Noutăţi

„Plahotniuc intenționează să distrugă ultimul focar al rezistenței". Reprezentanții locali ai „Partidului Nostru" povestesc despre teroarea declanşată de regimul oligarhic

Câţiva zeci de reprezentanți şi aleși locali ai „Partidului Nostru“ au povestit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre teroarea fără precedent declanşată de regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

În opinia consilierului municipal al oraşului Bălţi, Nicolae Grigorişin, aleşii locali ai „Partidului Nostru” sunt supuşi unor presiuni fără precedent din partea reprezentanţilor Partidului Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc. „În Bălţi aceştia exercită o presiune imensă asupra consilierilor şi reprezentanţilor „Partidului Nostru”, spune acesta. Conform consilierului municipal, reprezentanții Partidului Democrat cer de la ofiţerul de poliţie din Bălţi incriminarea cât mai rapidă a unor acuzaţii împotriva fiecărui membru al fracţiunii.

Acesta a subliniat faptul că, sub presiunea enormă, consilierul Virgiliu Prodan a fost nevoit să îşi depună mandatul. „Acesta a fost supus ameninţărilor, iar apoi i s-a pus condiţia: fie se alătură Partidului Democrat, fie se declară consilier independent. Nu a făcut-o. A acţionat precum un om cu demnitate”, spune consilierul.

În timpul conferinţei de presă, desfăşurate în faţa Ministerului de Interne, au fost prezenţi mai mulţi primari şi aleşi locali ai „Partidului Nostru”. Cei prezenţi au vorbit despre presiunea exercitată asupra lor de reprezentanţii Partidului Democrat. Primarul Drochiei, Nina Cereteu a declarat că „am fost avertizată că poliția locală pregăteşte eliminarea primarului în cel mai scurt timp şi plasarea acestuia sub arest la domiciliu”.

Se pare că, în Leova, poliția, aparent, a primit deja instrucțiuni. Acolo, primarul Eugeniu Mutaf are statut de bănuit în cazul „unei tentative de omor” a preotului local, care cu o săptămână mai devreme a fost implicat într-o campanile de denigrare a Fundaţiei „Renato Usatîi”.

„Acest caz se bazează pe declarațiile false ale preotului Valeriu Pistrui. Ieri, printre altele, s-a stabilit că nu au dovezi” , a spus Mutaf. Un alt ales local, Serghei Tomşa, care are, de asemenea, statut de bănuit în acest caz, a menţionat că, deja, este victimă a oamenilor legii. „Am fost privat de libertate în mod ilegal. A fost un capriciu al unui conducător din cadrul poliţiei, care s-a transformat într-un instrument politic al puterii”, a spus alesul local.

La rândul său, primarul oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş, s-a adresat către judecătorii și procurorii implicați în fabricarea dosarelor împotriva aleşilor locali ai „Partidului Nostru”: „Gândiți-vă din nou! Astăzi este timpul lui Plahotniuc, dar mâine va veni timpul celor care susțin cu adevărat dezvoltarea Moldovei. Gândiţi-vă, unde veţi alerga?”. El a subliniat că, mai devreme sau mai târziu, aceştia vor trebui să răspundă pentru crimele săvârşite împotriva moldovenilor.

Vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Ilian Caşu, a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc intenționează să distrugă ultimul focar de rezistență în faţa regimul și a lansat o adevărată teroare împotriva „Partidul Nostru“.

La final, participanții la conferința de presă au lansat un apel către comunitatea internaţională de a analiza cu atenţie teroarea dezlănţuită de regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc împotriva reprezentanţilor „Partidului Nostru”.

Știrea anterioară Știrea următoare