Nistrean de Economie și Drept din Bălți, jurist
- Ciubrei Anatolie, 61 ani, studii Superioare Universitatea Tehnică din Moldova, Inginer Electrician Primus GmbH
- Nasii Evghenia, 59 ani, studii medii de specialitate – Colegiul Tehnologic din Chișinău, Contabilă
- Ciubrei Nadejda, 59 ani, studii medii – operator
- Crivonog Marina, 27 ani, studii superioare – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, jurist
- Școlnic Maria, 53 ani, studii medii
- Trocin Anatolie, 70 ani, studii superioare – Universitatea de Stat din Moldova, Merceolog
- Erastova Valentina, 60 ani, studii medii de specialitate Colegiul industrial din Bălți, Controlor calitate tehnică, Vânzător I.I. „Ruslan Ciurilov”
- Blid Alexandru, 47 ani, studii Superioare Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Jurist
- Rașcovschi Irina, 34 ani, studii medii de specialitate Școala profesională nr. 16
- Pleșca Valentina, 51 ani, studii Superioare Universitatea de Stat din Moldova, Pedagog, Director Biblioteca s. Sacarovca
- Guzun Grigore, 56 ani , studii medii, șofer S.R.L. S.C.Agrocopăceni
- Durughean Bogdan, 20 ani, șofer, student
- Uncu Ana, 63 ani, studii superioare Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Medic de Familie, CS „Flămînzeni-Coșcodeni”
Andrei Cojocari, candidat la funcția de primar al orașului Biruința, raionul Sîngerei
Studii: Licențiat în drept și studii umanistice (istoria), magistru în administrația publică.
Experiență: 25 de ani de activitate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Priorități
- Dezvoltarea și păstrarea infrastructurii în localitate.
- Reconstrucția şi amenajarea capitală a Pieței Centrale şi Casei de Cultură.
- Renovarea stadionului, susținerea echipelor sportive din localitate.
- Promovarea tinerilor talentați, organizarea creării Centrului de creaţie pentru copii şi tineri, susţinerea elevilor cu performanţe academice.
- Repararea capitală prin asfaltare a drumurilor, construcţia şi repararea trotuarelor.
- Reabilitarea sistemului de iluminare a localităţii;
- Elaborarea Regulilor de asigurare a curățeniei, organizarea activității pentru respectarea acestora.
- Participarea activă la implementarea tuturor proiectelor din domeniul dezvoltării localității.
Candidați pentru Consiliul orășenesc Biruința
- Cojocari Andrei 45 ani, pensionar MAI
- Ciurilov Ruslan 43 ani, Jurist, Manager ÎI „Ciurilov Ruslan”
- Blid Alexandru 47 ani, Jurist
- Erastova Valentina 60 ani, Controlor tehnic, Vânzător ÎI „Ciurilov Ruslan”
- Rusica Constantin 59 ani, Contabil Tehnic, SRL „Multival”
- Tîrnovscaia Lidia 60 ani Pedagog, Educator Grădinița-creșă
- Verbinschi Sergiu 51 ani Medic Farmacist, SRL „3M-Farm”, Farmacia „Orient”
- Corman Alexandr 34 ani, Manager SRL „Creativ-Nord”
- Gremitschih Galina 61 ani Bucătar-șef Școala polivalentă Alexandreni
- Munteanu Natalia 45 ani Mecanic, Poștaș Oficiul Poștal Biruința
- Socolic Diana 53 ani, Vânzător
Anatolie Ciubrei, candidat la funcția de primar al comunei Coșcodeni
Studii: Institutul Politehnic pentru Tehnologii Informaționale de la Moscova (actualmente – Universitatea Politehnică de la Moscova).
Experiență: profesor la Școala Profesional-Tehnică, inginer electrician, administrator de afacere.
Priorități
Asumare: Dezvoltarea economică și socială, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei.
Eficiență: Responsabilizarea funcționarilor; management eficient; îmbunătățirea sistemului de administrare locală; supravegherea organelor reprezentative ale autonomiei locale.
Responsabilitate: Utilizarea eficientă a proprietății și a resurselor financiare, controlul executării bugetare, creșterea veniturilor bugetului comunei.
Transparență: Informarea regulată a locuitorilor despre activitățile administrației locale, interacțiune cu cetățenii, atenție la doleanțele lor.
Dezvoltare: Susținerea întreprinderilor mici și mijlocii și a gospodăriilor țărănești (de fermieri); atragerea investițiilor.
Grijă: Soluționarea problemelor oamenilor vârstnici, familiilor tinere și numeroase, orfanilor și copiilor fără îngrijire părintească, persoanelor cu dizabilități.
Mediu: Perfecționarea serviciului de utilități, lichidarea gunoiștilor neautorizate, crearea de locuri de colectare a deșeurilor solide, instalarea coșurilor de gunoi.
Calitate și control: Îmbunătățirea aprovizionării cu apă și a calității apei – construcția, reparația și reconstrucția rețelei de apeduct. Monitorizarea calității serviciilor comunale.
Drumuri: Lucrări de întreținere a drumurilor pe timp de vară și de iarnă, construcția de noi drumuri, reparații majore și umplerea cu moloz a drumurilor existente.
Sănătate: Rezolvarea problemelor cu asistență medicală calificată la locuință.
Copii și tineri: Construcția terenurilor de joacă moderne și a locurilor de joacă pentru copii, amenajarea teritoriului. Reconstrucția spațiilor și revizuirea clădirilor instituțiilor de învățământ. Implicarea tineretului și a tinerilor specialiști în rezolvarea problemelor rurale.
Siguranță: Sprijinirea politicii anticorupție a statului, menținerea ordinii publice și a securității cetățenilor.
Consiliere: Asistență și consultații juridice gratuite pentru populația comunei.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Coșcodeni
- Ciubrei Anatolie, 61 ani, Inginer IT, Inginer electric, Primus GmbH
- Ciubrei Nadejda, 59 ani, Operator Pensionară
- Uncu Ana, 63 ani, Medic CS “Coșcodeni”
- Trocin Anatolie, 70 ani, Merceolog, Pensionar
- Ursu Maria, 34 ani, Asistetă medicală, CS “Coşcodeni”
- Dodon Stepan, 35 ani, Iginer, Montator anvelope, Vulcanizarea Chișcăreni
- Trocin Valentina, 53 ani, Bucatar
- Bodrug Vasilie, 54 ani, Mecanizator
- Placinta Natalia, 38 ani, Croitoreasă
- Ericiuc Ala, 60 ani, Operator
- Săvuleac Ion, 18 ani, Elev, LT Nicolae Caso
- Gherman Anjela, 55 ani, Operator, Vânzătoare, «Ursu Petru»SRL
Primar al comunei Țambula, raionul Sîngerei
Mihail Col, candidat la funcția de primar al comunei Țambula, raionul Sîngerei
Priorități
Finalizarea construcției apeductului în satul Octeabriscoe, proiectul „Aprovizionarea cu apă a satului Octeabriscoe”.
Aplicare la proiect și asigurarea cu apă potabilă a satului Țambula.
Aplicarea la alte proiecte pentru asigurarea bunei funcționări și a condițiilor bune de viață pentru locuitorii comunei.
Trecerea de la iluminatul stradal clasic la panouri fotovoltaice moderne.
Construcția a două scene de vară: în satele Țambula și Octeabriscoe.
Realizări
Drumurile comunei Țambula (satele Țambula, Octeabriscoe) au fost acoperite integral cu pietriș alb.
Iluminarea stradală în toate cele 3 sate ale comunei (Țambula, Octeabriscoe și Pălăria) este asigurată la nivel de 100%, inclusiv pe străzile formate ulterior (în afara proiectului inițial).
Cimitirele – amenajate și îngrădite.
Colectarea gunoiului menajer (solid) de la gospodăriile cetățenilor are loc bilunar, din contul administrației publice locale Țambula. Cetățenii beneficiază gratis de aceste servicii.
Stațiile de așteptare au fost reparate și echipate cu inventar necesar, inclusiv cu bănci și urne.
Au fost construite două parcuri de odihnă, fiind instalate mese și bănci. În zona de odihnă a fost instalat pavajul, au fost sădiți copaci.
Asigurarea bunei funcționări a grădiniței, inclusiv dotarea cu toate echipamentele și utilajele necesare, instalarea pavajului pe o suprafață de 130 de m2.
Instalarea plăcuțelor stradale, cu denumirea acestora, în loc vizibil pentru cetățeni, în toate trei sate.
Drumuri de legătură dintre comunele Țambula și Natalievca a fost reabilitat din resursele celor două primării.
Au fost procurați și instalați doi totemi cu denumirea satelor Țambula, Octeabriscoe și anul fondării acestora.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Țambula
- Col Mihail 66 ani Inginer-zootehnician, Primar al comunei Țambula
- Col Irina 42 ani Jurist, Ofițer bancar BC Moldindconbank SA
- Chișiniovschi Alexandr 70 ani, Zootehnician, Pensionar
- Raciuc Galina 55 ani, Vânzator Consumcoop Sîngerei SA
- Naconecinîi Alexandru 49 ani, Lăcătuș auto, Manager tehnic SRL „Țambula Eco Prim”
- Babina Svetlana 36 ani Contabil-economist, Contabil SRL „Igan Grup”
- Palii Grigori 57 ani, Sudor-electrician SC Premiertrans SRL
- Moțac Vitalii 50 ani, Strungar în prelucrarea lemnului, Vânzător Lukoil-Moldova SRL
- Gordilă Vitalina 26 ani, Studii medii, angajată IMSP Spitalul de Psihiatrie Bălți
- Plataș Nicolai 69 ani, Electrician SRL „Biamus-Prim”
Iurie Botnaru, candidat la funcția de primar al comunei Izvoare, raionul Sîngerei
Priorități
- Susținerea oamenilor în etate și celor singuratici.
- Evacuarea gunoiului de la poarta gospodăriilor, cu tractorul, odată pe săptămână.
- Angajarea la Izvoare și la Valea Norocului a câte doi lucrători care vor salubriza spațiile publice și cele din gospodăriile oamenilor în etate sau aflați peste hotare.
- Construcția gardului în jurul parcului, construcția și amenajarea infrastructurii de joacă pentru copii, a băncilor pentru odihnă.
- Extinderea orelor iluminatului stradal.
- Reparația fântânii arteziene, aprovizionarea cu apă a celor două blocuri de locuit cu două etaje.
- Extinderea activităților la Casa de Cultură.
- Analiza bugetului comunei. Selectarea și soluționarea celor mai stringente probleme.
- Elaborarea proiectelor importante pentru viitorul imediat și de perspectivă, muncind în interesul și în parteneriat cu oamenii.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Izvoare
- Botnaru Iurie 46 ani, Constructor
- Crivonog Marina 27 ani, Jurist
- Școlnic Maria 53 ani, Operator
- Pleșca Valentina 51 ani, Profesoară, Director Biblioteca Teritorială
- Goncear Alexandru 42 ani, Șofer
- Rașcovschi Irina 34 ani, Cosmetolog
- Merticari Valeriu 54 ani, Lemnar
- Rașcovscaia Elena 61 ani, Pensionară
- Fedorțov Iuri 36 ani, Șofer
Șoldănești
Nicolae Lucaș, candidat la funcția de primar al comunei Climăuții de Jos, raionul Șoldănești
Experiență: 25 de ani de activitate în calitate de veterinar.
Priorități
- Reparația drumului prin asfaltare; amenajarea trotuarelor pentru siguranța pietonilor.
- Identificarea soluției în vederea deschiderii unei farmacii pentru a oferi locuitorilor acces la medicamentele principale, cele mai solicitate.
- Amenajarea unui teren de joacă pentru copii.
- Extinderea iluminatului stradal nu doar pe drumul central, dar și pe cele secundare.
- Elaborarea proiectului de canalizare în localitate; identificarea posibilităților pentru finanțarea și implementarea proiectului.
- Transparență maximă în activitatea primăriei și în gestionarea banilor publici. Toate deciziile trebuie să fie luate pentru oameni și cu oamenii!
Candidați pentru Consiliul local al comunei Climăuții de Jos
- Lucaș Nicolae, 58 ani, Veterinar
- Pîslaru Valentina, 67 ani, Contabilă, Gimnaziul Climăuții de Jos
- Vîrlan Natalia, 60 ani, Contabil, Operator, SA „Poșta Moldovei”
- Ceban Ion, 54 ani, Șofer
- Bahnă Alexandra, 63 ani, Agronom, Pensionară
- Melnicenco Vladimir, 63 ani, Pădurar, Pensionar
- Țurcan Vitalie, 46 ani, Șofer
- Rusu Aurica, 45 ani, Studii medii
- Matveeva Maria, 74 ani, Studii medii, Pensionar
Ștefan Vodă
Elena Culin, candidat la funcția de primar al satului Căplani, raionul Ștefan Vodă
Studii: Superioare pedagogice. Universitatea de Stat din Tiraspol.
Activitatea profesională: Profesor de biologie, administrator al întreprinderii individuale, în prezent – bibliotecară.
Priorități
- Amenajarea și salubrizarea teritoriului localității.
- Instalarea urnelor pentru gunoi. Colectarea separată a deșeurilor, selectarea obiectelor de plastic.
- Modernizarea infrastructurii. Construcția și pavarea trotuarelor pentru pietoni de-a lungul traseului central.
- Identificarea resurselor pentru reabilitarea drumului de intrare în localitate.
- Implicarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor.
- Încurajarea creării locurilor noi de muncă.
- Identificarea posibilității de elaborare a proiectului de canalizare.
Candidați pentru Consiliul local Căplani
- 1. Culin Elena, 57 ani, Profesoară, Bibliotecară
- Culin Serghei, 60 ani, Inginer
- Lungu Raisa, 64 ani, Marketolog
- Grosu Tatiana, 60 ani, Bucătar
- Carabulea Iosif, 68 ani, Şofer
- Calalb Feodor, 66 ani, Şofer
- Negru Nicolae, 66 ani, Constructor
- Barcari Liliana, 49 ani, Bibliotecară
- Muntean Mihail, 31 ani, Tencuitor
- Scutelnic Elena, 48 ani, Operator
- Grigoriev Natalia, 46 ani, Vînzătoare
Vladimir Ursu, candidat la funcția de primar al s. Slobozia, raionul Ștefan Vodă
Studii: Сolegiul agro-tehnic „M.F. Frunze” din orașul Tiraspol, specialitatea – Agronomie.
Activitatea profesională: Director, administrator al Gospodăriei Țărănești.
Priorități
- Soluționarea problemei privind calitatea drumurilor – reparația prin asfaltare și a tuturor celorlalte drumuri – în „variantă albă”.
- Construcția trotuarelor de-a lungul traseului central în scopul asigurării confortului și siguranței pietonilor.
- Proiect de construcție a punctului medical în sat, atragerea investițiilor pentru realizarea acestuia.
- Finalizarea proiectului de instalare a apeductului în localitate.
- Ajutor pentru gimnaziul din localitate în vederea schimbării geamurilor și implementării altor lucrări de modernizare și dotare.
- Renovarea clădirii Casei de Cultură care în prezent se află în stare dezastruoasă.
Candidați pentru Consiliul local Slobozia
- Ursu Vladimir 47 ani, Agronom, Director G.Ț. „Vladimir Ursu”
- Prutean Svetlana 53 ani, Pedagog, Specialist principal Consiliul rațional Stefan Vodă
- Belibov Eugeniu 39 ani, Conducător auto CNAMU Ștefan Vodă
- Cuclenco Aurelia 43 ani, Asistent medical
- Gorban Marin 32 ani, studii medii
- Iurco Ina 54 ani, studii medii
- Gorobei Sergiu 57 ani, studii medii
- Evtușenco Silvia 47 ani, studii medii
- Palanciuc Ghenadie 52 ani, studii medii
- Rotaru Viorica 45 ai, studii medii
- Palanciuc Serghei 49 ani, studii medii
- Verebcean Lilia 48 ani, vânzător SRL „Anghel Sofia”
- Palanciuc Olga 29 ani, Gimnaziul Alexandru cel Bun
- Vartic Vitalie 40 ani, Mecanizator „Alvar-Service” SRL
Strășeni
Echipa pentru Consiliul orășenesc Strășeni
- Serețanu Tudor 34 ani, Administrație publica
- Bahmuteanu Vadim 48 ani, Economist
- Radu Dan 41 ani, Antreprenor
- Badia Vasile 40 ani, Inginer constructor
- Anton Sergiu 57 ani, Inginer
- Hîncu Elena 37 ani, Profesor
- Leahu Mariana 42 ani, Științe ale educației
- Gladun Oleg 56 ani, Medic Terapeut
- Munteanu Veaceslav 34 ani, Antreprenor
- Sîrbu Vitalie 50 ani, Inginer Mecanic
- Sîrcu Livia 32 ani, Contabil
- Gladchih-Cibotari Nadejda 47 ani, Profesoară de pian
- Cuznețov Igor 42 ani, Inginer Electrician
- Cavcaliuc Natalia 31 ani, Științe ale educației
- Sîrcu Ana-Maria 24 ani, Jurnalistă
- Vremea Sergiu 51 ani, Jurist
- Spațiarăți Savin 72 ani, Zootehnician
Echipa pentru Consiliul raional Strășeni
- Bahmuteanu Vadim 48 ani, Economist
- Serețanu Tudor 34 ani, Administrație publica
- Ungureanu Constantin 39, Antreprenor
- Vremea Sergiu 51 ani, Jurist
- Gonța Victor 47 ani, Antreprenor
- Mistreț Gheorghe 59 ani, Inginer
- Leahu Mariana 42 ani, Științe ale educației
- Valac Adela 45 ani, Antreprenor
- Cavcaliuc Natalia 31 ani, Științe ale educației
- Sîrcu Livia 32 ani, Contabil
- Corpacean Andrei 42 ani, Antreprenor
- Badia Vasile 40 ani, Inginer Constructor
- Anton Sergiu 57 ani, Inginer
- Gladun Oleg 56 ani, Medic Terapeut
- Munteanu Veaceslav 34 ani, Antreprenor
- Chirilov Ion 47 ani, Șofer
- Sîrcu Ana-Maria 24 ani, Jurnalistă
- Gladchih-Cibotari Nadejda 47 ani, Profesoară de pian
- Cuznețov Igor 42 ani, Inginer Electrician
- Șaptefrați Savin 72 ani, Zootehnician
- Hîncu Elena, 37 ani, Profesor
- Cheptene Ion 24 ani, Inginer
Candidați pentru Consiliul local Recea, raionul Strașeni
- Gonța Victor,47 ani, Tîmplar dulgher
- Cheptene Nadejda, 40 ani, Bucătar
- Iovu Maria, 50 ani, Asistentă medicală, CMF Strășeni
- Modval Vera, 54 ani, Asistentă medicală
- Slănină Pavel, 61 ani, Șofer, Operator casangerie Gimnaziul Recea
- Drăguțan Constantin, 34 ani, Zidar
- Cara Eugeniu, 39 ani, Sudor
Candidați pentru Consiliul local Căpriana, raionul Strășeni
- Ungureanu Constantin, 39 ani
- Ungureanu Mihail, 51 ani
- Glavan Ivan, 48 ani
- Barbos Silvia, 40
- Ungureanu Nina, 53 ani
- Ungureanu Rodica, 48 ani
Candidați pentru Consiliul local Сojușna, raionul Strășeni
- Corja Alexandru, 36 ani, Ecolog, Președinte, Garda Națională de Mediu
- Culeanu Adrian, 31 ani, Jurist, Administrator, Garda Națională de Mediu
- Boțan Valentina, 27 ani, Contabil, Manager, U.S.M
- Furtuna Mariana, 31 ani, Contabil, Ajutor de Pedagog, Grădinița cresa Nr.1
- Cucoară Tamara, 41 ani, Cusătoreasa, S.R.L Tagaer
- Jignea Ion, 47 ani, Lăcătuș, Administrator, Tradeagroinvest
- Viziru Aliona, 48 ani, Designer, Zugrav
- Mironov Nicolae, 39 ani, Pedagog, Administrator, S.R.L Fox
- Danșin Sergiu, 37 ani, Inginer constructor
- Ursoi Parascovia, 55 ani, Bucătar, S.R.L Butoias
- Rebeja Vadim, 36 ani, Șofer, S.R.L Panda Tour
- Cazacu Lilia, 39 ani, Cofetar, S.R.L Colombos
- Doboș Victor, 65 ani, Instructor Auto, angajat al R.L Pînzele Albe
- Secrieru Victoria, 27 ani, Dentist, Constructor, Smile dent
- Chiriac Valentin, 47 ani, Lăcătuș Auto
Candidați pentru Consiliul local Romănești, raionul Strășeni
- Tăut Vladimir, 37 ani, Inginer
- Vataman Grigore, 33 ani, Antreprenor, Administrator, Promodel
- Delimarschi Daniela, 44 ani, Administrator, Max-Art LOGIST
- Spînu Angela, 47 ani, Manager, SRL Lilea Cojocari
- Ursan Alexandru, 24 ani, Studii medii
- Tăut Rodica, 36 ani, Profesor
- Huzun Elena, 23 ani, Turism, Operator ghișeu MAIB
- Chefer Svetlana, 37 ani, Pedagog, Operator, PromaAuto
- Mamatov Iurie, 37 ani, Inginer
Ungheni
Grigore Pendus, candidat la funcția de primar al comunei Zagarancea, raionul Ungheni
Studii: Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Trupelor Terestre; Universitatea Tehnică a Moldovei.
Activitatea profesională: Inginer pentru protecția muncii cu automacarale de tonaj mare; Experiență de muncă peste hotare.
Priorități
- Dezvoltarea uniformă a localităților comunei în baza unei strategii unitare și sistemice.
- Modernizarea infrastructurii drumurilor. La moment circa 70% nu au îmbrăcăminte rigidă, circa 20% nu sunt modernizate sau reparate.
- Conectarea satului Elizavetovca la rețeaua de apeduct și canalizare. Branșarea celor 120 de gospodarii din localitate la rețeaua de apeduct intercomunitară Zagarancea-Pîrlița-or. Cornești.
- Adoptarea unui Plan Urbanistic General, ceea ce va deschide oportunități de dezvoltate urbanistică a comunei și totodată amenajarea spațiilor verzi. Dezvoltarea serviciilor comunitare de întreținere a spațiilor verzi.
- Sporirea capacității instituțiilor preșcolare. Contribuție la asigurarea dreptului fiecărui copil la educație accesibilă de calitate.
- Atragerea proiectelor de eficientizare energetică și termoizolare a clădirilor instituțiilor publice.
pentru Zagarancea:
- Construcția Sălii de sport, a vestiarului, conform cerințelor FMF. Amenajarea unei săli de forță, tenis de masă, șah și joc de dame, în incinta atelierului școlar.
- Formarea echipei de seniori la fotbal.
- Irigarea stadionului.
- Organizarea turneelor locale și republicane la fotbal și alte probe sportive.
pentru Semeni:
- Construcția unui ministadion cu înveliș artificial.
- Procurarea unei mese de tenis.
- Organizarea turneelor republicane și internaționale la fotbal și alte probe sportive.
pentru Elizavetovca:
- reparația capitală a ministadionului de fotbal și a terenului de joasă pentru copii.
Candidați pentru Consiliul local al comunei Zagarancea
- Pendus Grigore 42 ani, șofer SRL Novaprod
- Ceban Sergiu 59 ani, Pensionar
- Mamaischi Dumitru 45 ani, Mecanic SRL „Etalon Construct”
- Cracan Tatiana 51 ani, Vânzătoare II „Grigore Ion”
- Obriște Andrian 47 ani, Fermier, G.Ț „Obriște Andrian”
- Cobasnean Olga 40 ani, Studii medii
- Tîrsînă Daniela 46 ani, Bucătar-șef IET „Andrieș” mun. Ungheni
- Tamazlîcaru Igor 56 ani, Șofer SRL Novaprod
- Cibotaru Ludmila 38 ani, Pedagog, Profesoară la Colegiul de Medicină
- Russu Valerii 57 ani, Mecanic, Fermier GȚ „Rusu Elena”
- Pistrui Aliona 39 ani, Frizer SRL „Lordis”
- Ciobanu Svetlana 59 ani, studii medii