Noutăţi

Locuitorii orașului Edineț au salutat cu aplauze ideea lui Renato Usatîi de a lichida sistemul de administrare raională

Sistemul administrațiilor raionale trebuie eliminat. Acesta este învechit, prea costisitor și utilizat de putere ca un instrument de șantaj și presiune asupra primarilor „incomozi”. Despre aceasta candidatului Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Renato Usatîi, a vorbit în 16 octombrie, la o întâlnire cu alegătorii din Edineț, care au întâmpinat ideea cu aplauze. Tot acolo, Renato Usatîi a ținut să precizeze că raioanele nu vor fi lichidate, așa cum au început să vehiculeze socialiștii.

“Trebuie să facem ordine în privința gestionării raioanelor, iar această ordine e necesar să se facă în interesul oamenilor. Poporul nu are nevoie de tot felul de șefi din diferite partide, care împart banii statului după bunul plac. Ideea mea nu se rezumă la lichidarea raioanelor, minciună pe care o propagă socialiștii. Raioanele rămân acolo unde sunt. Eu vreau doar să distrug “cuibarele” armatei de șefi și șefuleți corupți, preocupați să fure. În țară sunt o grămadă de terenuri și construcții nefinalizate care stau de izbeliște. Cu acestea nu se face nimic, dar nici nu sunt transmise la balanța primăriilor care le-ar putea utiliza. Mai mult decât atât, lichidarea administrațiilor raionale ar permite economisirea a sute de milioane de lei, bani ce pot fi investiți în proiecte concrete pentru orașe și sate”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, candidatul Partidului Nostru la președinție se pronunță pentru crearea în fiecare centru raional a unor oficii de consultanță, la care oamenii, care vor să deschidă o afacere, să se poată adresa gratuit, pentru a fi instruiți de specialiștii din domeniu.

La o altă întâlnire, de această dată, cu locuitorii orașului Cupcini, Renato Usatîi a vorbit despre necesitatea repornirii motoarelor industriei, fără de care economia țării nu poate exista.

“Trebuie să pornim motoarele industriei, pentru că bugetul de stat și cele locale sunt asigurate de marii plătitori de impozite, iar în acest fel apar bani pentru dezvoltarea infrastructurii, domeniului socio-economic, sănătății, educației, culturii. Dezvoltarea industriei este cea mai importantă parte a planului de modernizare a țării, la crearea căruia vor lucra cei mai buni specialiști moldoveni și de peste hotare”, a subliniat Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare