Noutăţi

„Dodon – tampon între popor şi Plahotniuc”. Renato Usatîi a răspuns la învinuirile şefului statului

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a răspuns la învinuirile aduse de preşedintele Igor Dodon şi i-a amintit despre timpurile în care aştepta să fie primit de cel pe care îl numeşte acum „bandit”, în ajunul alegerilor prezidenţiale, rugîndu-l să-l susţină. Despre aceasta politicianul a declarat în cadrul unei transmisiuni pe reţelele de socializare.

„Îmi este ruşine că noi l-am făcut preşedinte al Moldovei, îmi este ruşine de ceea ce se întîmplă astăzi. Voi merge înainte atît timp cît cetăţenii mă vor susţine, vor susţine lupta noastră”, a declarat el.

Renato Usatîi a atras atenţia la făţărnicia lui Dodon care, în ajunul alegerilor prezidenţiale, „stătea la mine la fel cum stă astăzi în aşteptarea primirii de către Plahotniuc, asemănător unei tinere prostituate”.
„Eu l-am susţinut inclusiv financiar, iar astăzi el iese şi spune că: „Usatîi este bandit şi poate deveni preşedinte doar la închisoare”, a adăugat liderul „Partidului Nostru”.
Renato Usatîi a amintit că, atunci cînd Dodon avcea nevoie de susţinere la alegerile prezidenţiale, „jura şi promitea că, în primul rînd, îl măturăm pe Plahotniuc. El pur şi simplu a minţit, pur şi simplu ne-a trădat. Astăzi el îndeplineşte comenzile lui Plahotniuc: Igor Dodon este prezervativul lui Plahotniuc. Cum spunea un om respectabil, Dodon este tamponul dintre Plahotniuc şi cetăţenii moldoveni care pledează împotriva regimului oligarhului”.
El a răspuns şi la învinuirile lui Dodon cu privire la faptul că Renato Usatîi n-ar fi făcut nimic în ţară: „eu am salvat sute de copii, am cumpărat zeci de mii de metri pătraţi de pavaj, am ajutat caselor de copii, azilurilor pentru bătrîni, am făcut tot pentru a-mi respecta datoria faţă de rădăcinile mele”.
„Astăzi Dodon spune: „vreau să mă întîlnesc la Moscova şi să micşorez preţul la gaz”. Dar de ce el nu spune despre cum învîrtesc încă o sută de procente din preţul stabilit de Rusia. El nu iese şi nu vorbeşte despre cum învîrtesc tarifele burghezii locali pe care el i-a numit. El l-a numit pe directorul MoldovaGaz [apropiatul lui Plahotniuc Vasile Botnari], tot socialistul lui [Ruslan Garbalî], a fost numit în fruntea ChişinăuGaz. El astăzi se tîrguieşte ca anume omul său să devină ministru al Apărării”, a adăugat el.

Știrea anterioară Știrea următoare