Noutăţi

Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO)

Primarul orașului Fălești, Vladimir Rusu, care acum cîteva zile a anunțat că părăsește rîndurile „Partidului Nostru”, alături de alți foști membri de partid, recunoaște că a fost impus, prin șantaj, să facă acest lucru. Potrivit lui, de acest lucru s-au ocupat mai mulți reprezentanți locali ai Partidului Democrat, dar și un oarecare Oleg de la Chișinău. Înregistrarea audio a fost publicată pe pagina de Facebook al liderului “Partidului Nostru” Renato Usatîi.

Știri similare
Usatîi a chemat la mobilizarea civilă totală Usatîi: Nu sîntem o națiune de impotenți care nu sînt buni la nimic fără consilieri și creditori străini „Partidul Nostru” a expediat președintelui un proiect de lege privind interzicerea explorării și extracției de hidrocarburi gazoase sau lichide pe teritoriul Republicii Moldova

Vladimir Rusu a recunoscut acest fapt în fața unor colegi de la Fălești, fiind înregistrat în secret. Astfel, în înregistrările postate pe Internet, primarul de la Fălești spune că a început a fi vizitat de reprezentanții partidului de guvernare imediat ce liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, i-a cerut prin Skype să-și dea demisia.

„Am fost apăsat, am fost maltratat. De cînd Renat m-a mîntuit pe Skype atunci. De-atunci eu sînt presat”, recunoaște Rusu în înregistrări.

„Mi-au venit în casă cu mașina, m-au luat în mașină. Domn primar, așa și așa, iaca de ce am venit… N-ai să poți face nimic… Mata ia seama că ai copii, ai nepoți. Și nu știu ce să fac, să trec la Partidul Democrat”, mai spune primarul de la Fălești.
Cît ține de cel care a venit de la Chișinău pentru a-l convinge, Vladimir Rusu nu și-a putut aminti numele sau funcția acestuia, spunînd doar că este vorba de un oarecare Oleg care l-a vizitat de mai multe ori și i-a spus că „mata o să ai probleme”, în cazul în care nu-și dă acordul.

La fel, potrivit lui Rusu, acesta i-a dat asigurări că Renato Usatîi n-o să se mai întoarcă în Moldova pentru că i-au fost create toate condițiile, iar dacă o să revină va fi reținut imediat.

Amintim că în martie, cîțiva consilieri și primari din raionul Fălești, inclusiv Vladimir Rusu, au semnat o declarație precum că părăsesc „Partidul Nostru”. În scurt timp, unul dintre ei, consilier în satul Obreja Veche, a distribuit o înregistrare video în care a anunțat că se întoarce în partid și își retrage semnătura de sub declarație. Consilierul a recunoscut că a fost mințit și, astfel, inmpus să semneze documentul.

Știrea anterioară Știrea următoare