Noutăţi

„Consilierii noștri municipali au demonstrat caracter” - Usatîi a spus despre creșterea presiunilor asupra consilierilor din Bălți

După ședința extraordinară de succes a Consiliului municipal Bălți, în cadrul căreia a fost aprobată decizia privind desfășurarea referendumului privind încrederea oferită primarului Renato Usatîi, guvernarea a fortificat presiunile asupra consilierilor „Partidului Nostru”. În rezultat, consilierul municipal al PN Nicolai Cornieț a fost nevoit să-și depună mandatul. Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, i-a mulțumit alesului local pentru gestul său demn. Despre aceasta liderul „Partidului Nostru” a vorbit în cadrul unei apariții pe rețelele de socializare.

„După ce 26 de consilieri ai „Partidului Nostru”, precum și consilierul independent Topolnițchii, au votat pentru desfășurarea referendumului, presiunea asupra oamenilor a continuat”, a declarat Usatîi, subliniind că presiunea din partea regimului a început încă în ajunul ședinței extraordinare. În context, primarul de Bălți le-a mulțumit consilierilor municipali „care au demonstrat caracter”. „Ei au votat, nu s-au vîndut”.

Usatîi a subliniat că episoadele tot mai dese de presiuni sînt dictate de intențiile regimului lui Plahotniuc de a forma o majoritate „de buzunar” la Bălți, pentru a numi ulterior un primar interimar comod. Liderul „Partidului Nostru” a menționat că în urma presiunilor unul dintre consilierii PN, Mihai Cornieț, a fost nevoit să-și depună mandatul: „Este omul care a fost speriat chiar și ieri dimineața [3 ianuarie] și alaltăieri seara [2 ianuarie]. El a scris cererea și a plecat. El nu a plecat la „demoni” [democați], el nu s-a declarat independent - el a plecat. În locul lui, va veni următorul nostru coleg”.
„El a procedat bărbătește. Vreau să-i mulțumesc pentru asta. Da, el nu va putea lupta mai departe, dar el va continua să ajute bălțenilor în calitate de avocat. El, cel puțin, nu a trădat”, a declarat Usatîi.
Usatîi a spus că din fracțiunea PN se pregătește să iasă încă un consilier - Anton Lisnic. „Dacă ești un băiat onest, vei renunța la mandat și vei pleca. Este mult lucru care poate fi făcut zilnic și nu e deloc necesar să fii consilier”, i s-a adresat consilierului municipal liderul „Partidului Nostru”.
„La ziua de azi sîntem nu 26, ci 25. Cîți vom fi în consecință depinde doar de decizia lui Lisnic. Va renunța la mandat - vom fi 26”, a concluzionat el.

Știrea anterioară Știrea următoare