Noutăţi

Дмитрий Чубашенко: «Мы победим и избавим Молдову от преступного режима Плахотнюка!»

Pe 30 octombrie, în Republica Moldova trebuie să aibă loc alegerile prezidențiale directe. Formula “trebuie să aibă loc” reflectă întocmai o realitate efectivă, deoarece nimeni nu poate fi sigur pana la capăt de faptul că regimul, în fruntea căruia se află oligarhul Vladimir Plahotniuc, nu va mai comite o nouă crimă, anulând sau falsificând respectivul scrutin.

În urmă cu doi ani, în noiembrie 2014, criminalii au furat victoria de la partidul “Patria”, în mod arogant și nelegitim eliminând-o din cursa electorală parlamentară, cu trei zile înainte de votare. Tot acești hoți au furat de la băncile moldovenești un miliard de dolari, care în formă de datorie de stat a fost pusă în cârca întregii populații. Pe 27 august tot ei au furat de la oameni sărbătoarea independenței. Nu va fi de mirare dacă ei vor decide să mai fure și alegerile prezidențiale. Hoțul tot hoț rămâne.

“Partidul nostru”, m-a desemnat în calitate de candidat la funcția de președinte. Voi participa la alegeri în calitate de candidat independent care nu reprezintă nici un partid. Sunt sigur că voi fi sprijinit nu doar de susținătorii “Partidului Nostru”, dar și de toți alegătorii, de majoritatea covârșitoare a acestora, care sunt sătui pînă în gît de guvernul actual și doresc să schimbe spre bine situația din Republica Moldova.

Regimul a redus termenele campaniei electorale până la 30 de zile, pentru a împiedica opoziția să aducă opiniile lor la cunoștința alegătorilor. Este și aceasta o modalitate de fraudare a alegerilor. În mod oficial, putem începe agitația electorală doar începând cu 1 octombrie. Însă, în corespundere cu Constituția, chiar din ziua de azi, nimeni nu ne poate interzice să ne expunem pe marginea situației din Moldova și să ne împărtășim ideile în vederea demontării actualului sistem vicios și creării unui stat nou, eficient, echitabil, care să-i pese de oameni, dar nu să servească o mână de bandiți care au uzurpat puterea și au violat legea.

Importanța acestor alegeri este enormă. Mizele sunt foarte mari. Poate că este ultima noastră șansă să întoarcem puterea poporului. Sau lichidăm acest regim, sau el va sugruma definitiv Moldova și poporul nostru.

Situația din Moldova este foarte gravă. Despre țara noastră pretutindeni în lume se vorbește ca despre o formațiune statală ratată și capturată. Sunt foarte mari pierderile în economie și domeniul social. Însă, cea mai grea pierdere sunt oamenii. Moldova este transformată într-un azil pentru bătrâni. La următoarea etapă ea urmează să devină un cimitir.

In fiece zi, peste o sută de oameni părăsesc pe vecie tărâmurile noastre. Moldovenii sunt un popor inedit, căci moldoveni sunt toți cetățenii țării, indiferent de naționalitate. Acum însă, acest popor riscă să dispară în negura timpurilor. Intrebarea la care urmează să răspundem este, dacă vom reuși noi oare să supraviețuim ca națiune și Moldova noastră ca stat național, în care poporul să poată trăi decent.

Plahotniuc are în subordine Echipa morții, Echipa asasinilor țării noastre, care poate fi oprită doar de Echipa Vieții, susținută de majoritatea cetățenilor.

Este o mare umilință să vizionezi reportajele posturilor mondiale de televiziune despre Republica Moldova, reprezentată ca cel mai sărac stat din Europa, țară, capturată de oligarhul Plahotniuc, în care din bănci poate fi nestingherit furat un miliard de euro, iar de Ziua Independenței poliția tratează oamenii cu gaze lacrimogene. Am dori să răsturnăm aceste reprezentări. Dar, cum să facem acest lucru? Este imposibil să câștigi de la escrocii care înșeală cu degetarul, dacă joci după regulile acestora. Teroriștii nu-i învingi cu vorba bună, în mănuși albe. Lupta împotriva regimului lui Plahotniuc, acest “Stat Islamic în Moldova” trebuie să devină operațiunea anti-teroristă a întregului popor moldovenesc.

Regimul încearcă să înșele din nou oamenii, să condiționeze rezultatele alegerilor în funcție de conjunctura geopolitică: sau cu Rusia, sau cu America. Plahotniuc scontează din nou să-și vândă loialitatea Occidentului în schimbul sprijinului în postură de “polojeneț” care, chipurile, va asigura în Moldova protecția intereselor occidentale în confruntarea geopolitică cu Rusia. Această abordare este una falsă și înșelătoare.

Aceste alegeri nu vizează geopolitica. Ele țin de politica internă în Moldova. Scopul lor este descotorosirea țării de la regimul lui Plahotniuc. Acest scop unește oamenii, indiferent de naționalitatea lor și de preferințele geopolitice. Plahotniuc înțelege că, dacă într-o bună zi toți se vor alia împotriva lui, el nu va avea timp să fugă nici până la aeroportul din Chișinău ca să zboare în străinătate. Pentru a nu nimeri după gratii, el încearcă din nou să dezbine oamenii, să-i impună să lupte pe baricade geopolitice ostile.

Geopolitica noastră - este Moldova, prezentul și viitorul ei. Noi suntem politicieni moldoveni care nu putem fi nici anti-europeni, nici anti-ruși, nici anti-români sau anti-chinezi.

Scopul nostru nu este aderarea sau detașarea de la un oarecare bloc sau alianță internațională, noi urmărim tranziția de la faza Rezistenței regimului Plahotniuc spre Eliberarea de acesta și Restabilirea ulterioară a Moldovei.

Mi se reproșează că, chipurile, n-am „nici o experiență”. Însă experiența majorității politicienilor moldoveni, steaua cărora deja apune, este experiența trădării, minciunii, ipocriziei și furtului, experiența acaparării statului și “construcției” unui regim criminal. Nimeni nu are nevoie de o asemenea experiență! Slavă Domnului că nu am o astfel de experiență! Am, în schimb, o dorință arzătoare să scap Moldova de acest regim criminal și să construiesc un stat normal. Ce rost a avut “șederea” lui Timofti timp de patru ani în izolare în propria reședință, ca o rață mută, cu frica ca nu cumva să ”măcăie” ceva în adresa lui Plahotniuc? Astăzi, Moldova are nevoie de un președinte cu o poziție fermă, curaj și voință, determinat să treacă de partea poporului, dar nu să servească regimul banditesc care calcă oamenii în picioare. Pe de o parte, oamenii doresc pace, liniște, stabilitate și dezvoltare. Pe de altă parte, atunci când văd că, împreună cu actuala putere, Moldova nu are perspective, totul le scapă din mână și nu mai doresc să facă chiar nimic. Acest cerc vicios trebuie rupt odată și odată.

Cu Plahotniuc, Moldova, nu are nici un viitor. Cel care dorește pur și simplu să se așeze în scaunul Moldovei pentru patru ani de zile, și promite oamenilor că poate să schimbe ceva, nu este sincer, insul umblă cu fofârlica. El nu va reuși să schimbe ceva atâta timp, cât mai este viu regimul lui Plahotniuc. Un astfel de președinte va fi, în cel mai bun caz, un ostatic al oligarhului, care va fi izolat la Condrița, iar în cel mai rău – un aliat al lui Plahotniuc, complice la uzurparea puterii și capturarea statului. Nu trebuie să luptăm cu oligarhi abstracți, de îndată ce îl avem în față pe Plahotniuc.

“Partidul nostru” are propria sa poziție și programe concrete în toate domeniile – economie, viața socială, politica regională, în sănătate, educație, restabilirea ordinii de drept, în politica externă, reglementarea conflictului transnistrean. Însă este inutil să vorbim despre orice reforme serioase în aceste domenii atâta timp, cât se menține la putere regimul actual. Plahotniuc ține toată Moldova și populația ei în cătușe, ca la închisoare. Este absurd să vorbim la modul serios cum să facem reparație cosmetică după sârmă ghimată, în ce culoare să vopsim barăcile, aflate sub supravegherea paznicilor și câinilor de serviciu. La început trebuie să distrugem închisoarea, să aducem în fața justiției pe toți cei care au călcat în picioare Constituția și legile, să îndepărtăm tumoarea malignă care mistuie trupul statului moldovenesc.

Distrugerea regimului Plahotniuc actualmente este cel mai constructiv program. Răsturnarea actualului sistem va fi urmată de edificare, depresia și degradarea vor fi înlocuite cu modernizarea și dezvoltarea țării.

Eu propun un plan de acțiuni, constituit din trei etape. El poate fi sprijinit, indiferent de viziunile poiltice, de cele mai diferite partide, organizații publice și cetățeni.

Prima etapă. Victoria la alegerile președintelui țării. Printr-un decret al președintelui țării, dizolvarea Parlamentului Plahotniuc, în totalitate putred şi antipopular.

Etapa a doua. Alegerile parlamentare anticipate, la care, fără îndoială, vor obține victorie adevăraţii patrioţi ai Moldovei. Ei vor forma noua majoritate și vor aproba noul Guvern care, în cooperare cu președintele, va demara “curăţarea grajdurilor lui Augias”, moștenite de la regimul lui Plahotniuc.

Etapa a treia. Convocarea Adunării constituante, cu participarea reprezentanţilor Transnistriei. Elaborarea în comun şi adoptarea prin referendum a unei noi Constituții. Instituirea celei de-a Patra Republici Moldova. Edificarea prin eforturi comune a Noii Moldove.

Sunt planuri grandioase şi complexe, dar cred că sunt realizabile, deoarece anume aceasta este dorința întregului popor. În cazul în care Plahotniuc și fun clubul său, cu rating-ul lor de 1% (un procent), vor îndrăzni să dezlege războiul împotriva majorității, ei își vor asuma întreaga răspundere, inclusiv, cea penală pentru consecințele propriilor acțiuni.

Vom învinge şi vom descotorosi Moldova de regimul criminal Plahotniuc!

Vom edifice o Nouă Moldovă!

Dmitrii Ciubașenco

Știrea anterioară Știrea următoare