Noutăţi

Renato Usatîi îi cere PSRM să înceteze folosirea metodelor lui Plahtoniuc

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi s-a adresat astăzi, într-un live pe contul său de facebook, Partidului Socialiștilor și lui Igor Dodon să nu mai utilizeze metodele lui Plahotniuc și să înceteze persecutarea oponenților politici.

„Încetați să căutați noi bloggeri și troli ca Platon. Eu eram sigur că odată cu plecarea lui Plahotniuc totul va înceta, dar unii doar dezvoltă aceasta. Lăsați prostiile și faceți ceea ce ați promis. Sunt gata să vă ajut, dar simt că pe unii va trebui să-i trimit la pușcărie pentru ilegalitățile pe care le comiteți”, a declarat Usatîi.

El s-a referit și la declarațiile controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, menționând că acestea au fost făcute în urma unor întrevederi ale acestui cu deputatul socialist Vladimir Țurcan (lucru despre care s-a scris și în presă n.red). În acest context, Renato Usatîi a menționat că Țurcan, ca fost ministru de Interne, ar putea încerca să-i convingă pe mulți pușcăriași să depună depoziții împotriva lui în schimbul grațierii. „Eu am să-i grațiez așa, încât vor trebui toată viața să ceară de pomană”, a avertizat liderul Partidului Nostru.

Renato Usatîi s-a arătat extrem de deranjat și de situația produsă în Parlament când membrilor PN Ilian Cașu și Elena Grițco li s-a interzis accesul la comisia parlamentară pentru securitate, comparând acest comportament cu cel de pe timpul regimului lui Plahotniuc. „Dacă veți interzice reprezentanților societății civile, reprezentanților Partidului Nostru accesul la audieri publice, voi veni alături de ei și voi merge în biroul „deșteptului” care a dat comanda. Voi găsi posibilitatea să ajung și la ședința plenară a parlamentului și toată țara va auzi și va vedea despre incompetența voastră și cum blocați inițiativele din partea poporului”, a mai declarat Renato Usatîi.

El s-a adresat noii guvernări, pe care a acuzat-o de incompetență, să înceapă să îndeplinească promisiunile pe care le-au făcut oamenilor. „Tovarăși reprezentanți ai noii puteri, începeți să lucrați, sau cedați locul celor care pot să lucreze”, a declarat politicianul.

Știrea anterioară Știrea următoare