Noutăţi

Are liderul PN, Renato Usatîi, șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale?

Există șanse ca liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Despre această probabilitate a vorbit analistul politic Igor Boțan ieri, 13 mai, la emisiunea “Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

“Moderator: Renato Usatîi este într-o creștere foarte puternică, este cel mai activ politician. Noi ne uităm pe audiențe ce se întâmplă când participă domnul Usatîi la noi și la alte posturi tv. Are niște audiențe uriașe. Nu există riscul, în condițiile în care se vor canibaliza candidații pe dreapta, să ne trezim în turul doi cu Usatîi și Dodon?

Țăranu: Pe mine nu mă deranjează domnul Usatîi. Participarea dumnealui nu ar permite ca Dodon să câștige alegerile din primul tur.”

Al doilea invitat al emisiunii, analistul politic Igor Boțan, a declarat însă că potențialul lui Usatîi este cu mult peste cel al lui Igor Dodon, fapt ce i-ar permite să iasă în turul doi al alegerilor.

“Moderator: Eu cred că Igor Dodon nu are nicio șansă să iasă din primul tur atâta timp cât candidează Usatîi, dar atâta timp cât sunt dosare în Federația Rusă și ele devin tot mai amenințătoare, nu știm dacă Renato Usatîi până la urmă va candida și nici el nu o spune cu text deschis, dar eu vreau să insist totuși pe această idee. Să zicem că Usatîi rupe 15-17%. El a fost în sondaje și cu peste 25% și cu o segmentare foarte mare pe dreapta, nu există riscul să avem doi candidați de stânga în turul doi?

Boțan: Există probabilitatea. E mică, dar există. În 2014, când domnul Usatîi a fost eliminat din cursa electorală, ratingul partidului dumnealui era peste cel al lui Igor Dodon. În 2016, de asemenea. El a fost nevoit să părăsească țara. În principiu, ar exista o astfel de probabilitate”, a afirmat analistul politic, Igor Boțan.

Știrea anterioară Știrea următoare