Noutăţi

(ВИДЕО, ДОК) Бельцы и Нижний Новгород начали сближение

Știri similare
Primarul de la Fălești recunoaște că a fost impus de reprezentanții PD să părăsească „Partidul Nostru”. „Am fost presat, maltratat...” (AUDIO) „Partidul Nostru” a expediat președintelui un proiect de lege privind interzicerea explorării și extracției de hidrocarburi gazoase sau lichide pe teritoriul Republicii Moldova Șeremet: În Moldova este instaurat un regim sclavagist

“Foaia de parcurs”, semnată în cadrul Summitului Internaţional de Afaceri din Nijnii Novgorod de către primarul capitalei de nord a Moldovei, Renato Usatîi, şi guvernatorul regiunii Nijegorodsk, Valerii Şanţev, pune bazele unei strânse relaţii de cooperare, pe termen lung, între cele două regiuniБезымянный

În cadrul unui interviu acordat de Renato Usatîi organizatorilor celui de-al IV Summit Internaţional de Afaceri din Nijnii Novgorod, primarul de Bălţi a precizat că este bucuros că înţelegerea la care s-a ajuns, privind strategia colaborării între cele două regiuni în cadrul vizitei oficiale recente în Nijnii Novgorod, produce rezultate concrete.

“Am avut recent o întâlnire cu guvernatorul Şanţev la care am discutat strategia colaborării noastre, mă bucur că astăzi deja avem rezultate concrete privind cooperarea noastră: este semnată „Foaia de parcurs”, avem înţelegerea că în Nijnii Novgorod va fi deschisă Casa de comerţ  „Bălţi”, iar la noi va fi deschisă Casa de comerţ  „Nijnii Novgorod”, a declarat după întrevedere Renato Usatîi.  „Am reuşit să ajungem la o înţelegere ca elevii să studieze în universităţile din regiunea Nijegorodsk. Elevii noştri suferă din cauza faptului că şcolile ruse se închid, iar numărul celor care învaţă în limba rusă se micşorează.”, a adăugat Usatîi.

De asemenea, Renato Usatîi a declarat că „la Bălţi vor fi deschise incubatoare de afaceri ca şi la Nijnii Novgorod şi vor fi realizate unele proiecte în sfera educaţiei şi sănătăţii.”

„Sunt convins de faptul că tot ceea ce facem va aduce în scurt timp rezultate pozitive ce vor contribui  la dezvoltarea relaţiilor economice între regiunea Nijegorodsk şi raioanele Republicii Moldova. Nu avem doar misiunea de a iniţia o colaborare, noi trebuie să rupem stereotipurile actuale şi să demonstrăm că cooperarea interregională poate aduce rezultate reale, nu doar să rămână un acord pe hârtie. Sunt convins că colaborarea strategică va permite atât îmbunătăţirea relaţiilor între oraşele noastre, cât şi între ţările noastre.”, a conchis Renato Usatîi.

Amintim că delegaţia moldovenească din Bălţi, condusă de primarul municipiului, Renato Usatîi, participă în perioada 9-11 septembrie la cel de-al IV-lea Summit Internaţional de Afaceri din Nijnii Novgorod, Rusia.

 

images_312452 images_312454 images_312453 images_312455 images_312456 images_312457 images_312451 images_312449 images_312450

Știrea anterioară Știrea următoare