Noutăţi

Un milion de de lei pentru skatepark și o tonă de produse alimentare pentru 100 de familii - cadoul primarului Renato Usatîi de Ziua Orașului Bălți

La Bălți e sărbătoare. Orașul împlinește 599 de ani de la fondare, numai că din cauza epidemiei de coronavirus, muzica nu va răsuna în cadrul unui concert grandios cu care primarul Renato Usatîi i-a obișnuit pe orășeni. Acțiunile prilejuite de eveniment vor fi transferate pentru 27 august, când vom sărbători Ziua Independenței.

Totuși, și în acest an, edilul a pregătit mai multe cadouri.

“Pentru că ne aflăm într-o situație dificilă creată de criza de coronavirus, de ajutor au nevoie nu doar familiile numeroase sau persoanele cu dizabilități, ci și cei care pot munci. De aceea, am procurat o tonă de produse alimentare care va fi repartizată cu ocazia Zilei Orașului familiilor ce au nevoie de acest ajutor. Este vorba de 100 de adrese.

M-am gândit ce cadou ar schimba fața orașului, de aceea am decis să aloc un milion de lei, din banii mei, pentru amenajarea unui skatepark. Săptămâna viitoare, vreau să invit tinerii din oraș la o întâlnire online, la care să-și spună părerile referitoare la locație, aspect și altele. Sunt în așteptarea diferitor propuneri de la diferiți producători, dar tineri vor alege proiectul care le va plăcea mai mult”, a spus Renato Usatîi într-un interviu pentru televiziunea locală, pe care l-a oferit după slujba religioasă și depunerile de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

“Am spus mereu că Bălțiul este un oraș deosebit cu oameni deosebiți. Bălțenii au fost mereu cei mai ospitalieri. Au știut să-i unească pe moldovenii nu doar de la nord, dar și din toată țara. Cu părere de rău, anul acesta nu putem organiza evenimente așa cum făceam de fiecare dată, dar cu prima ocazie, cum ar fi de Ziua Independenței, putem să unim toți cetățenii din țară aici în Piața Vasile Alecsandri, iar Bălțiul va deveni a 5-ea, a 6-ea, a 7-ea oară capitala nordului care unește o țară întreagă și nu doar pe cei de la nord”, a mai spus primarul, care și-a felicitat orășenii și a reiterat în încheiere că “chiar dacă trăim zile mai grele, orașul Bălți rămâne exemplar, iar Primăria - cu cea mai transparentă activitate, ceea ce va fi păstrat și pentru viitor.”

Știrea anterioară Știrea următoare