Noutăţi

„Prietenia între Bălţi şi Nijni Novgorod va fi mai puternică”. Renato Usatîi, despre rezultatele întîlnirii cu conducerea regiunii

În pofida faptului că primarul de Bălţi, Renato Usatîi, prin eforturile actualei guvernări s-a dovedit a fi practic izolat, el depune tot efortul pentru dezvoltarea capitalei de nord. Aşa, pe 12 iunie, preşedintele „Partidului Nostru” a desfăşurat un şir de întrevederi cu conducerea regiunii Nijni Novgorod.

„Ziua petrecută în Nijni Novgorod a fost pentru mine nu doar una de sărbătoare, dar şi bogată în evenimente. Pe lîngă vizita manifestărilor dedicate Zilei Oraşului, am avut un şir de întîlniri de lucru cu guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Valerii Şantev, şi ministrul Educaţiei, Serghei Naumov”, a scris el.

„Le-am mulţumit colegilor pentru primirea călduroasă care le-a fost oferită studenţilor din Bălţi, veniţi anul trecut să studieze la Universitatea economică inginerească din Nijni Novgorod, în bază de buget. Aceasta a devenit posibil graţie acordurilor pe care le-am semnat cu guvernatorul regiunii şi conducerea oraşului”, a scris primarul capitalei de nord.

Preşedintele „Partidului Nostru” a subliniat că acordul privind înfrăţirea cu Nijni Novgorod a fost semnat cu doar un an în urmă, dar deja aduce roade: „Bălţi şi Nijni Novgorod nu atît de demult au devenit oraşe înfrăţite. Sînt bucuros că am reuşit să umplem aceste acorduri cu conţinut, care în foarte scurt timp şi-a găsit reflectarea în viaţa unor oameni concreţi. În următorul an de studii, şi mai mulţi tineri de la Bălţi vor merge la Nijni Novgorod să-şi facă gratuit studiile superioare de învăţămînt”, a scris el.

„Pe lîngă asta, conducerea regiunii Nijni Novgorod va acorda asistenţă pentru deschiderea unui centrul de resurse la Bălţi. Acolo vor fi pregătite cadre profesionale pe diferite specializări. În Moldova, pregătirea la un asemenea nivel nu poate fi atins nici la una dintre intituţiile de învăţămînt. Am analizat cu guvernatorul Valerii Şanţev planurile privind deschiderea Centrului Comercial Bălţi la Nijni Novgorod. Valerii Pavlinovici deja a dat indicaţiile necesare în această privinţă. La toamnă vom desfăşura la Bălţi concomitent cîteva forumuri internaţionale – investiţional şi urbanistic. Va veni la aceste evenimente de amploare şi o delegaţie din Nijni Novgorod”, a adăugat Usatîi.

În încheiere, a subliniat el, „mergem înainte şi dezvoltăm colaborarea între popoarele noastre”. „Din cîte vedeţi, aceasta deja a început a da roade, iar în continuare avem realizarea încă multor planuri. Prietenia dintre Bălţi şi Nijni Novgorod va fi şi mai puternică”.

Știrea anterioară Știrea următoare