Noutăţi

Instanța plahotniucistă a condamnat activiștii „Partidului Nostru” la zece zile de arest

Judecătoria sectorului Buiucani i-a trimis după gratii pe activiștii „Partidului Nostru” Stanislav Vlasov și Serghei Tomșa, care au fost reținuți la acțiunea de protest din seara de miercuri, în fața Parlamentului. Ei au fost reținuți în rezultatul provocărilor colaboratorilor organelor de forță. Judecătorii au refuzat să ia în calcul acel fapt că niciunul nu are antecedente, precum și că Tomșa are sub tutelă doi minori. În pofida faptului că articolul care li se incriminează prevede și sancțiuni sub formă de amendă, magistrații au considerat necesar să-i trimită după gratii.

Comentînd decizia instanței, vicepreședintele „Partidului Nostru” Nicolai Țipovici a declarat că a fost martor la faptul că „victimele” în uniforme ale Poliției se încurcau în mărturii și se contraziceau. Potrivit lui, el a fost și martor al reținerii lui Tomșa.

„Serghei Tomșa era într-o parte. Cordonul de poliție însă l-a împins în direcția șefului Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc. Din acest motiv, acesta s-a enervat și a cerut ca Tomșa să fie reținut”, a declarat Țipovici.
Nu mai puțin absurdă este și recunoașterea în calitate de vinovat a lui Vlasov. El a fost „exclus” din rîndurile activiștilor de către persoane în civil, probabil, polițiști, fapt care poate fi văzut și din imaginile video surprinse la fața locului. Cu toate acestea, în instanță, niciunul dintre cei care l-au reținut pe activistul „Partidului Nostru”, nu a participat la ședință.

Știrea anterioară Știrea următoare