Noutăţi

Bazinul din Bălți este unul dintre cele mai bune în Moldova – planurile ambițioase devin realitate

Bazinul „Delfin” a fost construit în 1970, la inițiativa directorului fabricii „Goznak”. Inițial, acesta era planificat ca o bază de odihnă pentru angajații uzinei. Ulterior însă bazinul a devenit unul de utilitate publică. În anii de independență clădirea a fost delăsată, reparație nu s-a făcut pe parcursul a 30 de ani, iar veniturile erau furate. La toate solicitările de îmbunătățire a condițiilor administrația făcea trimitere la lipsa banilor. Și, abia după venirea la Primărie a echipei lui Renato Usatîi, s-a dovedit că bani sînt. Excluzînd furtul, a apărut posibilitatea modernizării bazinului. Chiar dacă, trebuie să menționăm, biletul de intrare, dar și abonamentele au rămas la același preț.

Скачать видео

În cîțiva ani a fost efectuată reparația capitală a complexului sportiv. A fost instalat un sistem modern de epurare și dezinfectare a apei, filtrare și încălzire a aerului. A fost reparat practic întregul sistem de încălzire. Aproape peste tot, caloriferele vechi și ineficiente au fost înlocuite cu altele noi. S-a făcut reparația capitală a bazinului pentru copii, unde normele sanitare sunt mult mai dure. A fost înlocuită tehnica sanitară, sistemul de ventilare și canalizare. Podeaua are încălzire, pentru ca copiii să nu răcească. Au fost procurate noi cabine de duș și dulapuri, a fost instalat un sistem de supraveghere video.

Au fost amenajate sălile de clasă pentru sportivi. În unul dintre cabinete a fost instalat un proiector cu ecran. Tinerii sportivi, chiar și cei mai mici, au posibilitatea de a-și analiza propria tehnică sportivă – antrenorii le arată înregistrările de la înot, indicînd greșelile fiecărui înotător în parte. Trebuie de menționat, că la bazinul pentru copii, elevii încep a înota de la vîrsta de cinci ani.

Recent a fost deschisă o sală sportivă nouă. Văzînd dinamica pozitivă în dezvoltarea bazinului, Primăria orașului a alocat finanțare la procurarea unor echipamente sportive noi. în scurt timp, aici va fi instalat un sistem nou de ventilare a aerului. Pe lîngă secția de înot, aici este și una de canotaj. În prezent aici se antrenează peste 80 de sportivi. În viitor, încăperile acestei secții la fel vor fi reparate. Administrația școlii de înot nu intenționează să se oprească la cele atinse – urmează planuri și mai ambițioase de dezvoltare a infrastructurii bazinului.

Știrea anterioară Știrea următoare