Noutăţi

Mai multe curse charter, organizate de Renato Usatîi, vor aduce moldovenii acasă

Mai multe curse charter, organizate de Renato Usatîi, vor aduce acasă moldovenii rămași blocați în diferite țări din cauza pandemiei de noul coronavirus. Liderul Partidului Nostru a făcut anunțul într-un live pe Facebook în care a precizat că în acest scop la Chișinău și Bălți va activa câte un call center.

“În timpul apropiat, vom organiza rute charter din următoarele orașe către RM. Deci, în timpul apropiat, zburăm la Paris să-i aducem pe-ai noștri acasă pentru că au rămas mulți acolo. Vom organiza o rută în Frankfurt, Germania, vom organiza o rută în Londra, dar va fi și a doua. În Italia: Roma și Verona, Spania: Madrid, Barcelona. Totul depinde de cât de repede se vor organiza cetățenii noștri într-un oraș sau altul”, a spus Usatîi și a precizat că prima cursă a pus-o la dispoziția moldovenilor din Paris pentru că cei de acolo s-au organizat cel mai rapid.

El a publicat pe pagina sa de Facebook numerele la care pot telefona oamenii, iar în dreptul imaginii a scris: „În fiecare zi îmi scriu mii de oameni, moldoveni de-ai noștri care vor să revină acasă, dar nu pot. Oamenii au rămas pe drumuri, sunt disperați și dezorientați, iar conducerea țării deja a arătat cât de mult “îi pasă” de diasporă. Dragi prieteni, pe WhatsApp deja există grupuri pentru diferite țări. Lăsați datele de contact la numerele de mai jos. O să încerc să vă ajut pe toți. Promit că o să fac tot ce depinde de mine ca să reveniți acasă”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

În același timp, primarul de Bălți i-a îndemnat pe toți moldovenii care revin în țară să respecte cu strictețe perioada de autoizolare.

“Important e să stați 14 zile în carantină. Nu-i puneți pe ceilalți în pericol. Nimănui nu trebuiesc probleme, nici doctorilor, nici rudelor și nici celor apropiați”, a afirmat Renato Usatîi în adresarea sa către oameni.

El a mai adăugat că procesul de transportare a cetățenilor acasă ar fi decurs mult mai repede dacă Guvernul se oferea să îndeplineacsă rolul de garant, având în vedere că Air Moldova, compania care operează cursele, cere ca achitarea să se facă în avans.

“Dacă Guvernul accepta să îndeplinească rolul de garant, lucrurile se clarifică mai ușor, toți reveneau acasă și cu achitarea se clarifica mai apoi: pe loc sau în drum. Îmi pare rău că nu se ocupă de asta Guvernul, dar așa cum am promis facem noi asta în continuare”, le-a promis Usatîi oamenilor.

Știrea anterioară Știrea următoare