Noutăţi

Partidul Nostru cere comisie parlamentară de anchetă în privința deținuților politici și le oferă servicii juridice gratuite

Partidul Nostru îi cere majorității parlamentare să creeze o comisie parlamentară de anchetă care să examineze cazurile deținuților politici ai regimului Plahotniuc și va oferi servicii juridice gratuite tuturor deținuților politici și cetățenilor persecutați ilegal de fosta guvernare.

​„Partidul Nostru vine cu o echipă de juriști și avocați care să-i consulte pe toți acei cetățeni, indiferent de viziunea și apartenența politică, deoarece în prezent fiecare partid își apără doar susținătorii săi, ceea ce nu este corect. Ne contactează rudele, prietenii cetățenilor care au fost nedreptățiți, care au avut de suferit de pe urma justiției mafiote a statului capturat”, a precizat membrul Partidului Nostru, Ilian Cașu.

În același timp, Partidul Nostru se adresează noii majorități să creeze o comisie parlamentară de anchetă. „Ne adresăm către noua guvernare în privința constituirii unei comisii parlamentare de anchetă, care la nivel de stat, procedural, să investigheze abuzurile comise față de toți acești cetățeni. Este un lucru important pentru că opinia publică cunoaște doar câteva cazuri dar sunt foarte și foarte multe și dreptate acestor cetățeni trebuie neapărat să se facă”, a adăugat Ilan Cașu.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a precizat că această comisie de anchetă trebuie creată cât mai urgent, deoarece chiar dacă Plahotniuc a plecat din țară, iar partidul său a fost scos de la guvernare, mai sunt oameni care au de suferit. „Fiecare cetățean trebuie să fie informat că este creată o comisie parlamentară unde se pot adresa toți cetățenii sau avocații lor, care sunt siguri că au fost persecutați sau au fost condamnați ilegal. Trebuie să cerem aceasta împreună cu toți cei care au suferit și suferă și astăzi. Oameni stau prin pușcării și noi trebuie să așteptăm un an de zile până au să găsească judecători și procurori noi, ceea ce nu este normal”, a declarat Renato Usatîi.

Reprezentanții Partidului Nostru au făcut aceste declarații în fața Curții Supreme de Justiție, unde are loc o ședință de judecată în dosarul lui David Davitean, considerat a fi unul din deținuții pe motive politice ai fostei guvernări.

Știrea anterioară Știrea următoare