Noutăţi

Ciubașenco: Dodon a devenit complicele lui Plahotniuc- principalul inamic al statului

Miile de cetățeni, care au participat la protestul societăţii civile de duminică, au condamnat acţiunile preşedintelui Igor Dodon pentru colaborarea acestuia cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, acuzînd în acest sens şeful statului de trădare.

Conform spuselor vicepreşedintelui „Partidului Nostru”, Dmitri Ciubașenco, care a vorbit în timpul manifestaţiei de protest, la care au participat câteva mii de cetăţeni, care se opun înţelegerii preşedintelui Igor Dodon şi a oligarhului Vladimir Plahotniuc, de a schimba sistemul electoral de vot în unul mixt, „atunci când cetăţenii au fost chemaţi să voteze pentru Dodon în cadrul alegerilor prezidenţiale, acesta a dat asigurări că va lupta cu regimul lui Plahotniuc. Acum acesta şi-a schimbat poziţia, fiind vorba de trădare. Aici, în acest loc, acesta a participat la protestele opoziţiei organizate împotriva lui Plahotniuc. El şi-a trădat colegii protestatari, care au manifestat în timpul iernii în corturile instalate în faţa Parlamentului. Astăzi, Dodon continuă să mintă şi să trădează, în acest fel, cetăţenii întregii ţări”.

Vicepreşedintele „Partidului Nostru” a subliniat faptul că şeful statului a stabilit un acord cu principalul duşman al statului moldovenesc – Plahotniuc, „ceea ce conferă un sens clar recunoaşterii victoriei lui Dodon de către judecătorii lui Plahotniuc, care continuă să distrugă viaţa cetăţenilor. Dodon continuă să distrugă una dintre ramurile de guvernare - sistemul judiciar. Dodon şi Plahotniuc înșeală și partenerii externi. Unul se prezintă pe sine ca susținător al Occidentului, iar altul al Rusiei, iar pe ascuns cei doi îşi rezolvă problemele murdare”.

„Dodon și socialiștii îl ajută pe Plahotniuc să îşi salveze regimul. Aceştia se grăbesc să modifice sistemul electoral de vot. Aceştia planifică să facă modificarea până la sfârşitul verii şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate până la sfârşitul anului. Aceştia sunt deja în căutarea lacunelor, care le-ar permite să modifice legislaţia. Plahotniuc vrea să devină prim-ministru. Îi este prea puţin faptul că deţine şefia Partidului Democrat, deoarece imaginea acestui partid drept unul criminal nu va fi spălată prea curând. Plahotniuc – conducătorul găştii este ajutat de Dodon pentru a se salva. Plahotniuc vrea să devină prim-ministru, pentru aşi legalize puterea, pentru a nu fi privit în străinătate asemeni unui gangster, ci ca prim-ministru al Republicii Moldova“, a adăugat Ciubașenco.

„Dodon – complicele bandiţilor! Aceasta are deja eticheta de trădător. Dodon şi socialiştii său au făcut alegerea – să colaboreze cu bandiţii, în defavoarea cetăţenilor, împotriva propriului popor. Noi şi Dodon ne aflăm pe părţi diferite ale baricadei. Aici, suntem oamenii care doresc ca în ţară să fie întoarsă ordinea şi legea”, a conchis Ciubașenco, susţinut de manifestanţi prin lozinca „Dodon – trădător”.

Duminică a avut loc o manifestaţie de protest împotriva tandemului preşedintelui Igor Dodon şi a oligarhului Vladimir Plahotniuc privind încercarea de a schimba sistemul electoral de vot în unul mixt. La protest au participat un număr de peste trei mii de susţinători ai „Partidului Nostru”, care au răspuns apelului lansat de liderul formaţiunii, Renato Uâsatîi, în acest sens.

Știrea anterioară Știrea următoare