Noutăţi

Usatîi: La comanda lui Dodon, SIS-ul falsifică informații pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate

La ordinul lui Igor Dodon, conducerea Serviciului de Informații și Securitate fabrică materiale pentru Consiliul de Suprem de Securitate (CSS), care ar trebui să-l pună într-o lumină favorabilă pe liderul neformal al PSRM și acțiunile sale. Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat dovezi care arată că Dodon urma să folosească falsurile SIS-ului la o ședință a Consiliului Suprem de Securitate programată pentru data de 14 mai.

Mai devreme și Dodon a anunțat că va convoca joi o ședință a CSS, la care vor fi discutate în special întrebări legate de furtul unui miliard din băncile moldovenești și de concesionarea Aeroportului Chișinău.

“Dodon vrea să le arate oamenilor că este un luptător, că deja al patrulea an încearcă să facă ceva. Ieri, el l-a sunat pe Esaulenco (directorul SIS). Președintele țării îi dictează directorului SIS ce ar trebui să conțină raportul prezentat de instituție la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Iar Esaulenco și Gumeniuc au acceptat să intre în această horă”, a declarat Renato Usatîi, marți, 12 mai, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Usatîi, SIS a mai îndeplinit o astfel de indicație a șefului statului, despre care a vorbit cu lux de amănunte.

“Ieri Esaulenco a convocat o ședință cu participarea adjunctului său Artur Gumeniuc, a șefului Direcției Securitate Economică, Vladimir Bordea și a celui de la Centrul de Analitică, Victor Hodoroja, la care s-a discutat despre pregătirea materialelor pe care șeful SIS urma să le prezinte la ședința din 14 mai a CSS.

La aceeași întrunire a fost discutată inclusiv ordinea în care vor fi prezentate informațiile. Fiecare participant și-a exprimat opinia cu privire la ce ar trebui să conțină raportul directorului SIS. Esaulenco a cerut ca documentul să prezinte date exacte care să arate clar modul în care Plahotniuc, alături de Candu și Șor, a furat un miliard, iar în ceea ce-l privește pe Usatîi, despre acesta trebuie să se spună că este omul lui Plahotniuc și că a fost implicat în spălarea banilor din Federația Rusă”.

„V-ați pierdut mințile cu totul?! Voi ați avut grijă de buna desfășurare a celei mai mari spălătorii din istoria omenirii, numită „Laundromatul moldovenesc”, așa că nu o să mai puteți fi scoși cu nimic din mlaștina în care v-ați băgat. Dați indicații lui Esaulenco și Gumeniuc în ce mod să dezinformeze conducerea țării”, a declarat Usatîi cu referire la planurile care se pun la cale.

Potrivit lui Usatîi, Dodon are nevoie de toate aceste minciuni pentru a se prezenta mare erou. Iar cel responsabil de acumularea acestora este Victor Hodoroja, care până miercuri trebuie să prezinte raportul secretarului CSS, Victor Gaiciuc.

„N-o să reușiți, băieți! Ceea ce faceți voi, întrece orice limită. Cer ca Serviciul de Informații și Securitate să se ocupe de acele probleme care există cu adevărat în țară și cărora nu ale acordați nicio atenție”, a mai declarat președintele Partidului Nostru.

Știrea anterioară Știrea următoare