Noutăţi

Decis! Piețele din Bălți vor fi redeschise și vor funcționa în baza regulamentului stabilit pentru piețele din țară

Piețele din Bălți vor fi redeschise și vor funcționa în baza regulamentului elaborat în 8 mai de Comisia Națională pentru Situații Excepționale(CNSE), atunci când a permis acestor puncte comerciale din toată țara să-și reia activitatea.

Soluția a venit de la primarul Renato Usatîi, care a reușit să convingă și o parte a membrilor Comisiei municipale Extraordinare de Sănătate Publică Bălți să voteze regulamentul.

“Luăm la bază propunerilor lor (CNSE) și le includem în decizia noastră de azi. Noi suntem obligați să facem tot în folosul cetățenilor. Oamenii se află într-o situație extrem de dificilă, Guvernul nu i-a ajutat cu nimic și eu nu pot să ies să le spun să moară de foame. Nu suntem singurii care deschidem piețele. Am luat această decizie, pentru că acestea se deschid peste tot în țară”, a declarat primarul.

Astfel, cu 13 voturi pro, 5 împotrivă și 2 abțineri, documentul a fost aprobat, cu un punct modificat și completat și în care se spune că: “Se aprobă cerințele sanitare începând cu data de 19 mai 2020 pentru activitatea piețelor comerciale de pe teritoriul municipiului Bălți.”

Același document stabilește clar distanța socială dintre mesele vânzătorilor, fiind vorba de 2 metri și nu de 3, așa cum insista la ședința de luni șeful Centrului pentru Sănătate Publică Bălți, acest punct devenind ieri unul de poticnire.

După aprobarea regulamentului, primarul, comisarul de Bălți, șeful spitalului, dar și alți funcționari le-au comunicat comercianților, care așteptau decizia în fața Primăriei, normele de activitate pe care sunt obligați să le respecte.

Pentru că lucrurile s-au întins, vânzătorii vor începe să activeze deja de mâine, 20 mai.

Știrea anterioară Știrea următoare