Noutăţi

Usatîi despre PSRM-ACUM, în primele 100 de zile de guvernare: ia naștere un nou regim!

Liderul formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi critică dur felul în care s-a manifestat PSRM-ACUM în primele 100 de zile de guvernare. Usatîi acuză că țara a scăpat de un regim și riscă să se pomenească cu altul în loc.

Într-o postare pe Facebook, Usatîi ironizează pe seama promisiunilor noii puteri de a dezoligarhiza țara și de a recupera miliardul furat.

Renato Usatîi spune că în primele 100 de zile de guvernare a noii puteri a văzut doar „o gloată dezorganizată, incompetentă, care și-a dat seama că la guvernare nu-i chiar atât de ușor ca în opoziție”.

„În primele trei luni de când suntem guvernați de o triadă parașutată la putere, exponenții acesteia s-au ocupat numai de partajarea funcțiilor, au creat o comisie impotentă pentru investigarea furtului miliardului, o alta, la fel de ineficientă, pentru stabilirea circumstanțelor expulzării cetățenilor turci din Moldova”, susține Usatîi, subliniind că actualii lideri de la Chișinău sunt dirijați de tutorii lor din exterior.

Renato Usatîi acuză că acțiunile de pànă acum ale noii guvernări au purtat, în mare parte, pecetea PR și a generării de subiecte pentru presă. Noua putere de la Chișinău a stat departe de cetățenii săi și nu a avut capacitatea de auzi problemele acestora.

„Situația devine paradoxală. Am scăpat de un regim și creăm altul. Din toată această gloată cocoțată la guvernare câștigă doar cel mai experimentat în înșelătorii. Iar câștigurile nu le împarte cu cetățenii, ci cu gașca lui, care își face cu coatele mai mult loc la treuca puterii și crește un nou regim după modelul lui Plahotniuc”, a menționat Usatîi.

Coaliția PSRM-ACUM a venit la guvernare după debarcarea PDM de la putere în data de 14 iunie a.c.. Mai mulți analiști și experți în politică au calificat această alianță ca fiind „contra naturii”.

Știrea anterioară Știrea următoare