Noutăţi

Avocatul lui Renato Usatîi a învinuit procuratura de tergiversarea dosarului penal împotriva liderului PN

În dosarul lui Renato Usatîi au avut loc noi audieri, la care, după cîteva ședințe amînate, s-a prezentat, în sfîrșit, procurorul. În rezultatul ședinței, magistratul și-a exprimat neîncrederea în privința faptului că procurorii continuă acțiunile pe marginea acestui dosar penal. Astfel, instanța a obligat partea acuzării să raporteze despre munca făcută.

În cadrul ședinței care a avut loc joi, instanța a examinat solicitarea avocaților privind anularea mandatului de arest preventiv pe numele lui Renato Usatîi și solicitarea liderului „Partidului Nostru” privind transferarea dosarului penal în Marea Britanie.

Drept rezultat, potrivit avocatului Anatol Istrate, instanța și-a exprimat bănuiala că în decursul ultimului an procuratura nu a desfășurat activități procesual-penale pe marginea dosarului. Astfel, instanța a solicitat procurorului să prezinte „raportul” privind activitatea desfășurată.
În context, Istrate a subliniat că în pofida faptului că dosarul penal a fost intentat încă în 2016, nici pînă acum acesta nu a fost transmis în instanță. Potrivit avocatului, procurorii tergiversează intenționat procesul, pentru a-i îngrădi accesul liderului „Partidului Nostru” la alegerile parlamentare.

Știrea anterioară Știrea următoare