Noutăţi

Primarul orașului Bălți l-a primit în vizită pe Ambasadorul Republicii Belarus. Pe lângă oficiali, din delegație au făcut parte și dealeri ai unor companii din industria constructoare de mașini

Primarul orașului Bălți l-a primit în vizită pe Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc. Pe lângă oficiali, din delegație au făcut parte și dealeri ai unor companii din industria constructoare de mașini.

Părțile au optat în cadrul discuțiilor pentru consolidarea relațiilor de prietenie dintre Bălți și Minsk, oraș pe care Renato Usatîi a promis să-l viziteze în timpul apropiat. Deplasarea edilului este motivată și de intenția de a achiziționa troleibuze cu propulsie autonomă.

Totodată, Renato Usatîi a declarat că este gata să dea un nou impuls pozitiv relațiilor moldo-belaruse.

Oficialii au discutat și despre implementarea unor proiecte comune. Iar reprezentanții companiilor din industria constructoare de mașini, prezenți la întrevedere, au subliniat la rândul lor că văd Bălțiul ca pe un nou partener de afaceri.

“Este vorba despre dealeri care reprezintă cele mai cunoscute întreprinderi din Belarus. Au venit cu oferte, care pot fi examinate anul acesta sau anul viitor.”

“Suntem dealeri ai principalelor întreprinderi din Belarus, cu excepția companiei gigantice producătoare de tractoare. Deja de mulți ani furnizăm Moldovei vehicule municipale, camioane de transportare a deșeurilor, autobasculante Mazovia, autobuze. Anul trecut, Drochia a luat de la noi un autobuz de model MAZ-206. Termenul de livrare este de maximum 30 de zile.”

În prezent, relațiile dintre Moldova și Belarus se dezvoltă în baza a 93 de acorduri de cooperare în diverse domenii precum Justiția, Educația, Sănătatea și altele.

Știrea anterioară Știrea următoare